مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

407
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

150
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ناامنی غذایی در بین سالمندان شهر تهران: شیوع، عوامل خطر و محافظتی

صفحات

 صفحه شروع 107 | صفحه پایان 116

چکیده

 سابقه و هدف: ناامنی غذایی یک مشکل عمده سلامتی برای تمامی سنین, مخصوصا سالمندان کشورهای در حال توسعه محسوب می شود. هدف پژوهش حاضر, بررسی شیوع, عوامل خطر و محافظتی ناامنی غذایی شدید خانوار در بین سالمندان شهر تهران می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی, 384 سالمند 60 سال و بالاتر از پنج پهنه اقتصادی-اجتماعی مختلف شهر تهران به روش نمونه گیری چند مرحله ای در سال 1398 انتخاب شدند. وضعیت امنیت غذایی با استفاده از پرسشنامه استاندارد ناامنی غذایی HFIAS بررسی شد. داده ها با استفاده ازتحلیل رگرسیون لاجستیک ساده و چندگانه در نرم افزار SPSS تحلیل شد. یافته ها: 8/37 درصد از سالمندان دارای امنیت غذایی کامل, 1/24 درصد ناامنی غذایی خفیف, 7/22 درصد ناامنی غذایی متوسط و 2/15 درصد ناامنی غذایی شدید می باشند. فعالیت فیزیکی ناکافی (57/25-96/2 95 درصد CI, 7/8= OR), تحصیلات پایین (64/24-54/1: 95 درصد CI, 15/6= OR), درآمد ناکافی (67/11-71/2: 95 درصد CI, 63/5= OR), سرمایه اجتماعی پایین (03/9-09/1: 95 درصد CI, 13/3= OR), ابتلا به بیماری های دهان و دندان (17/6-02/1: 95 درصد CI, 51/2= OR) و مرد بودن (11/4-89/0: 95 درصد, 92/1= OR) از عوامل خطر و داشتن فرزندان بیش تر (36/1-04/0: 95 درصد, 26/0= OR) عامل محافظتی ناامنی شدید غذایی در بین سالمندان بود. تعیین کننده های وارد شده به مدل مجموعا بین 2/44 درصد و 3/60 درصد از واریانس متغیر پیامد را توضیح می دهند. استنتاج: تنها یک سوم از سالمندان از امنیت غذایی کافی برخوردار بودند. یافته های این مطالعه در زمینه عوامل خطر و محافظتی ناامنی غذایی می تواند در طراحی و اجرای مداخلات زودهنگام تامین امنیت غذایی سالمندان موثر باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اقراری، مینا، شریفیان ثانی، مریم، محققی کمال، سیدحسین، قائدامینی هارونی، غلامرضا، زنجری، نسیبه، و احمدی، سینا. (1399). ناامنی غذایی در بین سالمندان شهر تهران: شیوع, عوامل خطر و محافظتی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 30(187 )، 107-116. SID. https://sid.ir/paper/366464/fa

    Vancouver: کپی

    اقراری مینا، شریفیان ثانی مریم، محققی کمال سیدحسین، قائدامینی هارونی غلامرضا، زنجری نسیبه، احمدی سینا. ناامنی غذایی در بین سالمندان شهر تهران: شیوع, عوامل خطر و محافظتی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1399؛30(187 ):107-116. Available from: https://sid.ir/paper/366464/fa

    IEEE: کپی

    مینا اقراری، مریم شریفیان ثانی، سیدحسین محققی کمال، غلامرضا قائدامینی هارونی، نسیبه زنجری، و سینا احمدی، “ناامنی غذایی در بین سالمندان شهر تهران: شیوع, عوامل خطر و محافظتی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 30، no. 187 ، pp. 107–116، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/366464/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button