مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

643
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

632
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقایسه ای سطوح اسید اسکوربیک پلاسمایی بیماران کاتاراکتی و افراد سالم

صفحات

 صفحه شروع 562 | صفحه پایان 568

چکیده

 زمینه و هدف: ویتامین های آنتی اکسیدان رژیم غذایی, به خصوص ویتامین C, می تواند نقشی را در پیشگیری از بروز و توسعه صدمات بینایی ناشی از پیری ایفا نماید. هدف این مطالعه, تعیین سطح اسید اسکوربیک پلاسما در بیماران کاتاراکتی و افراد سالم می باشد.روش بررسی: گروه تست شامل پنجاه بیمار کاتاراکتی داوطلب عمل بود در حالی که اعضای گروه کنترل از همراهان بیماران و کادر بیمارستان که سنشان با بیماران کاتاراکتی همسان بود برای انجام مطالعه انتخاب گردید. فرم پرسش نامه که واجد اطلاعاتی در خصوص سن, جنس و محل زندگی (شهر یا روستا) افراد بود نیز تکمیل گردید. پنج میلی لیتر خون از بیماران کاتاراکتی و افراد سالم گرفته شد, بعد از سانتریفوژ کردن, سطح اسید اسکوربیک پلاسما از طریق روش اسپکتروفتومتری اندازه گیری گردید.یافته ها: میانگین سطح اسید اسکوربیک پلاسما در بیماران کاتاراکتی 0.96 ± 0.08 mg/dl و در افراد سالم 1.12 ± 0.15 mg/dl بود. سطح اسید اسکوربیک پلاسما در بیماران کاتاراکتی به طور معنی داری از افراد سالم پایین تر بود (p<0.001). سطح اسید اسکوربیک پلاسما در هر دو گروه در آقایان با افزایش سن کاهش معنی داری را نشان می داد, در حالی که تغییرات معنی داری در این ارتباط در خانم ها مشاهده نگردید (p=0.01). سطح اسید اسکوربیک پلاسما در روستاییان نسبت به افراد شهری و در خانم ها نسبت به آقایان بالاتر بود (p=0.03).نتیجه گیری: این مطالعه نمایان ساخت که سطح اسید اسکوربیک سرم در بیماران کاتاراکتی به طور معنی داری از افراد سالم پایین تر می باشد. ویتامین های آنتی اکسیدان رژیم غذایی, به خصوص ویتامین C که به مقدار فراوان در میوه های مدیترانه ای یافت می شود می تواند در پیشگیری از بروز و تکوین کاتاراکت پیری که بار زیادی بر سرویس های سلامت بسیاری از کشورها تحمیل می کند را ایفا نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    درخشنده، جلال، فولادساز، کوروش، و حیدرپور، فریدون. (1388). بررسی مقایسه ای سطوح اسید اسکوربیک پلاسمایی بیماران کاتاراکتی و افراد سالم. مجله دانشکده پزشکی، 67(8)، 562-568. SID. https://sid.ir/paper/38447/fa

    Vancouver: کپی

    درخشنده جلال، فولادساز کوروش، حیدرپور فریدون. بررسی مقایسه ای سطوح اسید اسکوربیک پلاسمایی بیماران کاتاراکتی و افراد سالم. مجله دانشکده پزشکی[Internet]. 1388؛67(8):562-568. Available from: https://sid.ir/paper/38447/fa

    IEEE: کپی

    جلال درخشنده، کوروش فولادساز، و فریدون حیدرپور، “بررسی مقایسه ای سطوح اسید اسکوربیک پلاسمایی بیماران کاتاراکتی و افراد سالم،” مجله دانشکده پزشکی، vol. 67، no. 8، pp. 562–568، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/38447/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button