مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

441
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

154
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه غلظت نیترات در سبزی های برگی دشت ورامین و ارزیابی ریسک خطرپذیری آن برای انسان

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 86

چکیده

 محتوای نیترات یکی از مهمترین فاکتورها برای تعیین کیفیت سبزی ها است که رعایت حد مجاز آن برای سلامت محصول و انسان مهم است. در همین راستا, طی یک مطالعه مزرعه ای یک ساله در سال 1393, غلظت نیترات در 12 سبزی مهم برگی شامل کاهو, اسفناج, کرفس, کلم, نعناع, شوید, شاهی, شنبلیله, تره, گشنیز, جعفری و مرزه مناطق عمده تولید سبزی های برگی دشت ورامین اندازه گیری شد. میانگین غلظت نیترات در سبزی های برگی مطالعه شده 1458 میلی گرم بر کیلوگرم وزن تر بود که در بین سبزی های برگی, کاهو با میانگین 3909 میلی گرم در کیلوگرم وزن تازه, بیشترین میزان تجمع نیترات و شنبلیله با میانگین 641 میلی گرم در کیلوگرم وزن تازه کم ترین میزان تجمع نیترات را داشت. میانگین غلظت نیترات نمونه های هر سبزی با آزمون T-test با حداکثر غلظت مجاز نیترات برای هر سبزی مقایسه آماری شد. در تمامی نمونه های کاهو, اسفناج و کرفس مورد مطالعه, غلظت نیترات به-طور معنی داری, فراتر از حداکثر مجاز بود, در حالی که در تمامی نمونه های شنبلیله و گشنیز, غلظت نیترات به طور معنی داری کم تر از حداکثر مجاز بود. با در نظر گرفتن حداکثر مجاز مقدار جذب روزانه نیترات برای انسان (86/3 میلی گرم در روز به ازای کیلوگرم وزن بدن) و میانگین میزان نیترات در سبزی های مورد مطالعه, حداکثر مجاز مصرف روزانه هر یک از گونه های مختلف سبزی های برگی محاسبه شد. نتایج نشان داد که تنها با مصرف روزانه 76 گرم کاهو یا 94 گرم اسفناج توسط یک فرد 80 کیلوگرمی, حداکثر مجاز نیترات وارد بدن مصرف کننده می شود و مصرف بیشتر از این مقدار موجب افزایش ریسک خطر برای سلامتی می-گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سیلسپور، محسن. (1399). مطالعه غلظت نیترات در سبزی های برگی دشت ورامین و ارزیابی ریسک خطرپذیری آن برای انسان. تغذیه گیاهان باغی، 3(1 )، 69-86. SID. https://sid.ir/paper/388870/fa

    Vancouver: کپی

    سیلسپور محسن. مطالعه غلظت نیترات در سبزی های برگی دشت ورامین و ارزیابی ریسک خطرپذیری آن برای انسان. تغذیه گیاهان باغی[Internet]. 1399؛3(1 ):69-86. Available from: https://sid.ir/paper/388870/fa

    IEEE: کپی

    محسن سیلسپور، “مطالعه غلظت نیترات در سبزی های برگی دشت ورامین و ارزیابی ریسک خطرپذیری آن برای انسان،” تغذیه گیاهان باغی، vol. 3، no. 1 ، pp. 69–86، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/388870/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button