مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,093
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

601
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی و اندازه گیری باقی مانده سموم بنومیل و مانکوزب در خیار تولیدی استان مازندران سال 1382

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 70

چکیده

 مقدمه: کشاورزان چه با یا بدون آگاهی بر علیه آفات بوته و خیار خصوصا سفیدک قارچی داخلی (cubensis Pseudoperonospora) و سطحی (Sphaerotheca fuliginea) و همچنین لکه زرد باکتریایی خاک از مانکوزب و بر علیه قارچ بوتومیری از سم بنومیل استفاده می نمایند که مصرف بی رویه و عدم رعایت دوره کارنس, این سموم از طریق میوه به انسان رسیده و در دراز مدت عوارض مزمن را ایجاد می نمایند. لذا نظر به اهمیت غذا در حیات انسان ها و ارزش غذایی میوه ها در رژیم روزانه, که نقش عمده ای در سلامت افراد جامعه به همراه دارند و به جهت اهمیت تحقیقات باقی مانده سموم در مواد غذایی ومیوه ها و تعیین میزان باقی مانده آن ها که توسط FAO, WHO مکررا پیشنهاد می گردند این تحقیق را انجام داده ایم.روش بررسی: در این بررسی پس از تهیه میوه خیار (بوته ای و درختی) از مزارع تولیدی مناطق مورد بررسی به تعداد 76 نمونه, آن ها را خوب شسته و سپس خرد کرده و آن ها را با n بوتیل استخراج نمودیم وسپس حلال را پرانده وحاصل استخراج را به دستگاه گاز کروماتوگرافی (GC) با دتکتور ECD تزریق و مورد سنجش قرار دادیم.نتایج: نتایج به دست آمده در مناطق مختلف را با روش آنالیزواریانس دو طرفه (ANOVA) مورد بررسی آماری قرار دادیم, که نشان داد بین مناطق مورد بررسی و میزان سم اثر متقابل وجود دارد (P>0.05) و همچنین با محاسبه میانگین مقادیر مشخص شده که اکثر مناطق مقادیر بالاتر از میزان استاندارد پیشنهادی این دو سم (0.01 PPM) را دارند.نتیجه گیری: علت عمده بالا بودن مقادیر سم می تواند مربوط به عدم آگاهی کشاورزان از سم پاشی به موقع مزارع, استفاده از مقادیر با روی سم عدم شناسایی آفات گیاهی و ... را قید کرد که نیاز به آموزش کشاورزان شدیدا احساس می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شکرزاده لموکی، محمد، واحدی، حبیب، و شعبان خانی، بیژن. (1384). بررسی و اندازه گیری باقی مانده سموم بنومیل و مانکوزب در خیار تولیدی استان مازندران سال 1382 . مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، 13(5)، 65-70. SID. https://sid.ir/paper/36721/fa

    Vancouver: کپی

    شکرزاده لموکی محمد، واحدی حبیب، شعبان خانی بیژن. بررسی و اندازه گیری باقی مانده سموم بنومیل و مانکوزب در خیار تولیدی استان مازندران سال 1382 . مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد[Internet]. 1384؛13(5):65-70. Available from: https://sid.ir/paper/36721/fa

    IEEE: کپی

    محمد شکرزاده لموکی، حبیب واحدی، و بیژن شعبان خانی، “بررسی و اندازه گیری باقی مانده سموم بنومیل و مانکوزب در خیار تولیدی استان مازندران سال 1382 ،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، vol. 13، no. 5، pp. 65–70، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/36721/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا