مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

861
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

910
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

آیا امتیاز تنوع غذایی با سندروم متابولیک در گروهی از ساکنین جامعه شهری تهران مرتبط است؟

صفحات

 صفحه شروع 405 | صفحه پایان 414

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 مقدمه: سندروم متابولیک بصورت گستره ای از آسیب های متابولیکی شامل چاقی شکمی، مقاومت به انسولین، قند خون بالا، دیس لیپیدمی و پرفشاری خون می باشد. با آنکه رژیم غذایی نقش مهمی در پیشرفت سندروم متابولیک دارد؛ توجه کمی بر ارتباط تنوع غذایی با بیماریهای مزمن شده است. لذا این بررسی به منظور ارزیابی ارتباط بین امتیاز تنوع غذایی (DDS) dietary diversity score، و سندروم متابولیک در گروهی از بزرگسالان تهرانی انجام شد.مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی 581 نفر (295 مرد و 286 زن) بزرگتر از 18 سال از نمونه های بررسی قند و لیپید تهران شرکت داشتند، رژم غذایی معمول افراد با استفاده از یک پرسشنامه یاد آمد دو روزه ارزیابی شد. وزن و قد مطابق پروتکل های استانداری سنجیده  شد و نمایه توده بدن محاسبه گردید. قند خون ناشتا ارزیابی و فشار خون مطابق پروتکل استاندارد اندازه گیری شد. گروه های اصلی غذایی به 23 زیر گروه تقسیم شدند. گروه نان و غلات را به 7 زیر گروه، میوه ها را به 2 زیر گروه سبزیها را به 7 زیر گروه، گوشتها را به 4 زیر گروه و لبنیات به 4 زیر گروه تقسیم شد. چنانچه فردی در عرض 2 روز به اندازه نصف واحد از هر یک از گروهها را مصرف کرده باشد بعنوان مصرف کننده آن گروه محسوب می شود. هر یک از 5 گروه حداکثر امتیاز 2 را در بر می گیرد. امتیاز کل تنوع غذایی (DDS) مجموع امتیازات 5 گروه عمده است و بنابراین حداکثر مقدار آن 10 می باشد که این مقدار از حاصل ضرب عدد 5 ( تعداد 5 گروه) در عدد 2 (حداکثر امتیاز هر گروه) بدست آمده است. سندروم متابولیک مطابق راهنمای ATP III تعریف شد. افراد بر اساس چارکهای امتیاز تنوع غذایی تقسیم بندی شدند.یافته ها: میانگین (±انحراف معیار) سن و نمایه توده بدن  به ترتیب 12± 37 سال و 4.3 ± 25.7 کیلوگرم بر متر مربع بود. میانگین (±انحراف معیار) امتیاز تنوع غذایی 1.02 ± 6.15 بود. امتیاز تنوع غذایی بالاتر با سطح قند خون کمتر P<0.05) و ( r== 0.21 و فشار خون سیستولی پایین تر P<0.05) و(r=- 0.25  مرتبط بود. احتمال داشتن سندروم متابولیک با افزایش چارکهای DDS کاهش یافت (شانس ابتلا در چارکها: 1.33 ، 1.21 ، 1.17 ، 1.00 ، P<0.05). پس از کنترل اثر مداخله گرها، روند کاهشی معنی داری در مورد خطر ابتلا به پر فشاری خون (شانس ابتلا در چارکهای اول تا چهارم: 1.43، 1.36، 1.21، 1.00 ، P<0.05) و اختلال در هموستاز گلوکز (شانس ابتلا به چارک های اول تا چهارم: 1.39، 1.21، 1.11،1.00  ، P<0.05) مشاهده شد.نتیجه گیری و توصیه ها: امتیاز تنوع غذایی با سندروم متابولیک و برخی از اشکال آن مرتبط بود. لذا مصرف رژیم های غذایی متنوع جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری های متابولیکی توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آزادبخت، لیلا، میرمیران، پروین، و عزیزی، فریدون. (1384). آیا امتیاز تنوع غذایی با سندروم متابولیک در گروهی از ساکنین جامعه شهری تهران مرتبط است؟. مجله دانشکده پزشکی، 63(5)، 405-414. SID. https://sid.ir/paper/38892/fa

    Vancouver: کپی

    آزادبخت لیلا، میرمیران پروین، عزیزی فریدون. آیا امتیاز تنوع غذایی با سندروم متابولیک در گروهی از ساکنین جامعه شهری تهران مرتبط است؟. مجله دانشکده پزشکی[Internet]. 1384؛63(5):405-414. Available from: https://sid.ir/paper/38892/fa

    IEEE: کپی

    لیلا آزادبخت، پروین میرمیران، و فریدون عزیزی، “آیا امتیاز تنوع غذایی با سندروم متابولیک در گروهی از ساکنین جامعه شهری تهران مرتبط است؟،” مجله دانشکده پزشکی، vol. 63، no. 5، pp. 405–414، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/38892/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button