مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,442
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

557
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات مصرف سویا روی چربی ها و آپوپروتئین های سرم در بیماران تحت دیالیز صفاقی

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 44

کلیدواژه

لیپوپروتئین (a)Q3

چکیده

 سابقه و هدف: ناهنجاری های لیپیدی, بویژه بالا بودن غلظت Lp(a) سرم, یکی از علل اصلی بیماری های قلبی عروقی در بیماران تحت دیالیز صفاقی هستند. مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات مصرف سویا روی غلظت چربی ها و آپوپروتئین های سرم در بیماران تحت دیالیز صفاقی انجام شد.مواد و روش ها: این مطالعه, یک کارآزمایی بالینی تصادفی بود که در آن 40 بیمار تحت دیالیز صفاقی (20 زن و 20 مرد) به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند: گروه دریافت کننده سویا و گروه شاهد. بیماران در گروه  دریافت کننده سویا, روزانه 28 گرم آرد سویای بافت دار (حاوی 14 گرم پروتئین سویا) به مدت 8 هفته دریافت کردند, در حالی که رژیم معمول بیماران گروه شاهد, فاقد سویا بود. در آغاز مطالعه و پایان هفته هشتم, از هر بیمار 5 سی سی خون در حالت ناشتا گرفته شد و سپس غلظت تری گلیسرید, کلسترول تام, HDL-C, LDL-C, apo AI, apo B100,Lp(a) , TNF-a, آلبومین و فسفر سرم اندازه گیری شد.یافته ها: غلظت Lp(a) سرمی, در بیش از 86% بیمارانِ تحت دیالیز صفاقی, بالاتر از محدوده طبیعی بود. میانگین غلظت Lp(a) سرم در گروه دریافت کننده سویا در پایان هفته هشتم مطالعه نسبت به زمان شروع مطالعه به میزان 41% کاهش یافت (P<0.01). این کاهش در مقایسه با گروه شاهد, معنی دار بود (P<0.05). در طول این مطالعه, میانگین غلظت Lp(a) سرم در گروه شاهد, تغییر معنی داری پیدا نکرد. هیچ تفاوت آماری معنی داری بین دو گروه از نظر میزان تغییرات غلظت تری گلیسرید, کلسترول تام, HDL-C ,LDL-C ,apo AI , apo B100, TNF-a, آلبومین و فسفر سرم مشاهده نشد.نتیجه گیری: مصرف سویا سبب کاهش قابل ملاحظه ای در غلظت Lp(a) سرم در بیماران تحت دیالیز صفاقی می شود و بنابراین, ممکن است در پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی در این بیماران, موثر باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ایمانی، حسین، طبیبی، هادی، اتابک، شهناز، رحمانی، لیلا، هدایتی، مهدی، رضانیستانی، تیرنگ، و چمری، مریم. (1386). اثرات مصرف سویا روی چربی ها و آپوپروتئین های سرم در بیماران تحت دیالیز صفاقی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 2(3)، 33-44. SID. https://sid.ir/paper/385101/fa

    Vancouver: کپی

    ایمانی حسین، طبیبی هادی، اتابک شهناز، رحمانی لیلا، هدایتی مهدی، رضانیستانی تیرنگ، چمری مریم. اثرات مصرف سویا روی چربی ها و آپوپروتئین های سرم در بیماران تحت دیالیز صفاقی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1386؛2(3):33-44. Available from: https://sid.ir/paper/385101/fa

    IEEE: کپی

    حسین ایمانی، هادی طبیبی، شهناز اتابک، لیلا رحمانی، مهدی هدایتی، تیرنگ رضانیستانی، و مریم چمری، “اثرات مصرف سویا روی چربی ها و آپوپروتئین های سرم در بیماران تحت دیالیز صفاقی،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 2، no. 3، pp. 33–44، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/385101/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button