Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

562
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

187
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه غلظت های مختلف باکتری Lactobacillus casei بر برخی پاسخ های ایمنی غیراختصاصی و شاخص های خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در مواجه با سمیت فلز سنگین سرب در جیره غذایی

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 46

چکیده

 مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر سطوح مختلف پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی (جدا شده از ماهی شیربت) بر فاکتورهای خونی و ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان به دنبال مسمومیت با سرب انجام شد. تعداد 375 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان با وزن 15±4.6 گرم انتخاب و پس از اطمینان از سلامت آن ها, به طور تصادفی به 5 گروه تقسیم شدند که به ترتیب با جیره غذایی حاوی 5´106, 5´107 و CFU/g5´108 باکتری لاکتوباسیلوس کازئی به مدت 45 روز تغذیه شدند و نیز گروه چهارم (کنترل منفی یا کنترل بدون سرب) در تمام طول آزمایش با غذای بدون هیچ گونه افزودنی تغذیه و نگه داری شدند و گروه پنجم (گروه کنترل سرب دار یا کنترل مثبت) که ابتدا بدون افزودن باکتری به جیره غذایی به مدت 45 روز تغذیه شدند و پس از این مدت تا انتهای دوره آزمایش به همراه سه گروه پروبیوتیکی به مدت 21 روز با جیره حاوی 500 میکروگرم در کیلوگرم نیترات سرب تغذیه شدند. در روزهای صفر, 45, 52, 59 و 66 بعد از بیهوشی ماهی ها خون گیری از ساقه دمی به عمل آمد. سپس فاکتورهای خونی مانند تعداد گلبول های قرمز و سفید, میزان هموگلوبین و هماتوکریت و نیز فاکتورهای ایمنی شامل فعالیت لایزوزیم و باکتری کشی سرم, کمپلمان, انفجار تنفسی, میزان پروتئین و گلوبولین سرم بین تیمارها مقایسه و مورد تجزیه و تحلیل آنالیز واریانس (ANOVA) یک و دو طرفه قرار گرفت. نتایج نشان داد که هموگلوبین, تعداد گلبول های قرمز و سفید در سه گروه پروبیوتیکی در مقایسه با گروه کنترل افزایش معنی داری داشته است (P<0.05). در مورد فعالیت لایزوزیم و باکتری کشی سرم و همچنین کمپلمان, افزایش قابل توجهی در گروه های پروبیوتیکی در مقایسه با گروه کنترل مشاهده گردید (P<0.05). میزان انفجار تنفسی در روز 52 در گروه 2 مقایسه با گروه کنترل افزایش معنی داری داشت (p<0.05). پروتئین تام و گلوبولین در مقایسه با گروه کنترل کاهش پیدا کرد (P>0.05). بر اساس نتایج به دست آمده می توان نتیجه گرفت که پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی, در کاهش آسیب های ناشی از مسمومیت با سرب بر فاکتورهای خونی و سیستم ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان نقش موثری دارد. همچنین به نظر می رسد که غلظت 5´107CFU/g تاثیر بهتری بر سیستم ایمنی ماهی قزل آلا داشته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدیان، تکاور، ظفری، سمیرا، محیسنی، محمد، و نعمت دوست، بهزاد. (1396). مقایسه غلظت های مختلف باکتری Lactobacillus casei بر برخی پاسخ های ایمنی غیراختصاصی و شاخص های خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در مواجه با سمیت فلز سنگین سرب در جیره غذایی. اکوبیولوژی تالاب (تالاب)، 9(31)، 29-46. SID. https://sid.ir/paper/502339/fa

    Vancouver: کپی

    محمدیان تکاور، ظفری سمیرا، محیسنی محمد، نعمت دوست بهزاد. مقایسه غلظت های مختلف باکتری Lactobacillus casei بر برخی پاسخ های ایمنی غیراختصاصی و شاخص های خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در مواجه با سمیت فلز سنگین سرب در جیره غذایی. اکوبیولوژی تالاب (تالاب)[Internet]. 1396؛9(31):29-46. Available from: https://sid.ir/paper/502339/fa

    IEEE: کپی

    تکاور محمدیان، سمیرا ظفری، محمد محیسنی، و بهزاد نعمت دوست، “مقایسه غلظت های مختلف باکتری Lactobacillus casei بر برخی پاسخ های ایمنی غیراختصاصی و شاخص های خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در مواجه با سمیت فلز سنگین سرب در جیره غذایی،” اکوبیولوژی تالاب (تالاب)، vol. 9، no. 31، pp. 29–46، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/502339/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا