Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

6,866
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

465
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر گلاب خوراکی بر آمادگی سرویکس زنان نخست زا

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 76

چکیده

 مقدمه: در بسیاری از زنان باردار, آمادگی سرویکس و القاء زایمان قبل از شروع خودبه خودی زایمان لازم است. در طب سنتی, گلاب به عنوان یک عامل مؤثر در شروع دردهای زایمان مورد استفاده بوده است, اما مطالعات بالینی انجام شده در مورد تأثیر آن بسیار کم است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر گلاب خوراکی بر آمادگی سرویکس در زنان نخست زا انجام شد. روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده در سال 1398 بر روی 60 زن باردار شکم اول با حاملگی 40 هفته در زایشگاه بیمارستان طبس انجام شد. افراد به دو گروه 30 نفره مداخله و کنترل تخصیص داده­ شدند. گروه آزمون از هفته 40 بارداری به مدت یک هفته روزانه 5 میلی­ لیتر گلاب به صورت خوراکی مصرف کردند و در گروه کنترل, مراقبت معمول انجام گردید. در روز 1, 3, 7 و ورود به لیبر نمره بیشاپ اندازه گیری شد. ابزار گردآوری داده ها شامل فرم های پرسشنامه, معاینه, مشاهده و شمارش حرکات جنین و چک لیست مصرف گلاب بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون­ های تی, کای دو و تحلیل واریانس با مقادیر تکراری انجام گرفت. میزان p کمتر از 05/0 معنادار در نظر گرفته شد. یافته ها: میانگین سن مادران در گروه مداخله و کنترل به ترتیب 16/5± 53/26 و 28/5± 53/26 سال بود. بین دو گروه از نظر شروع زایمان اختلاف معنی داری مشاهده نشد (303/0=p). تحلیل واریانس در اندازه های تکراری نشان داد میانگین نمره بیشاپ روز سوم و هفتم پس از شروع مداخله در دو گروه تفاوت آماری معناداری با یکدیگر نداشت (160/0=p). بر اساس نتایج این آزمون, روند تغییرات نمره بیشاپ در دو گروه افزایشی بود. نتیجه گیری: با توجه به یافته های پژوهش, مصرف 5 میلی­ لیتر گلاب خوراکی (با غلظت 24% اسانس گل محمدی), بر آمادگی سرویکس زنان نخست زا تأثیر نداشت و عوارض جانبی نیز نداشت. مطالعات آتی با دوزهای بالاتر گلاب و البته در رنج دوز ایمن بر آمادگی سرویکس توصیه می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شریعت مغانی، صدیقه، جراحی، ریحانه، مرادی، مریم، رخشنده، حسن، جمالی، جمشید، و اسفرم، الهام. (1400). بررسی تاثیر گلاب خوراکی بر آمادگی سرویکس زنان نخست زا. مجله زنان مامایی و نازایی ایران، 24(1 )، 67-76. SID. https://sid.ir/paper/391325/fa

    Vancouver: کپی

    شریعت مغانی صدیقه، جراحی ریحانه، مرادی مریم، رخشنده حسن، جمالی جمشید، اسفرم الهام. بررسی تاثیر گلاب خوراکی بر آمادگی سرویکس زنان نخست زا. مجله زنان مامایی و نازایی ایران[Internet]. 1400؛24(1 ):67-76. Available from: https://sid.ir/paper/391325/fa

    IEEE: کپی

    صدیقه شریعت مغانی، ریحانه جراحی، مریم مرادی، حسن رخشنده، جمشید جمالی، و الهام اسفرم، “بررسی تاثیر گلاب خوراکی بر آمادگی سرویکس زنان نخست زا،” مجله زنان مامایی و نازایی ایران، vol. 24، no. 1 ، pp. 67–76، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/391325/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا