مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

452
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

566
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه تاثیر فرایند تولید آرد از گندم و پخت نان در میزان آفلاتوکسین B1 در شهرستان کیار استان چهارمحال و بختیاری

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 80

چکیده

 آفلاتوکسین ها مایکوتوکسین هایی هستند که توسط گونه های قارچی مانند Aspergillus و Penicillium تولید می شوند که در میان آن ها آفلاتوکسین B1 یکی از قوی ترین سرطان زاهای کبدی در گونه های جانوری می باشد. گندم, آرد و نان از پرمصرف ترین مواد غذایی انسانی و محیط مغذیَ برای رشد انواع کپک های مولد مایکوتوکسین می باشند. باتوجه به موقعیت کارخانه تولید آرد شهرستان کیار و مدت زمان ماندن طولانی گندم ها در انبارهای آن, هدف از این مطالعه بررسی میزان آفلاتوکسین B1 در گندم وآرد این کارخانه و نان تولیدی از آن ها بود. در این مطالعه تعداد 27 نمونه گندم, آرد و نان (از هر مورد نه نمونه) از کارخانه آرد شهرستان کیار جمع آوری و تهیه گردید و میزان آفلاتوکسینB1 نمونه ها به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا ((HPLC تعیین گردید. نتایج نشان داد میزانآفلاتوکسین B1 در نمونه های گندم, آرد و نان های تولیدی از آن ها از حد استاندارد ملی کمتر است بنابراین این مواد غذایی به آفلاتوکسین B1 آلوده نیستند. همچنین میزان آفلاتوکسین B1 نمونه های گندم از نمونه های نان و نمونه های آرد از نمونه های نان بیشتر است بنابراین کاهش این سم طی تولید خمیرمایه و حرارت ناشی از پختن به طور مؤثر رخ می دهد. از طرفدیگر, با توجه به همبستگی خطی قوی بین میزان آفلاتوکسین B1 در گندم, آرد و نان, افزایش این سم در گندم موجب افزایش آن در آرد ونان خواهد شد؛ پس کاهش موثرتر تولید این سم در گندم ها با کنترل دما و رطوبت در سیلوهای گندم منجر به کاهش بیشتر آن در آردها ونان ها خواهد شد. بنابراینپایش انبارهای گندم ها ازنظر تهویه, تولید خمیر برای تهیه انواع محصولات غذایی و پختن مواد درحرارت مطلوب پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صفیان بلداجی، ایرج، و نوذری، هانیه. (1399). مطالعه تاثیر فرایند تولید آرد از گندم و پخت نان در میزان آفلاتوکسین B1 در شهرستان کیار استان چهارمحال و بختیاری. میکروب شناسی مواد غذایی، 7(4 )، 69-80. SID. https://sid.ir/paper/394636/fa

    Vancouver: کپی

    صفیان بلداجی ایرج، نوذری هانیه. مطالعه تاثیر فرایند تولید آرد از گندم و پخت نان در میزان آفلاتوکسین B1 در شهرستان کیار استان چهارمحال و بختیاری. میکروب شناسی مواد غذایی[Internet]. 1399؛7(4 ):69-80. Available from: https://sid.ir/paper/394636/fa

    IEEE: کپی

    ایرج صفیان بلداجی، و هانیه نوذری، “مطالعه تاثیر فرایند تولید آرد از گندم و پخت نان در میزان آفلاتوکسین B1 در شهرستان کیار استان چهارمحال و بختیاری،” میکروب شناسی مواد غذایی، vol. 7، no. 4 ، pp. 69–80، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/394636/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button