مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

348
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

440
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ارزش تغذیه ای بقایای باقلای عمل آوری شده با برخی ترکیبات شیمیایی با استفاده از روش های برون تنی و تکنیک کیسه های نایلونی

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 29

چکیده

 این پژوهش به منظور بررسی ارزش تغذیه ای بقایای باقلای عمل آوری شده با برخی ترکیبات شیمیایی با استفاده از روش های برون-تنی و تکنیک کیسه های نایلونی انجام شد. تیمارها شامل بقایای باقلای عمل آوری نشده (شاهد) و عمل آوری شده با آب (5/2 لیتر به-ازای هر کیلوگرم ماده خشک), اکسید کلسیم (160 گرم به ازای هر کیلوگرم ماده خشک), پراکسید هیدروژن (57 میلی لیتر به ازای هر کیلوگرم ماده خشک) و هیدروکسید سدیم (50 گرم به ازای هر کیلوگرم ماده خشک) بودند. ترکیب شیمیایی نمونه ها با استفاده از روش-های استاندارد تعیین شد. آزمایش تجزیه پذیری شکمبه ای با استفاده از تکنیک کیسه های نایلونی انجام شد. قابلیت هضم برون تنی نمونه ها با استفاده از روش کشت بسته تعیین شد. عمل آوری بر ترکیب شیمیایی بقایای باقلا موثر بود. به جز آب, سایر تیمارها باعث افزایش خاکستر و کاهش ماده آلی شدند (0001/0p=). تیمار اکسید کلسیم بیشترین تاثیر را بر صفات مورد اشاره داشت. مقدار پروتئین خام در همه تیمارها کاهش یافت (0001/0p=). کمترین مقدار در تیمارهای اکسید کلسیم و هیدروکسید سدیم مشاهده شد. مقدار الیاف نامحلول در شوینده اسیدی در تیمارهای اکسید کلسیم و پراکسید هیدروژن بیشتر از سایر تیمارها بود (0017/0p=). به جز اکسید کلسیم و آب, سایر تیمار ها باعث افزایش تجزیه پذیری مؤثر در نرخ های عبور 2, 5 و 8 درصد در ساعت در بقایا ی باقلا شدند (0001/0p<). تیمار پراکسید هیدروژن بیشترین تأثیر را در افزایش مقدار تجزیه پذیری موثر داشت. تیمار هیدروکسید سدیم مقدار قابلیت هضم ماده خشک (0001/0p=) و ماده آلی (0029/0p=) را افزایش داد. همچنین تیمارهای اکسید کلسیم و پراکسید هیدروژن باعث افزایش بازده تولید میکروبی شدند (0016/0p=). به طور کلی نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که تیمارهای هیدروکسید سدیم و پراکسید هیدروژن بیشترین تأثیر را در بهبود ارزش تغذیه ای بقایا ی باقلا داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علایی، آذین، قنبری، فرزاد، بیات کوهسار، جواد، و فریور، فریبا. (1398). بررسی ارزش تغذیه ای بقایای باقلای عمل آوری شده با برخی ترکیبات شیمیایی با استفاده از روش های برون تنی و تکنیک کیسه های نایلونی. پژوهش های تولیدات دامی، 10(26 )، 19-29. SID. https://sid.ir/paper/390173/fa

    Vancouver: کپی

    علایی آذین، قنبری فرزاد، بیات کوهسار جواد، فریور فریبا. بررسی ارزش تغذیه ای بقایای باقلای عمل آوری شده با برخی ترکیبات شیمیایی با استفاده از روش های برون تنی و تکنیک کیسه های نایلونی. پژوهش های تولیدات دامی[Internet]. 1398؛10(26 ):19-29. Available from: https://sid.ir/paper/390173/fa

    IEEE: کپی

    آذین علایی، فرزاد قنبری، جواد بیات کوهسار، و فریبا فریور، “بررسی ارزش تغذیه ای بقایای باقلای عمل آوری شده با برخی ترکیبات شیمیایی با استفاده از روش های برون تنی و تکنیک کیسه های نایلونی،” پژوهش های تولیدات دامی، vol. 10، no. 26 ، pp. 19–29، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/390173/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button