مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

296
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

514
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر مصرف خوراکی غلظت های مختلف باکتری Lactobacillus acidophilus بر شاخص های رشد و آنزیم های گوارشی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در مواجه با سمیت فلز سنگین سرب در جیره غذایی

صفحات

 صفحه شروع 68 | صفحه پایان 79

چکیده

 مطالعه ی حاضر با هدف بررسی اثر سطوح مختلف پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر عملکرد رشد و فعالیت آنزیم-های گوارشی بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان به دنبال مسمومیت با سرب انجام شد. تعداد 375 قطعه ماهی با وزن تقریبی 8/3± 16 گرم انتخاب و پس از اطمینان از سلامت آن ها, به طور تصادفی به 5 گروه تقسیم شدند که به ترتیب با جیره ی غذایی حاوی 106×5, 107×5 و CFU/g 108×5 باکتریلاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس به مدت 45 روز تغذیه شدند و نیز گروه چهارم (کنترل منفی یا کنترل بدون سرب) در تمام طول آزمایش با غذای بدون هیچ گونه افزودنی تغذیه و نگهداری شدند و گروه پنجم (گروه کنترل سرب دار یا کنترل مثبت) که ابتدا بدون افزودن باکتری به جیره ی غذایی به مدت 45 روز تغذیه شدند و پس از این مدت تا انتهای دوره ی آزمایش به همراه سه گروه پروبیوتیکی به مدت 21 روز با جیره ی حاوی 500 میکروگرم در کیلوگرم نیترات سرب مورد تغذیه قرار گرفتند. در روزهای صفر, 45, 52, 59 و 66 بعد از آسان کشی نمونه برداری از روده جهت بررسی آنزیم های گوارشی به عمل آمد. نتایج نشان داد که ضریب تبدیل غذایی بعد از 45 روز در سه گروه پروبیوتیکی در مقایسه با گروه کنترل افزایش معنی داری داشته است (05/0P<). همچنین در سایر شاخص های رشد مانند افزایش وزن, میزان کارایی پروتئین, ضریب رشد ویژه و نسبت بازده غذایی بعد از 45 روز در گروه یک و دو پروبیوتیکی در مقایسه با گروه کنترل افزایش معنی داری داشته است (05/0P<). نتایج بررسی آنزیم های گوارشی نشان داد که تمامی آنزیم ها بعد از 45 روز در سه گروه آزمایشی در مقایسه با گروه کنترل بهبود معنی داری داشته است (05/0P<). اما پس از مواجهه با سرب فعالیت آنزیم آلفاآمیلاز و تریپسین در گروه 2 با کاهش معنی داری مواجهه شد اما همچنان نسبت به سایر گروه ها و گروه کنترل تحت چالش با سرب بیش تر بود. همچنین فعالیت آنزیم های لیپاز آلکالین فسفاتاز پس از مواجهه با سرب در تمامی گروه های پروبیوتیکی با کاهش معنی داری مواجهه شد اما همچنان مقدار آن نسبت به گروه کنترل تحت چالش با سرب بالاتر بود. بر اساس نتایج به دست آمده می توان نتیجه گرفت که باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس جدا شده از روده ی ماهی شیربت در غلظت CFU/gr 107×5 به عنوان یک مکمل پروبیوتیکی می تواند دارای اثرات مثبت در بهبود شاخص های رشد و آنزیم های گوارشی قزل آلای رنگین کمان حتی پس از مواجهه با مسمومیت با فلز سنگین سرب باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدیان، تکاور، محیسنی، محمد، احمدی بابادی، بهمن، و ضیایی نژاد، سعید. (1397). بررسی تاثیر مصرف خوراکی غلظت های مختلف باکتری Lactobacillus acidophilus بر شاخص های رشد و آنزیم های گوارشی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در مواجه با سمیت فلز سنگین سرب در جیره غذایی. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، 14(2 )، 68-79. SID. https://sid.ir/paper/372443/fa

    Vancouver: کپی

    محمدیان تکاور، محیسنی محمد، احمدی بابادی بهمن، ضیایی نژاد سعید. بررسی تاثیر مصرف خوراکی غلظت های مختلف باکتری Lactobacillus acidophilus بر شاخص های رشد و آنزیم های گوارشی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در مواجه با سمیت فلز سنگین سرب در جیره غذایی. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)[Internet]. 1397؛14(2 ):68-79. Available from: https://sid.ir/paper/372443/fa

    IEEE: کپی

    تکاور محمدیان، محمد محیسنی، بهمن احمدی بابادی، و سعید ضیایی نژاد، “بررسی تاثیر مصرف خوراکی غلظت های مختلف باکتری Lactobacillus acidophilus بر شاخص های رشد و آنزیم های گوارشی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در مواجه با سمیت فلز سنگین سرب در جیره غذایی،” مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، vol. 14، no. 2 ، pp. 68–79، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/372443/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button