مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,519
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,460
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی رابطه بین ترکیب اسیدهای چرب با پایداری روغن در مخلوط روغن های آفتابگردان و کانولا

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 76

چکیده

پایداری کم روغن های مایع در برابر عوامل فساد, همیشه به عنوان یک مشکل کیفی مطرح بوده و از طرف دیگر پایداری روغن ها به ترکیب اسیدهای چرب آنها بویژه درصد اسید لینولنیک و اسید لینولئیک نیز بستگی دارد. در این مطالعه مخلوط روغن های آفتابگردان و کانولا بررسی شده با این هدف که مخلوط این دو روغن ضمن داشتن پایداری مناسب, دارای مقدار مناسب اسیدهای چرب ضروری نیز باشد. هدف دیگر بررسی رابطه بین ترکیب اسیدهای چرب با زمان پایداری مخلوط روغن های آفتابگردان و کانولا است. در این بررسی تعداد 7 نمونه روغن بی بو شده بدون آنتی اکسیدان سنتزی با نسبتهای مختلف از روغن های آفتابگردان و کانولا, آماده شده و پایداری آنها به روش رنسیمت در 110c و ترکیب اسیدهای چرب آنها با روش کروماتوگرافی گازی اندازه گیری و عدد پراکسید, عدد یدی, اسیدیته و ضریب شکست در 40 درجه سانتیگراد تعیین گردید. همبستگی قوی و مستقیم بین زمان پایداری و درصد اسید اولئیک (r=0.988, P-Value=0) مشاهده شد و نیز همبستگی قوی و معکوس (r=-0.988, P-Value=0) بین زمان پایداری و درصد اسید لینولئیک دیده شد. روغن کانولا با وجود داشتن اسید لینولنیک بالاتر نسبت به روغن آفتابگردان, زمان پایداری بیشتری نشان داد. بین میزان درصد روغن کانولا در مخلوط با عدد یدی (P-Value=0 , r=-1)  و ضریب شکست (P-Value=0 , r=-1) آن رابطه معکوس ملاحظه گردید. یافته ها نشان می دهند روغن آفتابگردان با وجود داشتن مقادیر کم اسید لینولنیک نسبت به روغن کانولا مقاومت به مراتب کمتری دارد که علت به مقادیر بالای اسیدلینولئیک در آفتابگردان و مقادیر بالای اسید اولئیک در کانولا مربوط است. با توجه به نتایج این تحقیق پیشنهاد می گردد از روغن کانولا برای افزایش پایداری و بهبود ارزش تغذیه ای روغن آفتابگردان استفاده شده و دو فرمول "70% کانولا + 30% آفتابگردان" و "50% کانولا + 50% آفتابگردان" بدین منظور پیشنهاد می گردند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

محمدی، تیمور، عزیزی، محمدحسین، و تسلیمی، اقدس. (1386). بررسی رابطه بین ترکیب اسیدهای چرب با پایداری روغن در مخلوط روغن های آفتابگردان و کانولا. علوم و صنایع غذایی ایران، 4(2)، 67-76. SID. https://sid.ir/paper/71729/fa

Vancouver: کپی

محمدی تیمور، عزیزی محمدحسین، تسلیمی اقدس. بررسی رابطه بین ترکیب اسیدهای چرب با پایداری روغن در مخلوط روغن های آفتابگردان و کانولا. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1386؛4(2):67-76. Available from: https://sid.ir/paper/71729/fa

IEEE: کپی

تیمور محمدی، محمدحسین عزیزی، و اقدس تسلیمی، “بررسی رابطه بین ترکیب اسیدهای چرب با پایداری روغن در مخلوط روغن های آفتابگردان و کانولا،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 4، no. 2، pp. 67–76، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71729/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button