مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

664
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

643
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی اثر زمان برداشت و مدت نگهداری میوه در سردخانه بر روی برخی خصوصیات کیفی میوه زغال اخته

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 84

چکیده

 زمینه مطالعاتی: ارزیابی خواص فیزیکوشیمیایی میوه ها در طی مراحل مختلف بلوغ, برای دستیابی به محصول با کیفیت بالا و گسترش طول دوره انبارمانی ضروری می باشد. هدف: بررسی تأثیر زمان برداشت بر خواص فیزیکی شیمیایی, ویتامین ث و کیفیت میوه های زغال اخته در طول دوره انبارمانی بود. روش کار: در این پژوهش اثر زمان برداشت (برداشت اول در مرحله برداشت تجاری و برداشت دوم به فاصله 5 روز بعد از برداشت اول) و مدت نگهداری میوه در سردخانه بر برخی ویژگی های فیزیکوشیمیایی میوه زغال اخته در دو مرحله زمان برداشت انجام شد. میوه ها به سردخانه با دمای° C 4 و رطوبت نسبی 85-80٪ به مدت 21 روز منتقل شدند و صفات کیفی از قبیل محتوای pH, مواد جامد محلول کل (TSS), اسیدیته کل (TA), نسبت TSS/TA, ویتامین ث, میزان نشت یونی و تولید اتیلن میوه ها در طول دوره انبارمانی (زمان صفر انبارمانی (0), 7, 14 و 21 روز پس از انبارمانی) مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج: تاخیر در برداشت تاثیر معنی داری بر میزان pH و نشت یونی میوه ها نداشت, اما سبب افزایش (01/0 P<) نسبت مواد جامد محلول به اسیدیته قابل تیتراسیون (TSS/TA) و کاهش میزان اسیدیته قابل تیتراسیون (TA) میوه گردید. از نظر طول دوره نگهداری در انبار در تمام صفات مورد بررسی اختلاف معنی داری (01/0 P<) وجود داشت. به طوری که با پیشرفت مرحله بلوغ و رسیدگی میوه در طول دوره انبارمانی, میزان مواد جامد محلول کل (TSS) و تولید اتیلن در میوه های برداشت دوم با افزایش طول دوره نگهداری در انبار نسبت به برداشت اول روند افزایشی نشان دادند, درحالی که محتوای ویتامین ث برداشت اول روند کاهشی بیشتری نشان داد. نتیجه گیری نهایی: تأخیر در برداشت, سبب افزایش مواد جامد محلول کل (به عنوان یک پارامتر کیفی مهم می باشد که رابطه مستقیم با کیفیت خوراکی میوه در زمان رسیدن دارد) و کاهش اسیدیته میوه گردید که در نتیجه نسبت قند به اسید افزایش یافته و سبب افزایش کیفیت میوه ها گردید. همچنین تأخیر در برداشت سبب افزایش ویتامین ث میوه, که به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی در گیاه می باشد, شد. ولی زمان برداشت تأثیری بر میزان pH و نشت یونی نداشت. با گذشت مدت زمان انبارمانی, میزان pH, نسبت مواد جامد محلول کل به اسیدیته کل و نشت یونی میوه ها افزایش یافتند, در حالی که محتوای اسیدیته کل کاهش یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسماعیلی، نیر، نقشی بندحسنی، رحیم، و زارع نهندی، فریبرز. (1398). ارزیابی اثر زمان برداشت و مدت نگهداری میوه در سردخانه بر روی برخی خصوصیات کیفی میوه زغال اخته. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 29(3 )، 69-84. SID. https://sid.ir/paper/366612/fa

    Vancouver: کپی

    اسماعیلی نیر، نقشی بندحسنی رحیم، زارع نهندی فریبرز. ارزیابی اثر زمان برداشت و مدت نگهداری میوه در سردخانه بر روی برخی خصوصیات کیفی میوه زغال اخته. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1398؛29(3 ):69-84. Available from: https://sid.ir/paper/366612/fa

    IEEE: کپی

    نیر اسماعیلی، رحیم نقشی بندحسنی، و فریبرز زارع نهندی، “ارزیابی اثر زمان برداشت و مدت نگهداری میوه در سردخانه بر روی برخی خصوصیات کیفی میوه زغال اخته،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 29، no. 3 ، pp. 69–84، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/366612/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button