مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

262
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

549
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

خواص ضدباکتریایی روغن های آفتابگردان (.Helianthus annuus L) و کنجد (.Sesamum indicum L) ازونه شده روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 132 | صفحه پایان 136

چکیده

 زمینه و هدف: با توجه به بیماری زایی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس Staphylococcus aureus)) و درمان طولانی مدت آن با آنتی بیوتیک ها که موجب اثرات سوء روی ارگان های بدن و مقاومت باکتری به آنتی بیوتیک ها می شود, استفاده از ترکیبات طبیعی و گیاهی مورد توجه است. مواد و روش کار: در مطالعه حاضر اثرات روغن های آفتابگردان (Helianthus annuus) و کنجد (Sesamum indicum) ازونه شده 72 ساعته در رشد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس از نظر قطر هاله عدم رشد (آنتی بیوگرام) و آزمون حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی بررسی شد. یافته ها و بحث: در بررسی قطر هاله مهاری رشد بین روغن های کنجد و آفتابگردان (ازونه 72 ساعته) با روغن کنجد و آفتابگردان خالص و دیسک آنتی بیوتیک سیپروفلوکساسین و همچنین دیسک کنترل منفی آب مقطر بعد از 24 و 48 ساعت اختلاف معنی داری مشاهده شد (0/05 ≤ P). نتایج نشان داد آنتی بیوتیک, آب ازونه, روغن کنجد و آفتابگردان ازونه به ترتیب 12, 8, 4 و 3 میلی متر قطر هاله عدم رشد بعد از 24 ساعت روی کشت باکتری استافیلوکوکوس اورئوس دارند. مقادیر MBC و MICحاصل از روغن های آفتابگردان و کنجد ازونه روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب 0/064, 0/022, 0/032 و 0/028 میلی گرم بر میلی لیتر حاصل شد. روغن های کنجد و آفتابگردان ازونه می توانند به عنوان عامل بازدارنده از رشد این باکتری در فرمولاسیون های دارویی نظیر پماد ترمیم زخم و سوختگی مورد استفاده قرار گیرند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یوسفی، سپیده، پوریوسف میاندوآب، محمود، و آرمیده، شهرام. (1398). خواص ضدباکتریایی روغن های آفتابگردان (.Helianthus annuus L) و کنجد (.Sesamum indicum L) ازونه شده روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در شرایط آزمایشگاهی. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران، 13(2 )، 132-136. SID. https://sid.ir/paper/375632/fa

    Vancouver: کپی

    یوسفی سپیده، پوریوسف میاندوآب محمود، آرمیده شهرام. خواص ضدباکتریایی روغن های آفتابگردان (.Helianthus annuus L) و کنجد (.Sesamum indicum L) ازونه شده روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در شرایط آزمایشگاهی. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران[Internet]. 1398؛13(2 ):132-136. Available from: https://sid.ir/paper/375632/fa

    IEEE: کپی

    سپیده یوسفی، محمود پوریوسف میاندوآب، و شهرام آرمیده، “خواص ضدباکتریایی روغن های آفتابگردان (.Helianthus annuus L) و کنجد (.Sesamum indicum L) ازونه شده روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در شرایط آزمایشگاهی،” مجله میکروب شناسی پزشکی ایران، vol. 13، no. 2 ، pp. 132–136، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/375632/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button