مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

569
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

538
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عصاره آبی جلبک قهوه ای Nizimuddinia zanardini سواحل قشم بر عوامل بیماریزای انسان و تعیین خواص ضداکسیدانی آن

صفحات

 صفحه شروع 75 | صفحه پایان 82

چکیده

 به دلیل اثرات جانبی ناشی از مصرف ضد اکسیدان های مصنوعی و همچنین افزایش روزافزون مقاومت باکتری ها نسبت به آنتی بیوتیک ها, شناسایی ترکیبات ضد اکسیدانی و ضد میکروبی با منشأ طبیعی موردتوجه فراوان قرارگرفته است. لذا مطالعه حاضر به منظور ارزیابی فعالیت ضد اکسیدانی و ضد-باکتریایی عصاره آبی جلبک قهوه ای Nizimuddinia zanardini انجام شد. عملیات نمونه برداری در زمستان 1393 از منطقه کانی قشم صورت گرفت. بررسی فعالیت ضد اکسیدانی با آزمون های اثر مهارکنندگی رادیکال هیدروکسیل, توانایی کلاته کنندگی یون آهن و فعالیت ضد اکسیدان کل انجام شد. فعالیت ضد-باکتریایی عصاره روی 4 سویه باکتری بیماری زا از قبیل: Escherichia coli, Salmonella typhimurium, Bacillus cereus, Staphylococcus aureus به روش انتشار از دیسک موردبررسی قرار گرفت و نتایج آن با آنتی بیوتیک های استاندارد مقایسه گردید. نتایج نشان داد, فعالیت ضد اکسیدان کل (71/3± 42/70 میلی گرم/گرم), توانایی مهار رادیکال هیدروکسیل (63/7± 66/81 درصد) و توانایی کلاته کنندگی یون آهن (39/0± 24/76 درصد) در جلبک موردمطالعه, بالابود. باکتری Staphylococcus aureus از بیشترین حساسیت با قطر هاله عدم رشد 74/0± 62/12 میلی متر نسبت به عصاره آبی N. zanardini برخوردار بود, به طوری که نسبت به آنتی بیوتیک تجاری آموکسی سیلین اختلاف آماری معنی داری داشت (05/0p<). باکتری Escherichia coli نیز بیشترین مقاومت را از خود نشان داد. طبق نتایج این مطالعه, جلبک قهوه ای N. zanardini می تواند به عنوان یک منبع بالقوه از ترکیبات ضد-اکسیدانی و ضدباکتریایی در صنایع غذایی و پزشکی مورداستفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی، عصمت، شعبان پور، بهاره، و کردجزی، معظمه. (1397). اثر عصاره آبی جلبک قهوه ای Nizimuddinia zanardini سواحل قشم بر عوامل بیماریزای انسان و تعیین خواص ضداکسیدانی آن. زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)، 10(40 )، 75-82. SID. https://sid.ir/paper/369298/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی عصمت، شعبان پور بهاره، کردجزی معظمه. اثر عصاره آبی جلبک قهوه ای Nizimuddinia zanardini سواحل قشم بر عوامل بیماریزای انسان و تعیین خواص ضداکسیدانی آن. زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)[Internet]. 1397؛10(40 ):75-82. Available from: https://sid.ir/paper/369298/fa

    IEEE: کپی

    عصمت محمدی، بهاره شعبان پور، و معظمه کردجزی، “اثر عصاره آبی جلبک قهوه ای Nizimuddinia zanardini سواحل قشم بر عوامل بیماریزای انسان و تعیین خواص ضداکسیدانی آن،” زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)، vol. 10، no. 40 ، pp. 75–82، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/369298/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا