مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

781
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

488
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عصاره چای سبز بر شاخص های آسیب کبدی ALT و AST ناشی از تمرینات تناوبی شدید فوتبالیست های حرفه ای

صفحات

 صفحه شروع 97 | صفحه پایان 106

چکیده

 مقدمه یکی از تمرینات ورزشی که امروز برای افزایش آمادگی ورزشکاران بسیار مورد استفاده قرار میگیرد, تمرینات تناوبی شدید (HIIT) میباشد اما شدت بالای این تمرینات میتواند به بافتهای دیگر مانند کبد آسیب برساند. در مقابل به نظر میرسد عصاره چای سبز بتواند کبد را در برابر انواع آسیبهای محیطی حفظ نماید. هدف از پژوهش حاضر, بررسی اثر مکمل چای سبز بر دو آنزیم ALT وAST به عنوان شاخصهای آسیب کبد بعد از تمرینات تناوبی شدید بر روی فوتبالیستهای حرفهای بود. مواد و روش ها شرکت کنندگان این مطالعه نیمه تجربی, مردان بازیکن فوتبال از تیم گل گهر سیرجان بودند. بدین منظور 16 نفر (سن31/2 ± 25/23 سال, وزن 42/5 ± 50/68 کیلوگرم, قد 24/12 ± 175 سانتی متر) در دوگروه انتخاب شدند. آزمون در دو نوبت, انجام و در هر نوبت 5 دقیقه قبل و بعد و24 ساعت بعد از آزمون از بازیکنان خون گرفته شد. پروتکل تمرینی شامل 4 ست یک دقیقهای بود که در فاصله 50 متر رفت و برگشت با شدت بالاتر از 90 درصد VO2maxبا 2 دقیقه استراحت بین هر فعالیت با شدت کم(50 تا 60 درصد VO2max) صورت گرفت که در کل شامل 4 دقیقه فعالیت و 8 دقیقه استراحت فعال بود. بعد از 14روز, شرایط تکرار شد با این تفاوت که گروهی که دارونما گرفته بودند این مرتبه مکمل چای سبز مصرف میکردند. تجزیه و تحلیل داده های آماری با استفاده از آزمون t همبسته برای تعیین تفاوت بین گروهی انجام شد. یافته ها نتایج آماری, نشان دهنده تفاوت معنادار بین گروه مکمل و دارو نما بود. بر همین اساس آنزیم AST در گروه مکمل بلافاصله و 24 ساعت پس از فعالیت به صورت معناداری از گروه دارونما پایین تر بود (به ترتیب (001/0=p) و (02/0=p)). آنزیم ALT نیز در گروه مکمل بلافاصله پس از فعالیت از مقادیر کمتری در مقایسه با گروه دارونما برخوردار بود (012/0=p) و در مقادیر 24 ساعت پس از فعالیت هیچگونه تفاوت معناداری مشاهده نشد. نتیجه گیری با توجه به معنادار بودن نتایج پژوهش به نظر میرسد عصاره چای سبز موجب کاهش شاخصهای آسیب کبدی بعد از تمرینات تناوبی شدید میشود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    منصوری، زهرا، صمدی، مهدی، دریانوش، فرهاد، کیانی، نجمه، حدیدی، وحید، و حقدل، افسانه. (1397). تاثیر عصاره چای سبز بر شاخص های آسیب کبدی ALT و AST ناشی از تمرینات تناوبی شدید فوتبالیست های حرفه ای. فیزیولوژی ورزش و فعالیت بدنی، 11(1 )، 97-106. SID. https://sid.ir/paper/374408/fa

    Vancouver: کپی

    منصوری زهرا، صمدی مهدی، دریانوش فرهاد، کیانی نجمه، حدیدی وحید، حقدل افسانه. تاثیر عصاره چای سبز بر شاخص های آسیب کبدی ALT و AST ناشی از تمرینات تناوبی شدید فوتبالیست های حرفه ای. فیزیولوژی ورزش و فعالیت بدنی[Internet]. 1397؛11(1 ):97-106. Available from: https://sid.ir/paper/374408/fa

    IEEE: کپی

    زهرا منصوری، مهدی صمدی، فرهاد دریانوش، نجمه کیانی، وحید حدیدی، و افسانه حقدل، “تاثیر عصاره چای سبز بر شاخص های آسیب کبدی ALT و AST ناشی از تمرینات تناوبی شدید فوتبالیست های حرفه ای،” فیزیولوژی ورزش و فعالیت بدنی، vol. 11، no. 1 ، pp. 97–106، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/374408/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا