مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

952
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

782
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی رابطه ی ویتامین B1 رژیم غذائی و خطر ابتلا به دمانس

صفحات

 صفحه شروع 343 | صفحه پایان 351

چکیده

 سابقه و هدف: شواهد مطالعات نشان داده اند, ویتامین تیامین (B1) نقش به سزائی در متابولیسم گلوکز و تامین انرژی مورد نیاز سلول های مغزی دارد. هدف از انجام این مطالعه, بررسی دریافت ویتامین B1 از منابع غذائی در ارتباط با خطر ابتلا به دمانس می باشد.مواد و روش ها: 120 نفر از زنان و مردان 50 سال و بیش تر در یک طرح مورد- شاهدی همسان سازی شده از نظر جنس و سن (2± سال), از میان اعضای انجمن آلزایمر ایران در شهر تهران بررسی شدند (سال 1392). 60 مورد با تشخیص قطعی دمانس و 60 شاهد سالم به طور تصادفی انتخاب شدند. ارزیابی های رژیم غذائی با استفاده از پرسش نامه بسامد خوراک و 24ساعت یادآمد خوراک برآورد و توسط برنامه Nutritionist IV آنالیز گردید.یافته ها: این بررسی نشان داد که میانگین دریافت ویتامین B1 رژیم غذائی قبل و بعد از تعدیل عوامل مخدوش کننده در گروه موردها کم تر از گروه شاهدها می باشد. بالاترین سهک دریافت ویتامین B1 در مدل تعدیل با انرژی کل دریافتی از منابع غذائی, نسبت به سهک اول (0.14, 004/, 0.%95؛ OR=0.02) P<0.001 به دست آمد.نتیجه گیری: دریافت بیش تر ویتامین B1 از منابع غذائی ممکن است خطر ابتلا به دمانس را کاهش دهد. حفظ این ترکیبات از طریق مصرف غذاهای مخصوص می تواند یک راه کار موثر برای افراد در معرض خطر, به منظور پیشگیری از ابتلا و پیشرفت دمانس باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کیامنش، ریحانه، شادنوش، مهدی، و محرابی، یداله. (1394). بررسی رابطه ی ویتامین B1 رژیم غذائی و خطر ابتلا به دمانس. کومش، 17(2 (پیاپی 58))، 343-351. SID. https://sid.ir/paper/37517/fa

    Vancouver: کپی

    کیامنش ریحانه، شادنوش مهدی، محرابی یداله. بررسی رابطه ی ویتامین B1 رژیم غذائی و خطر ابتلا به دمانس. کومش[Internet]. 1394؛17(2 (پیاپی 58)):343-351. Available from: https://sid.ir/paper/37517/fa

    IEEE: کپی

    ریحانه کیامنش، مهدی شادنوش، و یداله محرابی، “بررسی رابطه ی ویتامین B1 رژیم غذائی و خطر ابتلا به دمانس،” کومش، vol. 17، no. 2 (پیاپی 58)، pp. 343–351، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/37517/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button