مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

395
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

439
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی حفظ حیات سلولهای لیگامان پریودنتال دندانهای گوسفند بر حسب زمان ها و محیط های نگهدارنده متفاوت

صفحات

 صفحه شروع 1087 | صفحه پایان 1094

چکیده

 مقدمه: بیرون افتادن دندان (Avulsion) یک صدمه جدی به دندان هاست. دندان خارج شده فورا باید در ساکت دندانی ریپلنت شود, وگرنه باید زمان خارج دهانی با قرار دادن دندان در یک محیط نگهدارنده مناسب کم شود. محیط نگهدارنده و زمان خارج دهانی 2 فاکتور مهم در موفقیت ان می باشد. هدف از این مطالعه مقایسه توانایی چند محیط نگهدارنده شامل α MEM, DMEM, HBSS و نعنا در جهت حفظ حیات سلول های لیگامان پریودنتال می باشد که بر روی دندان های گوسفند انجام می گیرد تا بتوانیم یک محیط مناسب را ارائه دهیم. روش بررسی: این مطالعه از نوع مطالعه آزمایشگاهی می باشد که سلول های DPL از 124 دندان گوسفند جمع آوری شدند و در 4 محیط MEM, DMEM, HBSS وعرق نعنا (بر اساس خواص دارویی و استفاده از عرق نعنا در طب سنتی) برای 6 بازه زمانی 96, 72, 48, 24, 6, 2 ساعت طراحی شده بودند قرار گرفتند. یک زمان صفر به عنوان گروه کنترل مثبت و یک محیط خشک برای هر بازه زمانی به عنوان گروه کنترل منفی در نظر گرفته شد. پس از گذشت زمان های مربوطه لوله ها به مدت 10 دقیقه با دور 2000 G سانتریفیوژ شده و سلول های ته نشین شده درون محلول کلاژناز نوع یک دیسپاز قرار گرفتند, سپس یک ساعت در انکوباتور با دمای C° 37 و رطوبت 5% گذاشته شدند, پس از آن سوسپانسیون سلولی را درون بافر PBS حل کرده و حیات سلول ها را با رنگ آمیزی تریپان بلو روی لام نئوبار و در زیر میکروسکوپ با بزرگ نمایی 200X بررسی کردیم, نتایج به وسیله آنالیز آماری با روش 2-way ANOVA با نرم افزاراماریv 15 SPSSورژن بررسی شد. نتایج: آزمون های آماری حاکی از اختلاف معنی دار بین گروه ها ی بین مطالعه بودند. (05/0P<) α MEM با متوسط میانگین 90% بهترین و عرق نعنا قبل از گروه های کنترل منفی با متوسط میانگین 22/52% بدترین محیط آزمایش بودند. نتیجه گیری: محیط نگهدارنده α MEM یک محیط ایده ال جهت حفظ حیات سلول های لیگامان پریودنتال تا زمان 96 ساعت بود و پس از آن به ترتیب DMEM, HBSS و عرق نعنا قرار گرفتند. زمان تاثیر منفی بر روی حیات سلول های PDL گذاشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نواب اعظم، علیرضا، قانعان، سینا، امیرزاده ایرانق، محمدحسین، و قاسم پور، حسین. (1397). بررسی حفظ حیات سلولهای لیگامان پریودنتال دندانهای گوسفند بر حسب زمان ها و محیط های نگهدارنده متفاوت. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، 26(12 )، 1087-1094. SID. https://sid.ir/paper/36414/fa

    Vancouver: کپی

    نواب اعظم علیرضا، قانعان سینا، امیرزاده ایرانق محمدحسین، قاسم پور حسین. بررسی حفظ حیات سلولهای لیگامان پریودنتال دندانهای گوسفند بر حسب زمان ها و محیط های نگهدارنده متفاوت. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد[Internet]. 1397؛26(12 ):1087-1094. Available from: https://sid.ir/paper/36414/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا نواب اعظم، سینا قانعان، محمدحسین امیرزاده ایرانق، و حسین قاسم پور، “بررسی حفظ حیات سلولهای لیگامان پریودنتال دندانهای گوسفند بر حسب زمان ها و محیط های نگهدارنده متفاوت،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، vol. 26، no. 12 ، pp. 1087–1094، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/36414/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا