Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    94-105
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    4181
  • دانلود: 

    566
چکیده: 

پسته یکی از محصولات مهم خشکباری است که جایگاه خاصی را در بین محصولات کشاورزی داراست. در سالیان اخیر میزان عملکرد و تولید پسته کمتر از رشد جهانی بوده است که یکی از دلایل مهم آن تغذیه نامناسب باغات پسته می باشد. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی تأثیر محلول پاشی کودهای حاوی اسیدهای آمینه و عصاره جلبک دریایی بر عملکرد کمی و کیفی پسته مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تیمارها شامل محلول پاشی ترکیبات آمینواسیدی (آمینوسورن) و عصاره جلبک دریایی هر دو در سه سطح (0، 1 و 2 میلی گرم در لیتر) بود. در بین تیمارهای مورد بررسی، کاربرد آمینوسورن تأثیر مثبت بیشتری را نسبت به عصاره جلبک دریایی، بر عملکرد داشت. تیمار درختان پسته با غلظت های مختلف آمینوسورن و عصاره جلبک دریایی اختلاف معنی داری را در انس پسته و عملکرد درخت نسبت به نمونه های شاهد نشان داد. بر اساس نتایج بدست آمده از این پژوهش مشخص شد که تیمار کاربرد توأم آمینوسورن و جلبک دریایی در غلظت 2 میلی گرم در لیتر نسبت به بقیه تیمارها بهترین نتیجه را از نظر تأثیر بر عملکرد (58/4 کیلوگرم در درخت)، میزان سطح برگ (8/109 سانتی متر مربع) و انس پسته (8/18) داشت. با توجه به نتایج پژوهش حاضر مشخص شد که ترکیب کودهای حاوی اسید آمینه و جلبک دریایی می تواند نقش بسزایی در بهبود صفات کمی و کیفی گیاه پسته ایفا کند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 4181

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 566 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    1-17
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    373
  • دانلود: 

    471
چکیده: 

در این مطالعه، به منظور بررسی اثر سدیم نیتروپروساید بر کاهش صدمات ناشی از تنش خشکی بر برخی شاخص های مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی سه رقم انگور بیدانه سفید، یاقوتی و عسکری، آزمایشی در سال 1394 به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 4 تکرار اجرا شد. تیمارهای آبیاری در چهار سطح شامل آبیاری کامل (100 درصد ظرفیت زراعی)، تنش آبی متوسط (60 درصد ظرفیت زراعی)، تنش آبی شدید (30 درصد ظرفیت زراعی) و تیمار آبیاری مجدد پس از تیمار تنش شدید و محلول پاشی سدیم نیتروپروساید در سه سطح شامل غلظت های صفر، 5/0 و یک میلی مولار بود. نتایج نشان داد که تنش خشکی باعث کاهش ارتفاع، قطر ساقه، میزان کلروفیل، محتوای نسبی آب برگ و پایداری غشاء شد و در مقابل میزان قندهای محلول کل، کاروتنوئید، پرولین، فعالیت آنزیم های گایاکول پراکسیداز، آسکوربات پراکسیداز و کاتالاز تحت شرایط خشکی افزایش یافتند. رقم یاقوتی در بیشتر صفات مورد بررسی در شرایط تنش خشکی وضعیت بهتری داشت و به نظر می رسد که این رقم نسبت به دو رقم دیگر به خشکی مقاوم تر باشد. کاربرد سدیم نیتروپروساید اثرات مضر حاصل از تنش خشکی را در ارقام انگور کاهش داده و سبب افزایش ارتفاع، قطر ساقه، محتوای نسبی آب برگ، محتوای رنگیزه های فتوسنتزی، پایداری غشاء، میزان قندهای محلول کل، کاروتنوئید، پرولین، فعالیت آنزیم های گایاکول پراکسیداز، آسکوربات پراکسیداز و کاتالاز شد. در مجموع می توان اظهار نمود که مصرف سدیم نیتروپروساید (خصوصاً در غلظت 5/0 میلی مولار) می تواند باعث کاهش اثرات سوء تنش و بهبود رشد در ارقام انگور شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 373

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 471 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    18-28
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    344
  • دانلود: 

    493
چکیده: 

با توجه به سرعت زوال بالای میوه آلو در دوره پس از برداشت و محدودیت استفاده از مواد شیمیایی، معرفی روش های طبیعی و سالم برای حفظ کیفیت و سلامت غذایی آلو ضروری می باشد. در این پژوهش تأثیر تیمارهای پس از برداشت گاماآمینوبوتیریک اسید (گابا) (صفر، 10 و 20 میلی مول در لیتر) و اسید سالیسیلیک (صفر، 1 و 2 میلی مول در لیتر) بر برخی خصوصیات بیوشیمیایی میوه آلو در دو زمان 16 و 34 روز پس از نگهداری در دمای c˚ 5/0± 1 و رطوبت نسبی 85 تا 95 درصد مورد ارزیابی قرار گرفت. این پژوهش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار انجام شد. ارزیابی خصوصیات بیوشیمیایی در دو زمان 16 و 34 روز پس از انبار و پس از اینکه به مدت 24 ساعت در دمای 25 درجه سانتی گراد قرار گرفتند، انجام گرفت. فعالیت آنزیم کاتالاز، آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز و محتوای فنل کل و فلاونوئید کل در دوره انبارداری ارزیابی شدند. نتایج نشان داد که تیمار ترکیبی گابا و اسید سالیسیلیک به طور معنی داری باعث حفظ میزان فنل کل، فلاونوئید کل و افزایش فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز گردید و تیمار 2 میلی مولار اسید سالیسیلیک موجب افزایش فعالیت آنزیم کاتالاز نسبت به شاهد و سایر تیمارها گردید. بطور کلی نتایج نشان داد که تیمارهای گابا و اسید سالیسیلیک می تواند به طور موثری به حفظ خواص کیفی میوه آلو "شابلون" کمک کند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 344

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 493 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    29-42
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    364
  • دانلود: 

    476
چکیده: 

در پژوهش حاضر تفاوت های مورفولوژیکی و بیوشیمیایی میوه هشت رقم نارنگی (اورلاندو تانجلو، وکیوا، دنسی، هانی، کارا، ویلینگ، فرمنت و فیرچاید) مورد مطالعه قرار گرفت. آزمایش به صورت طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که ارقام تأثیر معنی داری بر تمامی ویژگی های مورد ارزیابی داشتند. رقم کارا دارای وزن، طول، قطر و حجم میوه بیشتر و رقم فرمنت دارای شاخص شکل بهتری نسبت به سایر رقم ها بود. رقم وکیوا در مقایسه با سایر رقم ها، دارای بیشترین میزان ویتامین ث، فعالیت آنتی اکسیدانی، شاخص طعم، pH و ضخامت پوست بود و اسیدیته قابل تیتراسیون کمتری نسبت به سایر رقم ها داشت. میزان ویتامین ث در رقم وکیوا 74/82% بیشتر از رقم هانی بود. بیشترین میزان مواد جامد محلول مربوط به رقم ویلینگ بود که تفاوت معنی داری با رقم وکیوا نداشت. بر اساس نتایج پژوهش حاضر، رقم وکیوا به دلیل داشتن بالاترین میزان ویتامین ث (04/117 میلی-گرم اسید آسکوربیک در 100 میلی لیتر آب میوه)، فعالیت آنتی اکسیدانی (62/45%) و شاخص طعم، کیفیت تغذیه ای بهتری نسبت به سایر ارقام داشت و به دلیل داشتن پوست ضخیم تر از کیفیت حمل و نقل بهتری برخوردار بود. رقم کارا و فرمنت به ترتیب با داشتن میوه های درشت تر و پهن تر، کیفیت ظاهری بهتری و بازارپسندتری نسبت به سایر ارقام داشتند. اگر چه رقم هانی به دلیل داشتن کوچکترین اندازه میوه و کمترین میزان ویتامین ث به ترتیب از کیفیت ظاهری و ارزش غذایی کمتری جهت تازه خوری برخوردار بود اما به دلیل داشتن بیشترین رنگیزه های کاروتنوئیدی، از کیفیت ظاهری آب میوه بالاتری برخوردار بوده و می تواند جهت فرآوری در صنعت آبمیوه توصیه شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 364

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 476 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    43-52
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    374
  • دانلود: 

    469
چکیده: 

افزایش دما در سال های اخیر منجر به تغییراتی در چرخه نمو گیاهان شده است و پیش بینی های هیئت بین الدول تغییر اقلیم حاکی از افزایش قابل توجه دما تا پایان قرن 21 است. انگور به عنوان یکی از مهم ترین محصولات باغبانی جهان، شدیداً به تغییرات دما حساس است. لذا بررسی پاسخ فنولوژی انگور به تغییرات دما، زمینه مناسبی را برای ارزیابی ارقام و اتخاذ تصمیمات بهتر در راستای اقدامات سازگاری با تغییر اقلیم فراهم می کند. در این مطالعه، پاسخ فنولوژی انگور رقم بی دانه سفید به افزایش دمای ناشی از تغییر اقلیم تحت سناریوی RCP8. 5 در استان آذربایجان غربی بررسی شد. مقایسه زمان رخداد مراحل فنولوژیکی مختلف در دو دوره آینده 2050-2021 و 2100-2071 با دوره تاریخی 2005-1976 بیانگر کاهش فواصل بین مراحل فنولوژیکی است. بعلاوه، طول فصل رشد در دوره های آینده نزدیک و دور به میزان 10 و 40 روز در مقایسه با دوره تاریخی کاهش خواهد یافت. با توجه به تفاوت ارقام مختلف انگور در پاسخ به تغییرات دما و همچنین تأثیرپذیری متفاوت خرداقلیم های مختلف از گرمایش جهانی، بررسی نقش توأم ارقام انگور و خرداقلیم ها در مطالعات آینده این استان توصیه می شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 374

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 469 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    53-62
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    336
  • دانلود: 

    464
چکیده: 

در ایران و بسیاری از کشورها از محلب به عنوان پایه برای گیلاس و آلبالو استفاده می شود. به منظور بررسی تحمل ژنوتیپ های مختلف پایه های پاکوتاه محلب به تنش خشکی، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در گلخانه بخش تحقیقات باغبانی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی انجام گرفت. فاکتورهای آزمایش شامل 10 ژنوتیپ محلب و 4 سطح تنش خشکی (25، 50، 75 و 100 درصد ظرفیت زراعی) بودند. نتایج نشان دادند که تمامی ژنوتیپ های محلب تحت تأثیر تنش قرار گرفتند، اما پاسخ آن ها به تنش متفاوت بود. با افزایش تنش خشکی، میزان پرولین و کربوهیدرات های محلول افزایش یافت و میزان آن در ژنوتیپ های مختلف محلب متفاوت بود، در ژنوتیپ های DM-135، DM-164 و DM-69 بیشترین میزان پرولین و کربوهیدرات های محلول مشاهده شد. با افزایش تنش خشکی، درصد بقا، ارتفاع و تعداد برگ کاهش یافتند و این کاهش وابسته به نوع ژنوتیپ بود. به طور کلی، ژنوتیپ های DM-69، DM-164 و DM-135 در مقایسه با سایر ژنوتیپ ها، به دلیل وجود مکانیسم های مقاومت در برابر تنش خشکی جزء متحمل ترین ژنوتیپ ها و DM-277 به عنوان حساس ترین ژنوتیپ معرفی شدند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 336

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 464 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    63-72
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    286
  • دانلود: 

    451
چکیده: 

یکی از مهم ترین پدیده های فیزیولوژیکی که کمیت و کیفیت محصول زیتون را تحت تأثیر قرار می دهد، پدیده سال آوری است که علاوه بر تولید نامنظم محصول در سال های مختلف، سبب کاهش چشمگیر کیفیت میوه در سال پرمحصول می شود. در این پژوهش تأثیر تناوب باردهی روی برخی از ویژگی های میوه و روغن زیتون رقم زرد مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج این بررسی، برخی از پارامترهای میوه زیتون (میانگین وزن کل میوه و متوسط وزن تازه و خشک میوه، طول، قطر و حجم میوه) و پارامترهای کیفی مانند فنل کل، آنتوسیانین، کاروتنوئید و فلاونوئید کل تحت تأثیر میزان باردهی قرار گرفتند. در ارزیابی پارامترهای کیفی روغن زیتون (اسید چرب آزاد، پراکسید و شاخص اسپکتروفتومتریک) نیز مشخص شد که وضعیت درختان (آور و نیاور) تأثیر معنی داری روی اسید چرب آزاد داشت و میزان اسید چرب آزاد در درختان نیاور در مقایسه با آور بیش تر بود، ولی پراکسید تحت تأثیر باردهی قرار نگرفت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 286

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 451 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    73-82
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    698
  • دانلود: 

    703
چکیده: 

میوه انبه(Mangifera indica) به عنوان یکی از میوه های مهم گرمسیری، از ارزش غذایی و اهمیت اقتصادی فراوانی برخوردار است. اما به دلیل فرازگرا بودن، فرآیند رسیدن میوه انبه به سرعت انجام می گیرد. لذا عمر پس از برداشت کوتاهی دارد. این تحقیق به منظور بررسی تأثیر صمغ گوار و ژل آلوئه ورا بر کیفیت و ارزش غذایی میوه انبه در مدت انبار در دمای 12 درجه سانتیگراد انجام شد. تیمارها شامل صمغ گوار یک درصد، ژل آلوئه ورا 20 درصد و ترکیب محلول های گوار و آلوئه ورا بود. بعد از 4 هفته نگهداری، خصوصیات مختلف کمی و کیفی میوه ارزیابی شدند. کمترین مقدار TSS و بیشترین مقدار شاخص طعم در میوه های با پوشش آلوئه ورا 20 درصد مشاهده شد. بیشترین میزان سفتی در میوه های دارای پوشش آلوئه ورا و بیشترین مقدار آسکوربیک اسید و فلاونوئید کل در تیمار ترکیبی گوار و آلوئه ورا مشاهده شد. تیمار آلوئه ورا بطور معنی داری، افت وزن کمتری نسبت به شاهد نشان داد. میوه های تیمار شده با پوشش های مختلف و شاهد از نظر فعالیت آنتی اکسیدانی و فنل کل تفاوت معنی داری با یکدیگر نشان ندادند. میوه های پوشش دار شده با ژل آلوئه ورا نسبت به شاهد و دیگر تیمارها دارای پوست سبز رنگ تری بودند. بر اساس نتایج به دست آمده مشخص شد که پوشش های خوراکی ژل آلوئه ورا و صمغ گوار به تنهایی نقش موثری در حفظ کیفیت میوه انبه در مدت انبار داشتند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 698

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 703 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    83-93
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    301
  • دانلود: 

    459
چکیده: 

با توجه به ضایعات زیاد محصولات کشاورزی در ایران، توجه به مرحله پس از برداشت امری ضروری است. به منظور بررسی اثر محلول پاشی پیش از برداشت کلرید کلسیم و نانو ذرات سیلیس بر خصوصیات کمی و کیفی میوه آلو، آزمایشی در باغ تحقیقاتی دانشگاه شاهد انجام شد. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با ترکیب تیمارهای کلرید کلسیم و نانو ذرات سلیس در 4 تکرار اجرا شد. در این آزمایش از 4 سطح کلرید کلسیم (0، 500، 1000 و 2000 میلی گرم در لیتر) و 3 سطح نانو ذرات سلیس (0، 200 و 400 میلی گرم در لیتر) استفاده شد، محلول پاشی با آب مقطر (غلظت صفر هر دو ترکیب) به عنوان تیمار شاهد در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که سطوح ترکیبی تیمارهای مختلف نسبت به تیمار شاهد اثر معنی داری بر وزن، طول، قطر، سفتی میوه، مواد جامد محلول، pH عصاره میوه، اسیدیته قابل تیتراسیون و ویتامین ث داشتند. ترکیب تیماری 200 میلی گرم در لیتر سیلیس به همراه 1000 میلی-گرم در لیتر کلرید کلسیم و ترکیب تیماری 400 میلی گرم در لیتر سیلیس به همراه 1000 میلی گرم در لیتر کلرید کلسیم بهترین اثر را بر بیشتر شاخص ها داشتند. به نظر می رسد محلول پاشی درختان با کلرید کلسیم و نانوذرات سیلیس در مرحله پیش از برداشت می-تواند خصوصیات کمی و کیفی میوه آلو را در مرحله پس از برداشت بهبود بخشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 301

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 459 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

POMOLOGY RESEARCH

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    2020
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    95-106
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    154
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

Pistachio is one of the most important nut crops that has a special place among agricultural products. In recent years, the rate of yield production in Iran was less than that of global amounts, which the plant nutritional problems are of the most important reason for that. Present study was conducted to evaluate the effect of foliar spray with amino acids and seaweed extract on yield and quality of pistachios (cv Ahmad Aghaei). The experiment was carried out as a factorial randomized complete block design with three replications. Treatments was spraying with amino acids (aminosauren) and seaweed (Ascophyllum nodosum), both at three levels (0, 1 and 2 mg/L). Among the treatments, aminosuren had more positive effects on the yield of pistachio, than the algae extract of Ascophyllum. Different concentrations of amino acids and seaweed extracts showed significant effects on leaf area and pistachio yield compared with the control samples. Based on the results, combination treatment of aminosauren and seaweed at a concentration of 2 mg/L had the best effect on yield (4. 58 kg/tree), leaf area (109/8 cm2) and nut weigh (18. 8 ounces). Finally, according to the results of this study, the combined fertilizer containing amino acids and seaweed can play a significant role in improving the yield and quality attributes of pistachio.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 154

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    106-114
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    304
  • دانلود: 

    462
چکیده: 

زغال اخته با نام علمی Cornus mas L. یکی از گونه های جنس Cornus از خانواده Cornaceae و یکی از درختان میوه بومی بخش های مرکزی و شمال غربی رشته کوه های البرز می باشد. این پژوهش با هدف ارزیابی استقرار و پرآوری شاخساره های زغال اخته با استفاده از کشت درون شیشه ای جوانه های جانبی انجام شد. برای این منظور از دو نوع محیط کشت پایه WPM و QL و تنظیم کننده-رشد بنزیل آدنین (BA) در چهار سطح صفر (شاهد)، 5/0، 1 و 2 میلی گرم بر لیتر به همراه غلظت ثابت 5/0 میلی گرم بر لیتر اسید ایندول استیک (IAA) در همه تکرارها به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملا تصادفی در 5 تکرار استفاده گردید. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که بیشترین شاخص های پرآوری از جمله تعداد نوشاخه (79/4 به ازای هر ریز نمونه)، طول نوشاخه (41/1 سانتی متر) و تعداد گره (32/5 به ازای هر ریز نمونه) در غلظت یک میلی گرم بر لیتر بنزیل آدنین (BA) و در محیط-کشت QL به دست آمد که از نظر آماری اختلاف معنی داری با سایر تیمار ها نشان داد. همچنین نتایج حاصل از بررسی همبستگی بین صفات نشان داد که تمامی صفات مورد ارزیابی دارای همبستگی مثبت و معنی دار در سطح احتمال 5 درصد می باشند. با توجه به نتایج پژوهش حاضر، می توان تأثیر مثبت و معنی داری محیط کشت QL و تنظیم کننده رشد بنزیل آدنین را بر پرآوری ریزنمونه های زغال اخته گزارش کرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 304

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 462 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    115-126
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    258
  • دانلود: 

    457
چکیده: 

انار یکی از قدیمی ترین میوه ها ی کشت شده در ایران می باشد که تنوع بالایی برای آن گزارش شده است. این پژوهش به منظور بررسی خصوصیات ریخت شناسی و بیوشیمیایی میوه در هشت رقم انار محلی (علی اکبری، گر، پوست قرمز، گلابی، سورهی، میرزایی، یزدانی و لپ سرخی) در نجف آباد اصفهان انجام شد. میوه های انار در مرحله رسیدگی کامل برداشت و صفات مورد نظر بر اساس روش های استاندارد اندازه گیری شدند. در بین ارقام مورد بررسی رقم پوست قرمز دارای بیشترین وزن صد آریل (2/45 گرم) بود. بیشترین ضخامت پوست میوه (71/4 میلی متر) در رقم گر اندازه گیری شد. رقم علی اکبری دارای بیشترین مقادیر آنتوسیانین کل (41/1 میلی گرم در 100 گرم)، ترکیبات فنولیک (56/58 میلی گرم در 100 گرم) و اسیدیته قابل تیتراسیون (06/1 میلی گرم در 100 گرم) بود. بیشترین ضریب تغییرات فنوتیکی مربوط به صفت شاخص رسیدگی بود و ارقام لپ سرخی و علی اکبری، به ترتیب دارای بیشترین و کم ترین مقادیر این صفت بودند. به طور کلی می توان ارقام علی اکبری و سورهی را به دلیل داشتن مقادیر بالاتری از صفات مطلوب به عنوان ارقام برتر معرفی نمود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 258

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 457 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    127-142
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    459
  • دانلود: 

    500
چکیده: 

خشکی یکی از مهمترین تنش های غیرزنده است که به شدت باعث کاهش رشد و تولید محصولات کشاورزی می شود. تحمل انگور به خشکی نسبت به درختان دیگر بالا است اما تفاوت های زیادی از این لحاظ بین ارقام و گونه های انگور وجود دارد. به منظور بررسی میزان تحمل به تنش خشکی چند رقم انگور بیدانه تجارتی وارد شده به کشور و چند رقم انگور بومی موجود در استان آذربایجان غربی، این پژوهش به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی به اجرا در آمد. از ارقام رشه، مام برایمه، یاقوتی، عسکری، خلیلی سفید، فخری، سایانی، ریش بابا، ات اوزوم، بلاک سیدلس، سوپریور، فلیم سیدلس، تامسون سیدلس، فیستا و پرلت نهال های یکساله به اندازه کافی تهیه و سپس در گلدان کشت شدند. تیمارهای خشکی شامل 75 درصد نیاز آبی، 55 درصد نیاز آبی و 35 درصد نیاز آبی اعمال شد. پس از اعمال خشکی به مدت سه ماه، خصوصیات مورفوفیزیولوژیکی از قبیل وزن تر ساقه و ریشه، وزن خشک ساقه و ریشه، سطح برگ، میزان کلروفیل، محتوی نسبی آب برگ ها و دمای برگ ها مورد اندازه گیری قرار گرفتند. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که تفاوت معنی داری در صفات اندازه گیری شده بین ارقام انگور در شرایط تنش وجود دارد. ارقامی مانند فیستا، بلاک سیدلس بسیار حساس به تنش خشکی بودند در حالیکه ارقام خلیلی سفید، رشه، یاقوتی به خوبی توانستند شرایط تنش را تحمل نمایند. در بین ارقام خارجی مورد بررسی، ارقام پرلت و فلیم سیدلس تحمل نسبتا خوبی به تنش خشکی نشان داد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 459

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 500 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    143-154
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    806
  • دانلود: 

    484
چکیده: 

کوددهی یکی از اصول مدیریتی مهم در باغبانی است که در تغذیه درختان میوه نقش مهمی در افزایش عملکرد و بهبود کیفیت میوه تولیدی دارد. در این راستا پژوهشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی روی سیب رقم رد دلیشز انجام گرفت. بررسی اثر چالکود سولفات پتاسیم (صفر، 50، 100 و 150 گرم به ازای هر درخت) و کلات آهن 6 درصد (صفر، 10، 20 و 30 سی سی به ازای هر درخت) طی دوره رشد درخت انجام گرفت و صفاتی از قبیل طول شاخه، شاخص کلروفیل، طول و عرض میوه، وزن میوه، تعداد میوه در هر درخت، شاخص سطح برگ و غلظت برخی عناصر غذایی ماکرو و میکرو در برگ اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که تیمارهای سولفات پتاسیم و کلات آهن باعث بهبود تمامی صفات رشدی شدند. تیمارهای سولفات پتاسیم و کلات آهن باعث افزایش مثبت و معنی دار عملکرد گردیدند. با افزایش غلظت سولفات پتاسیم مقدار عناصر فسفر و پتاسیم برگ افزایش یافت در حالیکه کلات آهن مقدار فسفر را کاهش داد. بیشترین مقدار منیزیم در شرایط عدم کاربرد تیمار سولفات پتاسیم در غلظت 30 سی سی کلات آهن مشاهده شد. بیشترین میزان عنصر آهن در عدم کاربرد تیمار سولفات پتاسیم در غلظت های 20 و 30 سی سی کلات آهن مشاهده شد. همچنین با کاربرد کود سولفات پتاسیم، مقدار کلسیم و مس برگ کاهش یافت. کوددهی تأثیر معنی داری بر غلظت عناصر نیتروژن، روی و منگنز در برگ نداشت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 806

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 484 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    155-173
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    256
  • دانلود: 

    439
چکیده: 

تحقیقات به نژادی با هدف تولید ارقام زود-متوسط رس سیب در سال 1383 در کرج، با انجام 44 ترکیب تلاقی آغاز و تعداد 7000 نتاج تنی و ناتنی تولید شد که از میان آن ها720 دورگ گزینش شده در سال 1387در باغ مستقر شدند و در نهایت 566 درخت باقی مانده و رشد کردند. پژوهش حاضر به منظور ارزیابی صفات فنولوژی گل دهی، زمان رسیدن، زودباردهی، تراکم گلدهی و میوه بندی به صورت فراگیر روی 566 نتاج نسل اولی 6 و 7 ساله موجود در باغ، طی سال های 1392 و 1393 انجام شد. درصد میوه بندی طی دو مرحله با شمارش تعداد شاخه بارده و تعداد میوه در درخت بررسی شد. در پایان فصل رویشی 17 ژنوتیپ زودرس و متوسط رس با عملکرد بالا شناسایی شدند. آزمایش های ارزیابی میوه شامل صفات بیوشیمیایی و صفت پومولوژیک بر اساس دستورالعمل ملی آزمون های تمایز، یکنواختی و پایداری (D. U. S) سیب انجام شد. برای 17 دورگ انتخابی از نظر تمامی صفات کمی و کیفی تجزیه خوشه ای ساده انجام و میزان همبستگی صفات تعیین شد. بر اساس نتایج تجریه خوشه ای به روش وارد، تمامی نتاج انتخابی در 3 گروه قرار گرفتند. در نتایج حاصل، همبستگی مثبت معنی داری بین صفت وزن میوه و طول و قطر میوه و همبستگی منفی معنی داری بین صفت وزن میوه و صفات TSS و TA در سطح احتمال یک درصد مشاهده شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 256

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 439 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button