مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

385
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

568
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر محلول پاشی سالسیلیک اسید و جیبرلیک اسید بر خصوصیات کمی و کیفی میوه نارنگی کینو

صفحات

 صفحه شروع 387 | صفحه پایان 398

چکیده

 استفاده از تنظیم کننده های رشد گیاهی جهت بهبود کیفیت میوه از مدتها قبل مورد توجه بوده است. به منظور بررسی تاثیر سالیسیلیک اسید (1, 0و2 میلی مول در لیتر) و جیبرلیک اسید (0, 100, 50 میلی گرم در لیتر) و برهمکنش آنها بر برخی ویژگی های میوه نارنگی کینو, آزمایشی با 9 تیمار و سه تکرار به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در شهرستان میناب در سال 1396 به اجرا در آمد. محلول پاشی میوه ها در دو مرحله (سبز بالغ و در حال تغییر رنگ) انجام گرفت. میوه ها در مرحله بلوغ تجاری برداشت و مورد ارزیابی قرار گرفتند. بر اساس نتایج بدست آمده جیبرلیک اسید در غلظت 50 میلی گرم در لیتر بطور معنی داری باعث افزایش قطر و طول میوه شد. سالیسیلیک اسید در غلظت 2 میلی مول در لیتر باعث افزایش معنی دار وزن گوشت میوه شد. میوه های شاهد نسبت به سایر تیمارها مواد جامد محلول بالاتری نشان دادند. بیشترین نسبت قند به اسید در غلظت 50 میلی گرم در لیتر جیبرلیک به همراه 2 میلی مول در لیتر سالیسیلیک اسید بدست آمد. بیش-ترین میزان فنل در غلظت 2 میلی مول در لیتر سالیسیلیک اسید (14/7 میلی گرم بر گرم) و بیش ترین میزان فلاونوئید در غلظت-های 50 میلی گرم در لیتر جیبرلیک اسید به همراه 2 میلی مول در لیتر سالیسیلیک اسید (420/0 میلی گرم بر گرم) مشاهده شد. بیشترین میزان a* (35/2) در بالاترین غلظت تیمارهای استفاده شده مشاهده شد و میوه های شاهد بیشترین میزان L* (روشنایی) را نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پیشوایی، ابراهیم، و رستگار، سمیه. (1398). تاثیر محلول پاشی سالسیلیک اسید و جیبرلیک اسید بر خصوصیات کمی و کیفی میوه نارنگی کینو. فرآیند و کارکرد گیاهی، 8(33 )، 387-398. SID. https://sid.ir/paper/368800/fa

    Vancouver: کپی

    پیشوایی ابراهیم، رستگار سمیه. تاثیر محلول پاشی سالسیلیک اسید و جیبرلیک اسید بر خصوصیات کمی و کیفی میوه نارنگی کینو. فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1398؛8(33 ):387-398. Available from: https://sid.ir/paper/368800/fa

    IEEE: کپی

    ابراهیم پیشوایی، و سمیه رستگار، “تاثیر محلول پاشی سالسیلیک اسید و جیبرلیک اسید بر خصوصیات کمی و کیفی میوه نارنگی کینو،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 8، no. 33 ، pp. 387–398، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/368800/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button