Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

774
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

545
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر روزه داری اسلامی بر کنترل و ضعیت متابولیک در افراد مبتلا به دیابت در ماه مبارک رمضان

صفحات

 صفحه شروع 145 | صفحه پایان 151

چکیده

 سابقه و هدف: نظرات متفاوتی پیرامون اثر روزه داری در ماه مبارک رمضان در بیماران دیابتی نوع 2 وجود دارد. این مطالعه به منظور بررسی اثر روزه داری اسلامی و هم چنین بررسی اثر روش پایش ساختار یافته قند خون بر کنترل متابولیک افراد مبتلا به دیابت انجام شده است.مواد و روش ها: چهل بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 که تحت درمان داروی خوراکی بودند وارد مطالعه شده و به صورت تصادفی به دو گروه بیست نفره تقسیم و از نظر سن و جنس هم سان سازی شدند. گروه الف قند خون خود را به روش ساختاریافته و گروه ب به روش معمول قند خون را پایش می کردند. از بیماران قبل و بعد از ماه مبارک رمضان آزمایش های تری گلیسرید, HDL, LDL, کلسترول تام و فروکتوزآمین به عمل آمد.یافته ها: فروکتوزآمین در گروه الف از 53.55±363 به 73.25±400.29 (P<0.003) و در گروه ب از 61.89±388.52 به 68.7±411.10 (P<0.04) افزایش یافت. در هر دو گروه میزان تری گلیسرید, کلسترول تام, LDL افزایش و HDL کاهش نشان داد ولی تغییرات از نظر آماری معنادار نبودند. پایش ساختارمند قند خون تاثیری بر بهبود فاکتورهای متابولیک نداشت.نتیجه گیری: طی ماه مبارک رمضان کاهش فعالیت بدنی افراد به دلیل نگرانی از افت قند خون و افزایش مصرف غذاهای پرکالری در هنگام افطار می تواند باعث افزایش قند خون شود و حتی پایش ساختارمند قند خون نیز منجر به کنترل بهتر نمی شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خمسه، محمدابراهیم، عقیلی، رخساره سادات، ملک، مجتبی، شفیعی، گیتا، ضرغامی، سیدیحیی، و برادران، حمیدرضا. (1391). اثر روزه داری اسلامی بر کنترل و ضعیت متابولیک در افراد مبتلا به دیابت در ماه مبارک رمضان. کومش، 14(2 (پیاپی 46))، 145-151. SID. https://sid.ir/paper/37505/fa

    Vancouver: کپی

    خمسه محمدابراهیم، عقیلی رخساره سادات، ملک مجتبی، شفیعی گیتا، ضرغامی سیدیحیی، برادران حمیدرضا. اثر روزه داری اسلامی بر کنترل و ضعیت متابولیک در افراد مبتلا به دیابت در ماه مبارک رمضان. کومش[Internet]. 1391؛14(2 (پیاپی 46)):145-151. Available from: https://sid.ir/paper/37505/fa

    IEEE: کپی

    محمدابراهیم خمسه، رخساره سادات عقیلی، مجتبی ملک، گیتا شفیعی، سیدیحیی ضرغامی، و حمیدرضا برادران، “اثر روزه داری اسلامی بر کنترل و ضعیت متابولیک در افراد مبتلا به دیابت در ماه مبارک رمضان،” کومش، vol. 14، no. 2 (پیاپی 46)، pp. 145–151، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/37505/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا