مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

292
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

552
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مدل سازی سطح پاسخ تغییرات افت وزن، ویتامین ث و ویژگی های رنگی دانه های انار (رقم شهسوار یزدی) طی فرآیند خشک کردن فرو سرخ

صفحات

 صفحه شروع 237 | صفحه پایان 250

چکیده

 خشک کردن یکی از قدیمی ترین روش های نگهداری مواد غذایی است که معمولا موجب تغییرات نامطلوبی در خواص فیزیکوشیمیایی و ارزش تغذیه ای محصول نیز می شود. امروزه برای جلوگیری یا کاهش تغییرات نامطلوب ماده غذایی در حین خشک کردن تمایل به استفاده از روش های سریع خشک کردن نظیر استفاده از امواج مایکروویو و پرتوهای فرو سرخ افزایش یافته است. در این تحقیق تاثیر دما و زمان خشک کردن فرو سرخ بر میزان افت وزن, ویتامین ث و خواص رنگی دانه های انار رقم شهسوار یزدی بررسی و با روش سطح پاسخ بهینه سازی شد. نتایج نشان داد که با افزایش زمان و دمای خشک کردن میزان افت وزن و فاکتور رنگی L* نمونه های انار دان افزایش یافت در حالیکه مقدار ویتامین ث کاهش یافت. دمای خشک کردن تاثیر بیشتری بر تغییرات افت وزن و ویتامین ث در مقایسه با زمان خشک کردن داشت اما تغییرات فاکتور رنگی L* تحت تاثیر زمان خشک کردن فرو سرخ شدیدتر از دمای خشک کردن می باشد. فاکتورهای رنگی a* و b* با افزایش دمای خشک کردن افزایش یافتند در حالی که با افزایش زمان خشک کردن فرو سرخ کاهش یافتند. بهترین شرایط برای خشک کردن فرو سرخ دانه های انار دان شامل استفاده از دمای 55 درجه سانتی گراد و زمان خشک کردن 600 دقیقه می باشد و با اعمال شرایط بهینه میزان افت وزن, ویتامین ث و اختلاف رنگ کلی (DE) دانه های انار دان تولیدی به ترتیب برابر 5/69, 89/12 و 79/5 می باشد. نتایج اعتبار سنجی شرایط بهینه نشان داد که با اعمال شرایط بدست آمده از بهینه سازی, ویژگی های کیفی انار دان نظیر افت وزن, میزان ویتامین ث, و اختلاف رنگ کلی (DE) نمونه های تولیدی به ترتیب برابر 70, 45/12 و 75/7 به دست آمد که بسیار مشابه با نتایج مربوط به شرایط بهینه پیش بینی شده با روش سطح پاسخ می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آقاجانی، نرجس، دارائی گرمه خانی، امیر، و هدایتی دزفولی، امید. (1400). مدل سازی سطح پاسخ تغییرات افت وزن, ویتامین ث و ویژگی های رنگی دانه های انار (رقم شهسوار یزدی) طی فرآیند خشک کردن فرو سرخ. علوم و صنایع غذایی ایران، 18(114 )، 237-250. SID. https://sid.ir/paper/368951/fa

    Vancouver: کپی

    آقاجانی نرجس، دارائی گرمه خانی امیر، هدایتی دزفولی امید. مدل سازی سطح پاسخ تغییرات افت وزن, ویتامین ث و ویژگی های رنگی دانه های انار (رقم شهسوار یزدی) طی فرآیند خشک کردن فرو سرخ. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1400؛18(114 ):237-250. Available from: https://sid.ir/paper/368951/fa

    IEEE: کپی

    نرجس آقاجانی، امیر دارائی گرمه خانی، و امید هدایتی دزفولی، “مدل سازی سطح پاسخ تغییرات افت وزن, ویتامین ث و ویژگی های رنگی دانه های انار (رقم شهسوار یزدی) طی فرآیند خشک کردن فرو سرخ،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 18، no. 114 ، pp. 237–250، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/368951/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button