مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

419
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

569
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

نقشه یابی مکان های ژنی صفات کیفیت نانوایی گندم نان تحت تنش خشکی

صفحات

 صفحه شروع 281 | صفحه پایان 292

چکیده

 یکی از روش های نوین مورد استفاده در برنامه های اصلاحی در گیاهان شناسایی مکان های صفت کمی (QTL) در ژنوم به کمک نشانگرهای مولکولی است. به منظور شناسایی QTL برای صفات کیفیت نانوایی نظیر محتوای پروتئین, حجم رسوب زلنی, حجم نان, حجم رسوب SDS, میزان جذب آب, درصد رطوبت, شاخص گلوتن, الاستیسیته گلوتن, گلوتن مرطوب, شاخص سختی دانه و وزن هزار دانه در گندم نان, یک جمعیت ژنتیکی متشکل از 169 لاین اینبرد نوترکیب (RIL) حاصل از تلاقی SeriM82 و Babax در رابطه با صفات فوق مورد ارزیابی قرار گرفت. برای شناسایی QTL از نقشه پیوستگی که با استفاده از 249 نشانگر AFLP, 264 نشانگر DarT و 74 نشانگر SSR تهیه شده بود و شامل 29 گروه لینکاژی بود, استفاده شد. در مجموع سی QTL برای صفات مورد مطالعه در شرایط نرمال و تنش به دست آمد که سه QTL برای محتوای پروتئین, شش QTL جهت گلوتن مرطوب, دو QTL مربوط به حجم نان, دو QTL جهت حجم رسوب زلنی, شش QTL جهت وزن هزار دانه و سه QTL مربوط به شاخص گلوتن شناسایی شد؛ و واریانس فنوتیپی توجیه شده به وسیله این QTLهای شناسایی شده بین 05/0 تا 47/21 درصد متغیر بود و LOD در دامنه 50/2 – 08/6 قرار داشت. QTLهای شناسایی شده بعد از اعتبارسنجی می توانند در برنامه های اصلاحی و گزینش به کمک نشانگر مورداستفاده قرار گیرند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طباطبایی، سیدمحمدتقی، سلوکی، محمود، فاخری، براتعلی، اسماعیل زاده مقدم، محسن، و مهدی نژاد، نفیسه. (1397). نقشه یابی مکان های ژنی صفات کیفیت نانوایی گندم نان تحت تنش خشکی. ژنتیک نوین، 13(2 )، 281-292. SID. https://sid.ir/paper/378882/fa

    Vancouver: کپی

    طباطبایی سیدمحمدتقی، سلوکی محمود، فاخری براتعلی، اسماعیل زاده مقدم محسن، مهدی نژاد نفیسه. نقشه یابی مکان های ژنی صفات کیفیت نانوایی گندم نان تحت تنش خشکی. ژنتیک نوین[Internet]. 1397؛13(2 ):281-292. Available from: https://sid.ir/paper/378882/fa

    IEEE: کپی

    سیدمحمدتقی طباطبایی، محمود سلوکی، براتعلی فاخری، محسن اسماعیل زاده مقدم، و نفیسه مهدی نژاد، “نقشه یابی مکان های ژنی صفات کیفیت نانوایی گندم نان تحت تنش خشکی،” ژنتیک نوین، vol. 13، no. 2 ، pp. 281–292، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/378882/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button