مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,676
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

313
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

وضعیت چربی خون و چربی رژیم غذایی نوجوانان: برنامه قلب سالم اصفهان - پروژه ارتقاء سلامت قلب از دوران کودکی

صفحات

 صفحه شروع 167 | صفحه پایان 176

چکیده

 سابقه و هدف: ارزیابی وضعیت چربی های سرم نوجوانان و ارتباط آن با رژیم غذایی و ارزیابی رفتار, نگرش, عملکرد و آگاهی (BASK) دانش آموزان, والدین و مسئولین مدارس در این رابطه, به منظور طراحی مداخلات جامعه نگر در جهت پیشگیری و کنترل عوامل خطرساز بیماری های قلبی و عروقی. مواد و روش ها: افراد مورد بررسی, 2000 دانش آموز 18-11 ساله انتخاب شده به روش تصادفی ساده چند مرحله ای (1000 دختر و 1000 پسر), والدین آنها (2000 نمونه) و مسئولین مدارس (500 نمونه) در مناطق شهری و روستایی دو استان اصفهان و مرکزی بوده اند (استان اصفهان برای مداخلات بعدی در نظر گرفته شده و استان مرکزی به عنوان ناحیه مرجع در نظر گرفته شده است). یافته ها توسط پرسشنامه, معاینه فیزیکی و فرم ثبت غذای سه روزه و پرسشنامه تکرر مصرف مواد غذایی به دست آمد و لیپیدهای سرم در آزمایشگاه مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان, اندازه گیری شد. یافته ها توسط نرم افزار Spss/win و با استفاده از آزمون های آماری Student T و رگرسیون خطی چندگانه در سطح معنی دار 0.05>P تحلیل شد. یافته ها: بیشتر دانش آموزان, والدین و مسئولین مدارس آگاهی کافی نسبت به تغذیه سالم داشتند؛ ولی عملکرد آنها در این جهت نبود به طوری که بیشتر خانواده ها علی رغم داشتن آگهی از سالم تر بودن انواع روغن مایع, بیشتر از روغن جامد استفاده می کردند و این موضوع تا حد زیادی می تواند به دلیل مناسب بودن قیمت روغن جامد و دسترسی راحت تر به آن باشد. اگرچه میانگین مصرف چربی نوجوانان (0.4+-21.2 درصد) در محدوده مجاز توصیه شده (30%>) بود, اما در بسیاری موارد اختلالات چربی خون سرم وجود داشت. به عنوان مثال, میانگین کلسترول سرم دختران گروه سنی 14-11 و 18-15 ساله, به طور معنی داری بالاتر از مقادیر استاندارد بود (به ترتیب 169 و 172 در برابر 160 و 159 میلی گرم در دسی لیتر, 0.05>P). ارتباط مستقیم بین اختلالات چربی خون در نوجوانان و مصرف چربی هیدروژنه غذاهای آماده و میان وعده های غذایی چرب به دست آمد (0.05>P). اگرچه میزان مصرف پروتئین در حد توصیه شده بود (0.9+-13.4 درصد)؛ ولی با توجه به مصرف گوشت گوسفند چرب, تعداد دفعات مصرف گوشت قرمز با اختلالات چربی خون ارتباط مستقیم داشت (0.05>P). یکی از دلایل بالا بودن تری گلیسرید خون می تواند مصرف بیش از حد کربوهیدرات (1+-65.2 درصد) باشد. نتیجه گیری: هرچند در جوامع غربی, بیشتر بر کاهش میزان چربی مصرفی تأکید می ِشود, ولی در جامعه ما که این میزان در حد قابل قبول است, بیشتر باید بر اصلاح کیفیت چربی مصرفی تأکید شود تا کمیت آن. این اقدام زیر بنایی مستلزم مشارکت صنایع غذایی, مسئولین دولتی, مصرف کنندگان و رسانه های گروهی می باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کلیشادی، رویا، هاشمی پور، مهین، صراف زادگان، نضال، علی خاصی، حسن، بشردوست، نصراله، انصاری، رضوان، پشمی، رضوان، رفیعی طباطبایی، صدیقه، و شهاب، مریم. (1382). وضعیت چربی خون و چربی رژیم غذایی نوجوانان: برنامه قلب سالم اصفهان - پروژه ارتقاء سلامت قلب از دوران کودکی. کومش، 4(4-3)، 167-176. SID. https://sid.ir/paper/37411/fa

    Vancouver: کپی

    کلیشادی رویا، هاشمی پور مهین، صراف زادگان نضال، علی خاصی حسن، بشردوست نصراله، انصاری رضوان، پشمی رضوان، رفیعی طباطبایی صدیقه، شهاب مریم. وضعیت چربی خون و چربی رژیم غذایی نوجوانان: برنامه قلب سالم اصفهان - پروژه ارتقاء سلامت قلب از دوران کودکی. کومش[Internet]. 1382؛4(4-3):167-176. Available from: https://sid.ir/paper/37411/fa

    IEEE: کپی

    رویا کلیشادی، مهین هاشمی پور، نضال صراف زادگان، حسن علی خاصی، نصراله بشردوست، رضوان انصاری، رضوان پشمی، صدیقه رفیعی طباطبایی، و مریم شهاب، “وضعیت چربی خون و چربی رژیم غذایی نوجوانان: برنامه قلب سالم اصفهان - پروژه ارتقاء سلامت قلب از دوران کودکی،” کومش، vol. 4، no. 4-3، pp. 167–176، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/37411/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button