Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

364
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

476
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی برخی از ویژگی های مورفولوژیکی، بیوشیمیایی و فعالیت آنتی اکسیدانی میوه ارقام مختلف نارنگی

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 42

چکیده

 در پژوهش حاضر تفاوت های مورفولوژیکی و بیوشیمیایی میوه هشت رقم نارنگی (اورلاندو تانجلو, وکیوا, دنسی, هانی, کارا, ویلینگ, فرمنت و فیرچاید) مورد مطالعه قرار گرفت. آزمایش به صورت طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که ارقام تأثیر معنی داری بر تمامی ویژگی های مورد ارزیابی داشتند. رقم کارا دارای وزن, طول, قطر و حجم میوه بیشتر و رقم فرمنت دارای شاخص شکل بهتری نسبت به سایر رقم ها بود. رقم وکیوا در مقایسه با سایر رقم ها, دارای بیشترین میزان ویتامین ث, فعالیت آنتی اکسیدانی, شاخص طعم, pH و ضخامت پوست بود و اسیدیته قابل تیتراسیون کمتری نسبت به سایر رقم ها داشت. میزان ویتامین ث در رقم وکیوا 74/82% بیشتر از رقم هانی بود. بیشترین میزان مواد جامد محلول مربوط به رقم ویلینگ بود که تفاوت معنی داری با رقم وکیوا نداشت. بر اساس نتایج پژوهش حاضر, رقم وکیوا به دلیل داشتن بالاترین میزان ویتامین ث (04/117 میلی-گرم اسید آسکوربیک در 100 میلی لیتر آب میوه), فعالیت آنتی اکسیدانی (62/45%) و شاخص طعم, کیفیت تغذیه ای بهتری نسبت به سایر ارقام داشت و به دلیل داشتن پوست ضخیم تر از کیفیت حمل و نقل بهتری برخوردار بود. رقم کارا و فرمنت به ترتیب با داشتن میوه های درشت تر و پهن تر, کیفیت ظاهری بهتری و بازارپسندتری نسبت به سایر ارقام داشتند. اگر چه رقم هانی به دلیل داشتن کوچکترین اندازه میوه و کمترین میزان ویتامین ث به ترتیب از کیفیت ظاهری و ارزش غذایی کمتری جهت تازه خوری برخوردار بود اما به دلیل داشتن بیشترین رنگیزه های کاروتنوئیدی, از کیفیت ظاهری آب میوه بالاتری برخوردار بوده و می تواند جهت فرآوری در صنعت آبمیوه توصیه شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سیدی، اعظم، و افشاری پور، صدیقه. (1398). ارزیابی برخی از ویژگی های مورفولوژیکی, بیوشیمیایی و فعالیت آنتی اکسیدانی میوه ارقام مختلف نارنگی. پژوهش های میوه کاری، 4(2 )، 29-42. SID. https://sid.ir/paper/366207/fa

    Vancouver: کپی

    سیدی اعظم، افشاری پور صدیقه. ارزیابی برخی از ویژگی های مورفولوژیکی, بیوشیمیایی و فعالیت آنتی اکسیدانی میوه ارقام مختلف نارنگی. پژوهش های میوه کاری[Internet]. 1398؛4(2 ):29-42. Available from: https://sid.ir/paper/366207/fa

    IEEE: کپی

    اعظم سیدی، و صدیقه افشاری پور، “ارزیابی برخی از ویژگی های مورفولوژیکی, بیوشیمیایی و فعالیت آنتی اکسیدانی میوه ارقام مختلف نارنگی،” پژوهش های میوه کاری، vol. 4، no. 2 ، pp. 29–42، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/366207/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا