مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

395
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

213
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پیش بینی پذیرش کلی میوه موز با استفاده از پردازش تصاویر دیجیتالی و مدل رگرسیون فرآیند گاوسی در خلال انبارمانی

صفحات

 صفحه شروع 171 | صفحه پایان 191

چکیده

 توسعه نقاط قهوه ای رنگ تأثیر قابل توجهی بر بافت, رنگ و طعم میوه موز دارد به طوری که ظهور این لکه ها کیفیت میوه را کاهش داده و بازارپسندی آن را تحت تأثیر قرار می دهد. در این پژوهش تغییرات مجموعه ای از پارامترهای رنگی (قرمز (R), سبز (G), آبی (B), عامل روشنایی (L), تغییرات رنگ از سبز به قرمز (a), تغییرات رنگ از آبی به زرد (b), فام رنگ (h), اشباع (s), مقدار روشنایی (v), کروما (C), زاویه شیب نمودار دستگاه مختصات دوبعدی a وb در فضای رنگی Lab (H)), ابعادی (قطر, شعاع انحنا, طول بزرگ و طول کوچک) و شیمیایی (کل مواد جامد محلول (TSS), pH و اسیدیته کل قابل تیتراسیون) 5 گروه میوه موز (متفاوت از لحاظ شکل ظاهری) در روزهای صفر, 2, 4و 6 (بعد از انبارمانی) مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه نشان داده شد که با به کارگیری پارامترهای غیرمخرب در توسعه مدل رگرسیون فرآیند گاوسی (GPR), کیفیت میوه موز و همچنین میزان بازارپسندی (پذیرش کلی میوه) آن در خلال انبارمانی قابل ارزیابی و پیش بینی (با ضریب همبستگی 91/0, MAPE (47/20), RMSE (43/0), SRE (71/0) و RAV (20/0)) است؛ بدین ترتیب با استفاده از روش پیشنهاد شده در این تحقیق می توان مطابق با تقاضای مصرف کننده, محصول مورد نیاز را به بازار عرضه نمود و از این طریق هزینه های اقتصادی را به طور چشمگیری کاهش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نصیری، شیما، آبدانان مهدی زاده، سامان،. (1399). پیش بینی پذیرش کلی میوه موز با استفاده از پردازش تصاویر دیجیتالی و مدل رگرسیون فرآیند گاوسی در خلال انبارمانی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 16(2 (پیاپی 62) )، 171-191. SID. https://sid.ir/paper/363360/fa

    Vancouver: کپی

    نصیری شیما، آبدانان مهدی زاده سامان. پیش بینی پذیرش کلی میوه موز با استفاده از پردازش تصاویر دیجیتالی و مدل رگرسیون فرآیند گاوسی در خلال انبارمانی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛16(2 (پیاپی 62) ):171-191. Available from: https://sid.ir/paper/363360/fa

    IEEE: کپی

    شیما نصیری، سامان آبدانان مهدی زاده،، “پیش بینی پذیرش کلی میوه موز با استفاده از پردازش تصاویر دیجیتالی و مدل رگرسیون فرآیند گاوسی در خلال انبارمانی،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 2 (پیاپی 62) ، pp. 171–191، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/363360/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button