مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

241
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

645
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر افزودن برگ درخت کنار به عنوان منبع تانن و روغن آفتابگردان در جیره بر عملکرد و الگوی اسیدهای چرب گوشت بزغاله های عدنی

صفحات

 صفحه شروع 365 | صفحه پایان 377

چکیده

 به منظور بررسی اثر افزودن روغن آفتابگردان و برگ کنار بر عملکرد, کیفیت گوشت و ترکیب اسیدهای چرب آن, آزمایشی با استفاده از 32 رأس بزغاله نر عدنی با میانگین وزن اولیه 2/2± 8/17 کیلوگرم در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل 2×2, به مدت 75 روز انجام شد. بزغاله ها به طور تصادفی به یکی از چهار جیره: 1-شاهد, 2-حاوی 20 درصد برگ کنار, 3-حاوی 5/2 درصد روغن آفتابگردان و 4-حاوی 20 درصد برگ کنار و 5/2 درصد روغن آفتابگردان, اختصاص یافتند. تیمارها تاثیری بر خوراک مصرفی و وزن پایانی بزغاله ها نداشتند. افزودن روغن به جیره, باعث تمایل به افزایش وزن روزانه (p=0/06) و تمایل به کاهش ضریب تبدیل غذایی (p=0/07) در بزغاله ها شد. ماده خشک, پروتئین, شاخص های رنگ, مالون دی آلدهید و pH ماهیچه راسته تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفتند. مجموع اسیدهای چرب اشباع (p<0/05) و اسیدهای چرب امگا6 گوشت (p<0/01) راسته تحت تاثیر برهم کنش برگ کنار و روغن قرار گرفتند. اسیدهای چرب اشباع در تیمار شاهد و اسیدهای چرب امگا 6 در تمیار حاوی روغن آفتابگردان بیش ترین مقدار را داشتند. افزودن برگ کنار به جیره باعث افزایش نسبت اسیدهای چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه به اسیدهای چرب اشباع در گوشت راسته بزغاله ها شد ( p<0/05). چربی ماهیچه راسته با افزودن روغن آفتابگردان به جیره ها افزایش یافت (p<0/01). نتایج آزمایش حاضر نشان می دهد که استفاده از برگ کنار و روغن آفتابگردان در جیره بزغاله های عدنی می تواند با کاهش اسیدهای چرب اشباع و افزایش اسیدهای چرب غیر اشباع با چند پیوند دوگانه در گوشت موجب بهبود ارزش غذایی آن شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دشتی زاده، محمود، ساری، محسن، و فضائلی، حسن. (1399). تاثیر افزودن برگ درخت کنار به عنوان منبع تانن و روغن آفتابگردان در جیره بر عملکرد و الگوی اسیدهای چرب گوشت بزغاله های عدنی. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 22(3 )، 365-377. SID. https://sid.ir/paper/392938/fa

    Vancouver: کپی

    دشتی زاده محمود، ساری محسن، فضائلی حسن. تاثیر افزودن برگ درخت کنار به عنوان منبع تانن و روغن آفتابگردان در جیره بر عملکرد و الگوی اسیدهای چرب گوشت بزغاله های عدنی. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1399؛22(3 ):365-377. Available from: https://sid.ir/paper/392938/fa

    IEEE: کپی

    محمود دشتی زاده، محسن ساری، و حسن فضائلی، “تاثیر افزودن برگ درخت کنار به عنوان منبع تانن و روغن آفتابگردان در جیره بر عملکرد و الگوی اسیدهای چرب گوشت بزغاله های عدنی،” تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 22، no. 3 ، pp. 365–377، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/392938/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button