Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,240
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

784
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی سن شروع تغذیه تکمیلی و برخی عوامل مرتبط با آن در شیرخواران شهر سمنان

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 65

چکیده

 سابقه و هدف: بقا, سلامت و رشد کودکان ارتباط مستقیم با تغذیه آنان دارد و سوء تغذیه کودکان, مشکل شایع بیش تر کشورهای در حال توسعه می باشد. سن شروع تغذیه تکمیلی در شیرخواران موقعی است که شیرخوار نمی تواند مقادیر کافی انرژی و مواد غذایی را از شیر مادر به تنهایی کسب کند. شروع زودرس و دیررس غذای تکمیلی هر دو باعث ایجاد عوارض شدید می شود و سن مناسب این کار از پایان 6 ماهگی است. باتوجه به اهمیت زمان شروع تغذیه تکمیلی, این تحقیق درسمنان به منظور برآورد سن شروع تغذیه تکمیلی و عوامل مرتبط با آن انجام شد.مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی بر روی 400 نفر از کودکان 12-6 ماهه شهر سمنان انجام گردید. در هر یک از هشت مرکز بهداشتی درمانی شهر سمنان 50 مادری که جهت پایش فرزند خود مراجعه کرده بودند, انتخاب و پرسش نامه توسط پرسنل بهداشتی با مصاحبه از مادران شیرده (یا توسط مادر) تکمیل گردید.یافته ها: 76.3 درصد مادران تغذیه تکمیلی شیرخواران را از 6 ماهگی آغاز کردند. شایع ترین غذای کمکی مورد استفاده (69.5 درصد) در اولین تغذیه فرنی بود. میانگین (± انحراف معیار) سن شروع تغذیه تکمیلی 5.86±0.60 ماهگی بود. 97.5 درصد مادران آموزش لازم برای تغذیه شیرخواران خود را از طریق حضوری, جزوه و کتاب, کارت واکسن و پمفلت قبل از 6 ماهگی شیرخوار فرا گرفته بودند. بین سن شروع تغذیه تکمیلی با اشتغال مادران (P=0.049), سن مادر (P=0.040), سطح سواد پدر (P=0.002) و نوع زایمان (P=0.015) ارتباط معنی داری وجود داشت. اما بین جنس کودک, نوع شیر مصرفی, رتبه تولد, مرکز مراقبت از شیرخوار, سطح سواد مادر, اولین غذای کمکی شیرخوار و روش آموزش مادران با سن شروع تغذیه تکمیلی ارتباط معنی داری دیده نشد.نتیجه گیری: یافته ها نشان می دهد که اگرچه 97.5 درصد مادران آموزش لازم برای شروع تغذیه تکمیلی را دیده اند ولی حدود 23 درصد آنها در موعد مقرر تغذیه تکمیلی را آغاز نکرده اند. لذا ضروری است دامنه آموزش وسیع تر شود و آموزش موثرتری توسط مراکز بهداشتی درمانی به مادران (بالاخص مادران با زایمان طبیعی و سنین بالا) داده شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    شهبازی، اکرم، قربانی، راهب، فریور، فرشید، و شاه حسینی، علیرضا. (1386). بررسی سن شروع تغذیه تکمیلی و برخی عوامل مرتبط با آن در شیرخواران شهر سمنان. کومش، 9(1 (پیاپی 25))، 59-65. SID. https://sid.ir/paper/36855/fa

    Vancouver: کپی

    شهبازی اکرم، قربانی راهب، فریور فرشید، شاه حسینی علیرضا. بررسی سن شروع تغذیه تکمیلی و برخی عوامل مرتبط با آن در شیرخواران شهر سمنان. کومش[Internet]. 1386؛9(1 (پیاپی 25)):59-65. Available from: https://sid.ir/paper/36855/fa

    IEEE: کپی

    اکرم شهبازی، راهب قربانی، فرشید فریور، و علیرضا شاه حسینی، “بررسی سن شروع تغذیه تکمیلی و برخی عوامل مرتبط با آن در شیرخواران شهر سمنان،” کومش، vol. 9، no. 1 (پیاپی 25)، pp. 59–65، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/36855/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا