مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

532
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

651
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط الگوهای غذایی با اضافه وزن و چاقی در بین دختران نوجوان شهر ارومیه

صفحات

 صفحه شروع 7 | صفحه پایان 17

چکیده

 مقدمه: چاقی در کودکان و نوجوانان و بزرگسالان به عنوان یکی از جدی ترین نگرانی های بهداشت عمومی در قرن 21 می باشد. در این میان نوجوانی مرحله ی مهمی از نظر ایجاد رفتارهای تغذیه ای سالم می باشد که معمولا تا پایان عمر حفظ می شود. مطالعه ی حاضر به منظور بررسی ارتباط بین الگوهای غذایی با شاخص توده ی بدنی در دختران نوجوان در شهر ارومیه طراحی شد. مواد و روش ها: در این مطالعه 453 دانش آموز دختر به روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شدند. شاخص های تن سنجی شامل قد, وزن و دور کمر افراد با روش های استاندارد و ابزارهای کالیبره شده, اندازه گیری شد. دریافت غذایی معمول افراد با استفاده از یک FFQ نیمه کمی تعیین شد. یافته ها: در این مطالعه سه الگوی غذایی غالب در بین دانش آموزان دختر شناسایی شد. الگوی غذایی "سنتی" شامل دریافت بالای میوه, مغزها, خشکبار, کمپوت و مربا, ترشی, چای و قهوه, عسل, سبزیجات و شیرینی و قندها بود. الگوی غذایی"پر پروتیین" شامل دریافت بالای حبوبات, احشا, ماهی, تخم مرغ, گوشت قرمز, لبنیات پرچرب, غلات ساده و سبزیجات بود. الگوی غذایی "غذاهای آماده و تنقلات شور" شامل دریافت بالای نوشابه, فست فود, تنقلات شور, شیرینی, قندها و آب میوه بود. الگوی غذایی پر پروتیین] (سهک دوم در مقایسه با سهک اول: (P=0. 016, 95%CI=(1. 1-3), (OR=1. 8 و سهک سوم در مقایسه با سهک اول: (P=0. 046, (95%CI=(1. 01-2. 7 [(OR=1. 6, به طور مستقیم با لاغری ارتباط داشت. این ارتباط معنی دارد در مدل رگرسیون لجستیک چندگانه نیز مشاهده گردید[Tertile 2 vs. Tertile 1 OR=1. 66, 85%CI (1. 15-2. 39), P=0. 048]. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان می دهد الگوی غذایی پر پروتیین با افزایش احتمال لاغری همراه می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    قربان نژاد، هانیه، دیدارلو، علیرضا، بخشی مقدم، فرنوش، و علیزاده، محمد. (1399). ارتباط الگوهای غذایی با اضافه وزن و چاقی در بین دختران نوجوان شهر ارومیه. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، 27(1 )، 7-17. SID. https://sid.ir/paper/378911/fa

    Vancouver: کپی

    قربان نژاد هانیه، دیدارلو علیرضا، بخشی مقدم فرنوش، علیزاده محمد. ارتباط الگوهای غذایی با اضافه وزن و چاقی در بین دختران نوجوان شهر ارومیه. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار[Internet]. 1399؛27(1 ):7-17. Available from: https://sid.ir/paper/378911/fa

    IEEE: کپی

    هانیه قربان نژاد، علیرضا دیدارلو، فرنوش بخشی مقدم، و محمد علیزاده، “ارتباط الگوهای غذایی با اضافه وزن و چاقی در بین دختران نوجوان شهر ارومیه،” دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، vol. 27، no. 1 ، pp. 7–17، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/378911/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button