مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,732
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

718
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی رابطه دریافت میوه و سبزی با عوامل خطر بیماری های قلبی و عروقی

صفحات

 صفحه شروع 377 | صفحه پایان 378

چکیده

 مقدمه: از آنجا که تحقیقات کمی در مورد اثرات مفید سبزیجات و میوه جات بر روی عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی در مطالعات جامعه نگر در دسترس است, هدف از این مطالعه ارزیابی میزان و چگونگی رابطه دریافت میوه و سبزی با عوامل خطر بیماری های قلبی و عروقی در بزرگسالان بود.روش ها: در این مطالعه مقطعی جامعه نگر 840 فرد بزرگسال ساکن تهران (361 مرد و 479 زن) در سن بین 18 تا 74 سال به صورت تصادفی در سال 1378 انتخاب شدند. دریافت های غذایی با استفاده از پرسشنامه بسامد غذایی (FFQ) ارزیابی و مقادیر ذکر شده هر غذا با استفاده از راهنمای مقیاس های خانگی به گرم تبدیل و وارد برنامه Nutritionist III شد. حدود مرزی برای دستجات میوه و سبزی 3.9-3, 2.9-2, 1.9-0 و ³4 سهم در روز انتخاب شدند .یافته ها: بعد از تطبیق برای متغیرهای مخدوش گر در رگرسیون لوجستیک چند متغیره, دریافت میوه و سبزی بطور معنی دار و معکوس با عوامل خطر CVD مرتبط بود. نسبت شانس تعدیل شده در مدل اول که برای سن, BMI, دریافت انرژی, وضیت کشیدن سیگار, کلسترول رژیم غذایی و شیوع دیابت یا بیماری کرونر قلب تطبیق شده بود, برای غلظت LDL-C بالای سرمی 0.81, 0.88, 1 و (P<0.01) 0.75 بود و با تعدیل بیشتر برای تحصیلات, فعالیت بدنی, دریافت چربی اشباع, غیراشباع, چربی کل, پتلسیم و ویتامین ث این روند مخدوش نشد. این ارتباط در تمام بخش های کشیدن سیگار, فعالیت بدنی و سه اک های Keys score مشهود بود. نتیجه گیری: دریافت بیش از 4 سهم میوه و سبزی, با غلظت کمتر LDL-C و کلسترول تام سرم و در نتیجه خطر کمتر بیماری های قلبی عروقی مرتبط بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرمیران، پروین، نوری، نازنین، بهشتی زواره، مریم، و عزیزی، فریدون. (1386). بررسی رابطه دریافت میوه و سبزی با عوامل خطر بیماری های قلبی و عروقی. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، 6(4 (پیاپی 21))، 377-378. SID. https://sid.ir/paper/384851/fa

    Vancouver: کپی

    میرمیران پروین، نوری نازنین، بهشتی زواره مریم، عزیزی فریدون. بررسی رابطه دریافت میوه و سبزی با عوامل خطر بیماری های قلبی و عروقی. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)[Internet]. 1386؛6(4 (پیاپی 21)):377-378. Available from: https://sid.ir/paper/384851/fa

    IEEE: کپی

    پروین میرمیران، نازنین نوری، مریم بهشتی زواره، و فریدون عزیزی، “بررسی رابطه دریافت میوه و سبزی با عوامل خطر بیماری های قلبی و عروقی،” مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، vol. 6، no. 4 (پیاپی 21)، pp. 377–378، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/384851/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button