مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,439
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

457
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر حلال های مختلف و امواج فراصوت بر خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره میوه زغال اخته

صفحات

 صفحه شروع 517 | صفحه پایان 527

چکیده

میوه زغال اخته به دلیل داشتن ترکیبات ارزشمند فراوانی مانند ترکیبات فنولی, منبع خوبی از آنتی اکسیدان های طبیعی است و می تواند به عنوان گیاه دارویی در درمان بسیاری از بیماری ها مورد استفاده قرار گیرد. در این مطالعه, تاثیر روش های استخراج (غرقابی و اولتراسوند) و حلال (اتانول 100%, آب- اتانول به نسبت 50:50 حجمی-حجمی و آب) بر میزان ترکیبات فنولی استخراجی و خواص آنتی اکسیدانی عصاره میوه زغال اخته مورد بررسی قرار گرفت. محتوای فنول کل عصاره ها با روش فولین سیوکالتیو تعیین شد. فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره ها با استفاده از سنجش قدرت احیاکنندگی آهن III و مهار رادیکال های آزاد DPPH مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این پژوهش نشان داد که نوع حلال و روش استخراج بر مقدار ترکیبات فنولی عصاره ها تاثیر گذار بوده است و همچنین وابستگی غلظت ترکیبات فنولی با خاصیت آنتی اکسیدانی در همه عصاره ها مشاهده شد. بالاترین مقدار ترکیبات فنولی با 142.72 میلی گرم بر گرم (برحسب اسید گالیک) متعلق به عصاره میوه زغال اخته حاصل از حلال آب- اتانول (50:50 حجمی/ حجمی) به کمک روش اولتراسوند بوده است. هم چنین این عصاره با کمترین IC50 با مقدار 0.955 میلی گرم بر میلی لیتر در روش مهار رادیکال های آزاد DPPH و بالاترین جذب با مقدار 0.601 در آزمون قدرت احیاکنندگی آهن III, بالاترین کارایی آنتی اکسیدانی را نشان داده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گیلانی، فروغ، رفتنی امیری، زینب، و اسماعیل زاده کناری، رضا. (1396). اثر حلال های مختلف و امواج فراصوت بر خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره میوه زغال اخته. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 13(4 (پیاپی 43))، 517-527. SID. https://sid.ir/paper/143591/fa

    Vancouver: کپی

    گیلانی فروغ، رفتنی امیری زینب، اسماعیل زاده کناری رضا. اثر حلال های مختلف و امواج فراصوت بر خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره میوه زغال اخته. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛13(4 (پیاپی 43)):517-527. Available from: https://sid.ir/paper/143591/fa

    IEEE: کپی

    فروغ گیلانی، زینب رفتنی امیری، و رضا اسماعیل زاده کناری، “اثر حلال های مختلف و امواج فراصوت بر خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره میوه زغال اخته،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 13، no. 4 (پیاپی 43)، pp. 517–527، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143591/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا