مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,239
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

639
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عصاره الکلی گیاه کاکنج (Physalis Alkekengi) بر روی برخی از عوامل بیوشیمیایی پلاسما در رت

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 25

چکیده

 زمینه و هدف: کاکنج گیاهی علفی, پایا با ساقه ریزومی خزنده و متعلق به خانواده سولانامه می باشد. این مطالعه تاثیر عصاره گیاه کاکنج Physalis Alkekengi بر روی غلضت برخی از فاکتورهای بیوشیمیایی پلاسما را بررسی می کند.مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی, 50 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار با میانگین وزنی 190±5 گرم به 5 گروه 10 تایی شامل: گروه کنترل, گروه شاهد تزریقی با دریافت روزانه 2 میلی لیتر حلال دارو, گروه های تجربی دریافت کننده دارو با دوز حداکثر (0.4), متوسط (0.2) و حداقل (0.1) گرم به ازای هر کیلو گرم تقسیم شدند. تجویز دارو به صورت داخل صفاقی و به مدت 14 روز به طول انجامید و بعد از پایان این دوره به منظور انجام تست های آزمایشگاهی, خون گیری انجام و نتایج به دست آمده از آزمایشات با استفاده از روش های آماری آنووا و توکی تست مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: بر اساس نتایج به دست آمده, غلظت پلاسمایی پروتئین و آلبومین افزایش معنی داری را نشان دادند (P<0.05) در حالی که در غلظت پلاسمایی کراتینین, بیلی روبین, نیتروژن اوره خون تغییرات معنی داری مشاهده نشد.نتیجه گیری: از آنجایی که گیاهان این خانواده حاوی مقادیر قابل توجهی گلوکوکورتیکوئیدها می باشند, احتمال می رود که وجود این ترکیبات بتواند سطح پروتئین های کبد و پلاسما را افزایش دهد. به علاوه وجود ترکیباتی مانند فیزالین و ویتامین ث همراه با افزایش آلبومین احتمالا باعث افزایش فشارخون و در نهایت افزایش فیلتراسیون گلومرولی و خواص مدری شده و لذا عدم افزایش معنی دار غلظت پلاسمایی مواد حاصل از متابولیسم در پلاسما منطقی به نظر می رسد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    چنگیزی آشتیانی، سعید، زارعی، علی، شریعتی، مهرداد، جباری، ایوب، و قاسمی، حسن. (1390). تاثیر عصاره الکلی گیاه کاکنج (Physalis Alkekengi) بر روی برخی از عوامل بیوشیمیایی پلاسما در رت. مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)، 14(5 (پیاپی 58))، 19-25. SID. https://sid.ir/paper/363403/fa

    Vancouver: کپی

    چنگیزی آشتیانی سعید، زارعی علی، شریعتی مهرداد، جباری ایوب، قاسمی حسن. تاثیر عصاره الکلی گیاه کاکنج (Physalis Alkekengi) بر روی برخی از عوامل بیوشیمیایی پلاسما در رت. مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)[Internet]. 1390؛14(5 (پیاپی 58)):19-25. Available from: https://sid.ir/paper/363403/fa

    IEEE: کپی

    سعید چنگیزی آشتیانی، علی زارعی، مهرداد شریعتی، ایوب جباری، و حسن قاسمی، “تاثیر عصاره الکلی گیاه کاکنج (Physalis Alkekengi) بر روی برخی از عوامل بیوشیمیایی پلاسما در رت،” مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)، vol. 14، no. 5 (پیاپی 58)، pp. 19–25، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/363403/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button