مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

963
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

616
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تعداد وعده های غذایی در تامین مواد مغذی مورد نیاز نوجوانان

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 47

چکیده

 زمینه و هدف: با توجه به افزایش نیاز به انرژی و مواد مغذی مورد نیاز برای رشد و تکامل سریع در دوران نوجوانی, مطالعه حاضر با هدف بررسی میانگین تعداد وعده های غذایی دریافتی نوجوانا در طول این دوره زندگی و ارتباط آن با تامین مواد مغذی مورد نیاز انجام گرفته است.روش بررسی: در این مطالعه مقطعی 367 نوجوان 19-10 ساله به صورت تصادفی انتخاب شدند. دریافت های غذایی با استفاده از یاد آمد 24 ساعته جمع آوری شد. افراد براساس تعداد وعده های دریافتی به سه گروه تقسیم شدند, گروه اول: کمتر از چهار وعده, گروه دوم چهار تا شش وعده و گروه سوم هفت وعده یا بیشتر در روز مصرف می کردند. تجزیه و تحلیل اطلاعات بدست آمده با استفاده از آزمون ANCOVA, Bonferroni و تعدیل اثر سن, جنس, کل انرژی دریافتی بود. مقادیر مواد مغذی دریافتی با مقادیر توصیه شده Dietary Reference Intake مقایسه گردید.یافته ها: دریافت های غذایی سه گروه در میزان مصرف سبزی ها و گروه گوشت و جانشین هایش تفاوت معنی داری نداشت. در افرادی که کمتر از چهار وعده در روز مصرف کرده بودند میوه و لبنیات دریافتی نسبت به دو گروه دیگر کمتر (P<0.01) و ویتامین ث و ریبوفلاوین دریافتی در حد مطلوب بود در حالی که در صد قابل توجهی از افراد سه گروه مقادیر ناکافی کلسیم, روی, مس, منزیوم و پیریدوکسین در مقایسه با مقادیر توصیه شده دریافت کرده بودند. افزایش تعداد وعده های غذایی با تامین منیزیوم, کلسیم, فسفر, ویتامین ث, ریبو فلاوین و پیریدوکسین ارتباط داشت. نتیجه گیری: دریافت ناکافی اغلب ریز مغذی های مهم در نوجوانان به چشم می خورد. می توان با افزایش تعداد وعده های غذایی, بدون افزایش کل انرژی دزیافتی کیفیت رژیم غذایی را بهبود بخشید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حمایلی مهربانی، حمیرا، میرمیران، پروین، بایگی، فرشته، و عزیزی، فریدون. (1386). تاثیر تعداد وعده های غذایی در تامین مواد مغذی مورد نیاز نوجوانان. مجله دانشکده پزشکی، 65(5)، 43-47. SID. https://sid.ir/paper/38048/fa

    Vancouver: کپی

    حمایلی مهربانی حمیرا، میرمیران پروین، بایگی فرشته، عزیزی فریدون. تاثیر تعداد وعده های غذایی در تامین مواد مغذی مورد نیاز نوجوانان. مجله دانشکده پزشکی[Internet]. 1386؛65(5):43-47. Available from: https://sid.ir/paper/38048/fa

    IEEE: کپی

    حمیرا حمایلی مهربانی، پروین میرمیران، فرشته بایگی، و فریدون عزیزی، “تاثیر تعداد وعده های غذایی در تامین مواد مغذی مورد نیاز نوجوانان،” مجله دانشکده پزشکی، vol. 65، no. 5، pp. 43–47، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/38048/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button