مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

556
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

598
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تبیین و طراحی تدابیر غذایی مبتنی بر طب ایرانی برای افراد با مزاج سرد و خشک (مقاله مروری)

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 68

چکیده

 زمینه و هدف: با وجود تمام پیشرفت های علمی در زمینه تشخیص و درمان بیماری های مسری, بروز و شیوع روزافزون بیماری های غیر مسری و مزمن یکی از چالش های سیاستگذاران در عرصه پیشگیری و درمان در علم پزشکی می باشد که علت اصلی آن معطوف به سبک زندگی امروزی به ویژه در زمینه تغذیه است. با وجود راه کارها و روش های متعددی که در زمینه تغذیه در علم پزشکی رایج ارایه گردیده است, جوامع انسانی درگیر مسایل و معضلات متعددی در زمینه پیشگیری و درمان بیماری های ناشی از تغذیه و رژیم های غذایی نامناسب می باشند. در این مقوله طب ایرانی دارای راهبردها و روش های کاربردی موثری می باشد که یکی از آن ها, تدابیر تغذیه براساس مزاج است که در این مقاله به شرح و بیان آن خواهیم پرداخت. روش بررسی: در این مطالعه مروری-توصیفی, منابع مکتوب حکمای متقدم و متاخر طب ایرانی, نرم افزار جامع طب نور 5/1 و همچنین پایگاه های علمی PubMed و Google Scholar مورد بررسی قرار گرفتند و مطالب مرتبط استخراج و فیش برداری گردیده و در ادامه, دسته بندی و مکتوب شدند. یافته ها: در بیان و اقوال حکمای طب ایرانی, آرا و پیشنهادات متعددی در خصوص توصیه های غذایی و نوشیدنی ها بر حسب مزاج متنوع افراد بشر وجود دارد. با جمع بندی و استنتاج مستدل و مبتنی بر منابع طب ایرانی می توان راهکاری واحد, مناسب و کاربردی جهت ارایه تدابیر غذایی متناسب با مزاج های متنوع انسانی در جهت حفظ و ارتقای سلامتی و همچنین پیشگیری و درمان بیماری ها را ارایه کرد. نتیجه گیری: براساس مبانی طب ایرانی و جمع بندی حاصل از آرای حکمای طب ایرانی, پیشنهاد غذا برای افراد براساس دو محور مهم شامل: ویژگی های فردی یا همان مزاج افراد و همچنین کیفیت یا همان مزاج غذا صورت می گیرد. بر این مبنا, برای یک مزاج سرد و خشک در حالت سلامت توصیه به غذاهایی می نماییم که برآیند مزاج این گونه غذاها یا نوشیدنی ها میل به گرمی و تری داشته باشد. البته این امر بدین معنا نیست که این افراد از غذاهای سرد و خشک در حالت سلامت استفاده ننمایند؛ بلکه میل کلی غذای روزانه یا هفتگی آن ها به سوی گرمی و تری باشد که مقدار میل به گرمی و تری بستگی به میزان انحراف مزاج شخص به سوی سردی و خشکی دارد. بر همین منوال می توان برای سایر مزاج ها نیز تدابیر غذایی مناسب را ارایه کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مرادی دهنوی، حسین، فخاری زواره، مسعود، و پاکزاد، احمدرضا. (1399). تبیین و طراحی تدابیر غذایی مبتنی بر طب ایرانی برای افراد با مزاج سرد و خشک (مقاله مروری). مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، 14(11 )، 61-68. SID. https://sid.ir/paper/378577/fa

    Vancouver: کپی

    مرادی دهنوی حسین، فخاری زواره مسعود، پاکزاد احمدرضا. تبیین و طراحی تدابیر غذایی مبتنی بر طب ایرانی برای افراد با مزاج سرد و خشک (مقاله مروری). مجله دانشگاه علوم پزشکی قم[Internet]. 1399؛14(11 ):61-68. Available from: https://sid.ir/paper/378577/fa

    IEEE: کپی

    حسین مرادی دهنوی، مسعود فخاری زواره، و احمدرضا پاکزاد، “تبیین و طراحی تدابیر غذایی مبتنی بر طب ایرانی برای افراد با مزاج سرد و خشک (مقاله مروری)،” مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، vol. 14، no. 11 ، pp. 61–68، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/378577/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button