مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

427
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

124
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر دمای هوای ورودی، نوع و غلظت ماده حامل بر ویژگی های فیزیکی شیمیایی و ضداکسایشی عصاره مرزنجوش ریزپوشانی شده با خشک کن پاششی

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 30

چکیده

 هدف از این مطالعه, بررسی اثر دمای هوای ورودی (140, 160 و C˚ 180), نوع (مالتودکسترین یا صمغ عربی) و غلظت حامل (10, 20 و 30 درصد وزنی-حجمی) بر ویژگی های فیزیکی شیمایی و آنتی اکسیدانی عصاره مرزنجوش خشک شده به روش پاششی است. بازده تولید پودر, رطوبت, فعالیت آبی, دانسیته توده و ضربه, انحلال, ویژگی های جذب رطوبت, نم-پذیری, جریان پذیری (نسبت هاسنر و زاویه ریپوز), شاخص های رنگی, ریزساختار, مقدار فنل کل و فعالیت مهار رادیکال DPPH ارزیابی شدند. نتایج نشان دادند که, بازده تولید پودر (62/44-47/21 درصد), مقدار رطوبت (22/2-18/1 درصد) و فعالیت آبی پودرها (206/0-106/0) به طور قابل توجهی تحت تأثیر نوع, غلظت حامل و دمای هوای ورودی قرار گرفتند. دانسیته توده, ضربه و شاخص جریان پذیری پودرها با افزایش نسبت حامل و دمای هوای ورودی, کاهش یافت. مقدار جاذب الرطوبه بودن و انحلال پذیری پودرها با افزایش دمای هوای ورودی و غلظت حامل به ترتیب, افزایش و کاهش یافتند. افزایش دمای هوای ورودی و غلظت حامل موجب کاهش رنگ نمونه ها گردید. مقدار فنل کل پودرها با افزایش دمای هوای فرآیند کاهش یافت. اما, در دماهای بالاتر (160 و C˚ 180), افزایش غلظت حامل موجب افزایش مقدار فنل کل گردید. این نتیجه به دلیل اثر حفاظتی حامل بر حفظ ترکیبات فنلی در طول خشک کردن است. نتایج مشابهی در مورد فعالیت آنتی-اکسیدانی پودرها مشاهده گردید. میکروساختار پودرها نشان دادند که پودرهای تولید شده با صمغ عربی ذرات با اندازه مشابه تر و چروکیده تری از نمونه های تولید شده با مالتودکسترین داشتند. اما نمونه های تولید شده با مالتودکسترین, از سطحی صاف تر اما چسبندگی بیشتر برخوردار بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اکبربگلو، زهرا، پیغمبردوست، سیدهادی، اولادغفاری، عارف، و سرابندی، خشایار. (1397). اثر دمای هوای ورودی, نوع و غلظت ماده حامل بر ویژگی های فیزیکی شیمیایی و ضداکسایشی عصاره مرزنجوش ریزپوشانی شده با خشک کن پاششی. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 28(4 )، 15-30. SID. https://sid.ir/paper/369803/fa

    Vancouver: کپی

    اکبربگلو زهرا، پیغمبردوست سیدهادی، اولادغفاری عارف، سرابندی خشایار. اثر دمای هوای ورودی, نوع و غلظت ماده حامل بر ویژگی های فیزیکی شیمیایی و ضداکسایشی عصاره مرزنجوش ریزپوشانی شده با خشک کن پاششی. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1397؛28(4 ):15-30. Available from: https://sid.ir/paper/369803/fa

    IEEE: کپی

    زهرا اکبربگلو، سیدهادی پیغمبردوست، عارف اولادغفاری، و خشایار سرابندی، “اثر دمای هوای ورودی, نوع و غلظت ماده حامل بر ویژگی های فیزیکی شیمیایی و ضداکسایشی عصاره مرزنجوش ریزپوشانی شده با خشک کن پاششی،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 28، no. 4 ، pp. 15–30، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/369803/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button