Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

637
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

500
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر عصاره زنجبیل و ویتامین K بر سطوح سرمی آنزیم های شاخص کبدی در موش های سوری نژاد NMRI مبتلا به کبد چرب غیرالکلی

صفحات

 صفحه شروع 20 | صفحه پایان 26

چکیده

 سابقه و هدف: امروزه به دلیل سبک نادرست زندگی ابتلا به کبد چرب افزایش پیدا کرده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر عصاره زنجبیل و ویتامین K بر سطوح سرمی آنزیم های شاخص کبدی در موش های مبتلا به کبد چرب غیرالکلی است. مواد و روش ها: موش های سوری نر نژاد NMRI بهصورت تصادفی به شش گروه پنج تایی شاهد, شم (دریافت کننده رژیم پر چرب), کنترل مثبت (دریافتکننده سیلیمارین), دریافتکننده عصاره زنجبیل, دریافتکننده ویتامین K, و دریافتکننده عصاره زنجبیل و ویتامین K به مدت چهار هفته تقسیم شدند. عصاره زنجبیل و ویتامین K روزانه با دوز mg/kg0/2 به صورت درون صفاقی تزریق شد. سطوح سرمی آلانین آمینوترانسفراز (ALT), آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) و آلکالین فسفاتاز (ALP) برای ارزیابی آسیب و عمکرد صفراوی کبد, و فعالیت آنزیم های سوپراکسید دیسموتاز (SOD) و کاتالاز (CAT) جهت تعیین وضعیت آنتی اکسیدانی کبد در سرم اندازه گیری شدند. نتایج: سطوح سرمی ALT, AST و ALP در گروه های تجربی دریافت کننده عصاره زنجبیل, ویتامین K و عصاره زنجبیل به همراه ویتامین K نسبت به گروه شم (رژیم پرچرب) دارای کاهش معنادار بود (0/05< P), اما سطوح سرمی CAT و SOD دچار افزایش معنادار شد (0/001< P). نتیجه گیری: به دلیل خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی ترکیبات موثره گیاه زنجبیل و نیز به دلیل نقش ویتامین K در انعقاد خون و عملکرد مناسب کبد, ترکیب عصاره زنجبیل همراه با این ویتامین سبب بهبود عملکرد کبد چرب غیرالکلی در موش های سوری می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    توکلی، پریسا، جعفری، هانیه، و یغمایی، پریچهره. (1398). بررسی تاثیر عصاره زنجبیل و ویتامین K بر سطوح سرمی آنزیم های شاخص کبدی در موش های سوری نژاد NMRI مبتلا به کبد چرب غیرالکلی. فیض، 23(1 )، 20-26. SID. https://sid.ir/paper/364269/fa

    Vancouver: کپی

    توکلی پریسا، جعفری هانیه، یغمایی پریچهره. بررسی تاثیر عصاره زنجبیل و ویتامین K بر سطوح سرمی آنزیم های شاخص کبدی در موش های سوری نژاد NMRI مبتلا به کبد چرب غیرالکلی. فیض[Internet]. 1398؛23(1 ):20-26. Available from: https://sid.ir/paper/364269/fa

    IEEE: کپی

    پریسا توکلی، هانیه جعفری، و پریچهره یغمایی، “بررسی تاثیر عصاره زنجبیل و ویتامین K بر سطوح سرمی آنزیم های شاخص کبدی در موش های سوری نژاد NMRI مبتلا به کبد چرب غیرالکلی،” فیض، vol. 23، no. 1 ، pp. 20–26، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/364269/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا