مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,141
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

665
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغذیه تکمیلی و برخی عوامل موثر بر آن در استان کهگیلویه و بویراحمد

صفحات

 صفحه شروع 8 | صفحه پایان 15

چکیده

 این مطالعه به منظور تعیین الگوی تغذیه تکمیلی شیرخواران و سن شروع خوراکیاری و برخی عوامل موثر برآن به روش توصیفی, تحلیلی, با روش نمونه گیری خوشه ای دو مرحله ای و نمونه ای به حجم 432 کودک 12 تا 36 ماهه در جمعیت شهری و روستایی استان کهگیلویه و بویراحمد در سال 1380 انجام شد. تجزیه تحلیل با SPSS و به کمک آزمونهای کای دو, فیشر و تی تست و مدل رگرسیون چند گانه لجستیک انجام گرفت.یافته های این بررسی نشان داد که 56.2 درصد مادران شهری و 53.3 درصد از مادران روستایی تغذیه کمکی کودکان خود را در سن 4 تا 6 ماهگی شروع کرده اند. الگوی شروع غذای کمکی در هر دو گروه مادران تقریبا مشابه می باشد. متوسط سن شروع غذای کمکی در این پژوهش بر حسب ماه 3.2 ± 5.6 می باشد. روستایی بودن مادر, پسر بودن, بی سوادی پدر, سواد بالای مادر و کارمند بودن مادر از جمله عوامل موثر در بالا بردن این میانگین سنی می باشند. متوسط سن از شیرگیری در این مطالعه بر حسب ماه 31.2 ± 34.8 می باشد. شهری بودن مادر, دختر بودن کودک, سواد متوسط پدر, سواد متوسط مادر (بالاتر از ابتدایی تا دیپلم), شغل آزاد پدر, کشاورز یا دامدار بودن مادر از جمله عوامل موثر به پایین آوردن این میانگین می باشند. کم خونی در 15.8 درصد از کودکانی که زیر 4 ماهگی و در 10.3 درصد از کودکانی که بالای 7 ماهگی برایشان غذای کمکی شروع شده بود, مشاهده شد. همچنین کم خونی در کودکانی که در سن 12 ماهگی یا کمتر اقدام به از شیرگیریشان شده بود, بیشتر دیده شد. سو تغذیه در کودکانی که سن شروع تغذیه کمکی آنها زیر 6 ماهگی بوده بیشتر بود (11.7 درصد).

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

ابراهیمی، صدیقه، و پورمحمودی، عزیزاله. (1380). تغذیه تکمیلی و برخی عوامل موثر بر آن در استان کهگیلویه و بویراحمد. ارمغان دانش، 6(24)، 8-15. SID. https://sid.ir/paper/77633/fa

Vancouver: کپی

ابراهیمی صدیقه، پورمحمودی عزیزاله. تغذیه تکمیلی و برخی عوامل موثر بر آن در استان کهگیلویه و بویراحمد. ارمغان دانش[Internet]. 1380؛6(24):8-15. Available from: https://sid.ir/paper/77633/fa

IEEE: کپی

صدیقه ابراهیمی، و عزیزاله پورمحمودی، “تغذیه تکمیلی و برخی عوامل موثر بر آن در استان کهگیلویه و بویراحمد،” ارمغان دانش، vol. 6، no. 24، pp. 8–15، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/77633/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button