مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

288
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

553
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر پوشش دهی با صمغ های گزانتان و دانه بالنگو بر زمان خشک شدن برش های زردآلو در سامانه فروسرخ

صفحات

 صفحه شروع 295 | صفحه پایان 303

چکیده

پوشش دهی میوه ها با استفاده از صمغ های خوراکی باعث افزایش کیفیت ظاهری, بهبود رنگ و کاهش چروکیدگی آنها در انتهای فرآیند خشک کردن می گردد. در این پژوهش صمغ های گزانتان و بالنگو جهت پوشش دهی برش های زردآلو هنگام خشک کردن در سامانه فروسرخ استفاده گردید و سینتیک خشک شدن نمونه ها مدل سازی گردید. در این مطالعه زردآلوها به سه گروه شاهد (بدون پوشش), پوشش داده شده با صمغ گزانتان و پوشش داده شده با صمغ دانه بالنگو تقسیم شدند و سپس اثر توان لامپ فروسرخ (150, 250 و 375 وات) و فاصله نمونه از لامپ (5, 5/7 و 10 سانتی متر) بر زمان خشک شدن نمونه ها مورد بررسی قرار گرفت. غلظت صمغ استفاده شده 6/0 درصد (وزنی/وزنی) و ضخامت برش های زردآلو 5/0 سانتی متر در نظر گرفته شد. نتایج خشک کردن نمونه های زردآلوها با روش فروسرخ نشان داد با افزایش توان لامپ و کاهش فاصله نمونه ها از منبع حرارتی, زمان خشک کردن کاهش می یابد. پیش تیمار پوشش دهی باعث افزایش زمان خشک کردن زردآلوها شد و زمان خشک شدن نمونه های پوشش داده شده با صمغ دانه بالنگو طولانی تر بود. میانگین زمان خشک شدن نمونه های شاهد, پوشش داده شده با صمغ گزانتان و بالنگو به ترتیب برابر 11/73 دقیقه, 04/81 دقیقه و 74/83 دقیقه محاسبه گردید. این فرآیند توسط یک شبکه عصبی مصنوعی با 3 ورودی (نوع پوشش, توان لامپ پرتودهی و فاصله لامپ) و 1 خروجی (زمان خشک شدن) مدل سازی شد. نتایج مدل سازی به روش شبکه عصبی مصنوعی نشان داد شبکه ای با تعداد 7 نرون در یک لایه پنهان و با استفاده از تابع فعال سازی سیگموئیدی می تواند زمان خشک شدن زردآلو پوشش داده شده را با استفاده از خشک کن فروسرخ را پیشگویی نماید (974/0r=).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ساترابی، مریم، صالحی، فخرالدین، و رسولی، مجید. (1400). بررسی اثر پوشش دهی با صمغ های گزانتان و دانه بالنگو بر زمان خشک شدن برش های زردآلو در سامانه فروسرخ. علوم و صنایع غذایی ایران، 18(111 )، 295-303. SID. https://sid.ir/paper/367784/fa

    Vancouver: کپی

    ساترابی مریم، صالحی فخرالدین، رسولی مجید. بررسی اثر پوشش دهی با صمغ های گزانتان و دانه بالنگو بر زمان خشک شدن برش های زردآلو در سامانه فروسرخ. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1400؛18(111 ):295-303. Available from: https://sid.ir/paper/367784/fa

    IEEE: کپی

    مریم ساترابی، فخرالدین صالحی، و مجید رسولی، “بررسی اثر پوشش دهی با صمغ های گزانتان و دانه بالنگو بر زمان خشک شدن برش های زردآلو در سامانه فروسرخ،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 18، no. 111 ، pp. 295–303، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/367784/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button