مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,560
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

616
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مصرف آب انار بدون قند افزوده شده بر مقاومت انسولینی، پروتئین واکنشگر C و چاقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2

صفحات

 صفحه شروع 8 | صفحه پایان 15

چکیده

 زمینه و هدف: دیابت یکی از بیماری های متابولیک شایع در جهان بوده و ارتباط زیادی با چاقی دارد. چاقی مرکزی نیز با افزایش خطر دیابت, بیماری قلبی - عروقی, هیپرانسولینمی توام است. هیپرانسولینمی علت اصلی زنجیره اختلالات مرتبط با چاقی شکمی می باشد. مطالعات نشان داده میوه ها, سبزیجات و نوشیدنی های غنی از ترکیبات فنولی احتمالا میزان ابتلا به دیابت را کاهش می دهند. یکی از میوه های غنی از فلاونویید, انار است. این مطالعه با هدف ارزیابی تاثیر فرآورده تجاری بدون شیرین کننده آب انار بر روی الگوی قند, فاکتور التهابی, شاخص های تن سنجی انجام شد.روش کار: در این کارآزمایی بالینی, 50 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 در محدوده سنی 50 - 30 سال به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند: گروه مداخله (25 نفر) روزانه 240 سی سی آب انار شیرین نشده و گروه کنترل (25 نفر) که روزانه 240 سی سی آب به مدت دو ماه مصرف کردند. قند خون ناشتا, فاکتور التهابی (hs-CRP), اندازه های آنتروپومتری شامل وزن, قد, دور کمر, دور باسن, نمایه توده بدن در ابتدا و پس از هشت هفته اندازه گیری شد. از برنامه Nutritionist IV, آزمون Independent sample t-test و Paired sample t-test برای آنالیز داده ها استفاده گردید.یافته ها: مقایسه غلظت قند خون, هموگلوبین گلیکوزیله, نمایه توده بدنی و hs-CRP بین دو گروه در ابتدای مداخله اختلاف معنی داری را نشان نداد. در گروه مداخله شاخص مقاومت انسولینی, وزن بدن, دور کمر و دور باسن به صورت معنی داری کاهش یافت (به ترتیب p<0.05, p<0.01, p<0.05, p<0.05); در حالی که مقایسه قند خون, هموگلوبین گلیکوزیله,hs-CRP  اختلاف معنی داری را نشان نداد.نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاکی از تاثیر مثبت مصرف روزانه آب انار بر بهبود مقاومت انسولینی, وزن, دور کمر و دور باسن بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    باباییان امینی، سمیرا، ابراهیمی ممقانی، مهرانگیز، نیافر، میترا، و سنایی، سروین. (1392). اثر مصرف آب انار بدون قند افزوده شده بر مقاومت انسولینی, پروتئین واکنشگر C و چاقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، 13(1 (پیاپی 47))، 8-15. SID. https://sid.ir/paper/392762/fa

    Vancouver: کپی

    باباییان امینی سمیرا، ابراهیمی ممقانی مهرانگیز، نیافر میترا، سنایی سروین. اثر مصرف آب انار بدون قند افزوده شده بر مقاومت انسولینی, پروتئین واکنشگر C و چاقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل[Internet]. 1392؛13(1 (پیاپی 47)):8-15. Available from: https://sid.ir/paper/392762/fa

    IEEE: کپی

    سمیرا باباییان امینی، مهرانگیز ابراهیمی ممقانی، میترا نیافر، و سروین سنایی، “اثر مصرف آب انار بدون قند افزوده شده بر مقاومت انسولینی, پروتئین واکنشگر C و چاقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2،” مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، vol. 13، no. 1 (پیاپی 47)، pp. 8–15، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/392762/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا