مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,255
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

555
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کاربرد رویکرد ترکیبی در شناسایی تعیین کننده های مصرف میان وعده های کم ارزش در نوجوانان

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 70

چکیده

 سابقه و هدف: مصرف روزافزون میان وعده های کم ارزش در میان نوجوانان با پیامدهای منفی سلامتی همراه است. این مطالعه با هدف شناسایی تعیین کننده های مصرف میان وعده های کم ارزش توسط دختران نوجوان با استفاده از یک رویکرد ترکیبی و بر پایه نظریه رفتار برنامه ریزی شده انجام شد. مواد و روش ها: جمعیت مورد مطالعه دانش آموزان دختر مقطع راهنمایی منطقه 14 شهر تهران بود. مطالعه کیفی از نوع پدیده شناسی بود و داده ها از طریق 9 جلسه بحث گروهی متمرکز جمع آوری شد. به این منظور 90 دانش آموز با استفاده از نمونه گیری سیستماتیک انتخاب شدند. پس از اخذ رضایت والدین بر اساس یک راهنمای سوالات مبتنی بر نظریه رفتار برنامه ریزی شده, جلسات در محل مدرسه تشکیل شد. برای تحلیل داده ها از روشframework  استفاده شد. بخش کمی شامل یک مطالعه مقطعی بود که 790 دانش آموز 12 تا 15 ساله از 10 مدرسه در آن حضور داشتند. نمونه ها بر اساس روش نمونه گیری خوشه ای طبقه ای تصادفی شده انتخاب شدند. سنجش ها شامل اندازه گیری سازه های نظریه و بسامد مصرف میان وعده ها بود. داده های بخش کمی با استفاده از آنالیز رگرسیون چند گانه انجام شد. یافته ها : نتایج هر دو روش نشان داد که نوجوانان طی فرایند انتخاب نوع میان وعده ها, هم زمان از عوامل چندگانه و در برخی موارد متضاد تاثیر می گیرند. مزه مهم ترین عامل تاثیرگذار بر نگرش نوجوانان نسبت به میان وعده های کم ارزش بود. عامل دسترسی آسان, عادت, ترجیح مزه و آگاهی به عنوان پیش بینی کننده های معنی دار کنترل رفتاری شناسایی شدند p<0/05)) در بخش کیفی, دوستان و همسالان و در مطالعه کمی, والدین به عنوان موثرترین افراد تاثیرگذار معرفی شدند. نتیجه گیری: در این مطالعه, عوامل مرتبط با مصرف میان وعده ها در نوجوانان با استفاده از رویکرد ترکیبی شناسایی شدند. کاربرد این عوامل در طراحی مداخلات کاهش مصرف میان وعده های کم ارزش می تواند مفید باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کریمی شاهنجرینی، اکرم، شجاعی زاده، داوود، مجدزاده، سیدرضا، رشیدیان، آرش، و امیدوار، نسرین. (1388). کاربرد رویکرد ترکیبی در شناسایی تعیین کننده های مصرف میان وعده های کم ارزش در نوجوانان. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 4(2 (پی در پی 13))، 61-70. SID. https://sid.ir/paper/121276/fa

    Vancouver: کپی

    کریمی شاهنجرینی اکرم، شجاعی زاده داوود، مجدزاده سیدرضا، رشیدیان آرش، امیدوار نسرین. کاربرد رویکرد ترکیبی در شناسایی تعیین کننده های مصرف میان وعده های کم ارزش در نوجوانان. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1388؛4(2 (پی در پی 13)):61-70. Available from: https://sid.ir/paper/121276/fa

    IEEE: کپی

    اکرم کریمی شاهنجرینی، داوود شجاعی زاده، سیدرضا مجدزاده، آرش رشیدیان، و نسرین امیدوار، “کاربرد رویکرد ترکیبی در شناسایی تعیین کننده های مصرف میان وعده های کم ارزش در نوجوانان،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 4، no. 2 (پی در پی 13)، pp. 61–70، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121276/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button