مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

271
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

477
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

برهمکنش گروه های غذایی با هریک از پلی مورفیسم های CCND2، ZNT8 و MC4R در رابطه با خطر سندرم متابولیک و اجزای آن

صفحات

 صفحه شروع 678 | صفحه پایان 685

چکیده

 زمینه و هدف: تناقضات متعددی در زمینه نقش تنوع های غذایی و مصرف گروه های غذایی بر ابتلا به سندرم متابولیک وجود دارد. این مطالعه با هدف تعیین برهم کنش گروه های غذایی با پلی مورفیسم های CCND2 rs11063069, ZNT8 rs13266634 و MC4R rs12970134 در رابطه با خطر سندرم متابولیک و هریک از اجزای آن انجام شد. روش بررسی: این مطالعه در پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و از فروردین 1384 تا اسفند 1393 انجام شد. در این پژوهش مورد-شاهدی, داده های 1634 (817 جفت), مورد و شاهد از میان شرکت کنندگان مطالعه کوهورت قند و لیپید تهران انتخاب شدند. افراد مورد و شاهد از نظر سن, جنس و سال های پیگیری جور شدند. دریافت های تغذیه ای از طریق پرسشنامه روا و پایا بسامد خوراک به دست آمد. پلی مورفیسم ها به روش Amplification refractory mutation system-polymerase chain (ARMS-PCR) تعیین ژنوتیپ شدند. یافته ها: برهمکنش بین rs12970134 با مصرف سبزیجات سبز رنگ, گوشت قرمز و نوشیدنی های شیرین شده به ترتیب در ارتباط با خطر HDL-C پایین, تری گلیسرید بالا و قندخون ناشتا بالا مشاهده شد (0/05P<). برهمکنش بین rs13266634 با دریافت میان وعده های شور (0/02P=) و دریافت ماهی (0/04P=) در ارتباط با خطر چاقی شکمی وجود داشت. مصرف سبزیجات توانست اثر rs11063069 بر روی سندرم متابولیک را تعدیل کند و تداخل معنا داری بین rs11063069 با مصرف سبزی ها, سبزی های قرمز-زرد و میوه ها به ترتیب بر روی خطر قندخون ناشتا بالا, HDL-C پایین و فشارخون بالا مشاهده شد. نتیجه گیری: برای پیشگیری از سندرم متابولیک, افراد حامل آلل پرخطر rs12970134 از مصرف گوشت قرمز پرهیز کرده در حالی که مصرف سبزی و ماهی در افراد دارای آلل پرخطر rs11063069 و rs13266634 می بایستی مدنظر قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کوچک پور، گلاره، حسینی اصفهانی، فیروزه، دانشپور، مریم السادات، میرمیران، پروین، و عزیزی، فریدون. (1397). برهمکنش گروه های غذایی با هریک از پلی مورفیسم های CCND2, ZNT8 و MC4R در رابطه با خطر سندرم متابولیک و اجزای آن. مجله دانشکده پزشکی، 76(10 )، 678-685. SID. https://sid.ir/paper/375689/fa

    Vancouver: کپی

    کوچک پور گلاره، حسینی اصفهانی فیروزه، دانشپور مریم السادات، میرمیران پروین، عزیزی فریدون. برهمکنش گروه های غذایی با هریک از پلی مورفیسم های CCND2, ZNT8 و MC4R در رابطه با خطر سندرم متابولیک و اجزای آن. مجله دانشکده پزشکی[Internet]. 1397؛76(10 ):678-685. Available from: https://sid.ir/paper/375689/fa

    IEEE: کپی

    گلاره کوچک پور، فیروزه حسینی اصفهانی، مریم السادات دانشپور، پروین میرمیران، و فریدون عزیزی، “برهمکنش گروه های غذایی با هریک از پلی مورفیسم های CCND2, ZNT8 و MC4R در رابطه با خطر سندرم متابولیک و اجزای آن،” مجله دانشکده پزشکی، vol. 76، no. 10 ، pp. 678–685، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/375689/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button