مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,099
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

654
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی ترکیب اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب در گوشت ماهی سارم دهان بزرگ (Scomberoides commersonnianus) در خلیج فارس

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 50

چکیده

 12 عدد ماهی سارم دهان بزرگ (Scomberoides commersonnianus) مجموعا به وزن 30±0.63 کیلو گرم از خلیج فارس جزیره لارک صید گردید. نمونه ها به سه گروه (هر گروه حاوی 4 عدد ماهی) تقسیم شدند. عضله فاقد استخوان از بخش پشتی ماهی جدا شده و با آسیاب به شکل خمیر همگن درآمد و های حاصله متعلق به هر گروه در کیسه های پلاستیک جداگانه قرار داده شدند.نمونه ها تا زمان انجام شدن آزمایشات در داخل یخدان یونولیتی و لابه لای یخ های پولکی نگه داری شدند. نتایج نشان داد فیله ماهی سارم دهان بزرگ بر اساس وزن تر حاوی 20.07±0.85 درصد پروتئین خام, 6.32±0.42 درصد لیپید خام و 71.44±0.99 درصد رطوبت بود. ترکیب پروتئین عضله ماهی سارم دهان بزرگ دارای ترکیب متعادلی از انواع اسید های آمینه بود. در این ترکیب,اسیدهای آمینه گلوتامیک 5.9 میلی گرم بر گرم, لیزین 5.8 میلی گرم بر گرم, لوسین 4.88 میلی گرم بر گرم, آسپارتیک 4.6 میلی گرم بر گرمو والین 3.6 میلی گرم بر گرمبه ترتیب غالب بودند. امتیاز اسید آمینه ضروری نیز برای این ماهی محاسبه شد که معادل 501 امتیاز می باشد. در ترکیب لیپیدماهی سارم دهان بزرگ 21 نوع اسید چرب مشاهده شد که اسید های چرب غیر اشباع فراوان ترین انواع (54.47 درصد) را تشکیل می دادند. از میان اسید های چرب غیر اشباع اولئیک اسید (18:1), دوکوزا هگزا انوئیک اسید (22:6) ایکوزا تری انوئیک اسید (20:3) و ایکوزا پنتا انوئیک اسید (20:5) با مقادیر 21.4±0.55, 11.12±0.62, 3.35±0.18 و 3.3±0.13 درصدو از میان اسید های چرب اشباع اسید پالمتیک(C16:0) واسید استئاریک (C18:0) با 36.32±1.24 و 8.66±0.59 درصدغالب بودند. فیله ماهی سارم دهان بزرگ از لحاظ اسیدهای چرب غیر اشباع امگا سه (17.09 درصد), امگا شش (6.42 درصد) و امگا نه (21.4 درصد) منبع غنی غذایی به شمار می رود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هادی زاده، زهرا، مورکی، نرگس، و معینی، سهراب. (1392). شناسایی ترکیب اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب در گوشت ماهی سارم دهان بزرگ (Scomberoides commersonnianus) در خلیج فارس. زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)، 5(17)، 35-50. SID. https://sid.ir/paper/394126/fa

    Vancouver: کپی

    هادی زاده زهرا، مورکی نرگس، معینی سهراب. شناسایی ترکیب اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب در گوشت ماهی سارم دهان بزرگ (Scomberoides commersonnianus) در خلیج فارس. زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)[Internet]. 1392؛5(17):35-50. Available from: https://sid.ir/paper/394126/fa

    IEEE: کپی

    زهرا هادی زاده، نرگس مورکی، و سهراب معینی، “شناسایی ترکیب اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب در گوشت ماهی سارم دهان بزرگ (Scomberoides commersonnianus) در خلیج فارس،” زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)، vol. 5، no. 17، pp. 35–50، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/394126/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button