مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,436
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

834
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان آلودگی ضایعات نان به آفلاتوکسین در استان لرستان

صفحات

 صفحه شروع 87 | صفحه پایان 96

چکیده

 مقدمه: آفلاتوکسین ها, گروه بزرگی از مایکوتوکسین ها هستند که آلودگی به آنها می تواند موجب بروز عوارضی چون سندرم ریه, سرطان مری, تضعیف سیستم ایمنی و سرطان کبدی, جلوگیری از ساخته شدن RNA و پروتئین و هموآگلوتیناسیون در انسان می شوند. همچنین آلودگی با آفلاتوکسین عارضه های متعددی در دستگاه تناسلی, گوارشی و تنفسی ایجاد می کند و در اثر داشتن قدرت تومورزایی و مسمومیت, مایه بروز عوارض متعددی در دام ها می گردند. این تحقیق با هدف تعیین میزان و فراوانی آلودگی ضایعات نان به آفلاتوکسین در استان لرستان و مقایسه آن با استانداردهای معتبر جهانی اعلام شده از سوی سازمان بهداشت جهانی(WHO)  و سازمان خواربار ملل متحد(FAO)  انجام گردید.مواد و روش ها: این تحقیق مقطعی به روش میدانی و آزمایشگاهی با نمونه گیری از 180 نمونه ضایعات نان خشک در سال 1385 و با توزیع تصادفی در سطح استان لرستان و تشخیص آلودگی نمونه ها به آفلاتوکسین با استفاده از دستگاه HPLC فلورسانس انجام گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و در سطح 5% صورت گرفت.یافته ها: میزان متوسط انواع آفلاتوکسین B1, B2, G1, G2 و مجموع انواع آفلاتوکسین در ضایعات نان خشک مورد بررسی (آلوده, نیمه آلوده و سالم) در سطح استان لرستان به ترتیب عبارت است از: 22.5304, 2.4369, 0.1923, 0.1022 و (µg/kg)25.2636. میزان متوسط کمترین و بیشترین آلودگی به آفلاتوکسین نوع B1 و مجموع انواع آفلاتوکسین به ترتیب مربوط به شهرهای خرم آباد (42.9403 mg/kg و 47.7153 mg/kg) و بروجرد (1.8611 mg/kg و 1.9833 mg/kg) است. میزان متوسط آفلاتوکسین نوع B1 در انواع نان های آلوده, نیمه آلوده و سالم به ترتیب 64.0536, 1.9167,(mg/kg)  0.5629 و میزان متوسط مجموع انواع آفلاتوکسین در انواع نان های آلوده, نیمه آلوده و سالم به ترتیب 72.0257, 1.999 و 0.5753 (mg/kg) است. همچنین میزان آفلاتوکسینِ نوع 29 B1 نمونه از 180 نمونه, بیش از حد استاندارد و میزان مجموع انواع آفلاتوکسین 18 نمونه نیز بیش از حد استاندارد بوده است.بحث و نتیجه گیری: نتایج مطالعات انجام شده نشان داد شیر گاوهایی که از نان خشک تغذیه می کنند دارای مقادیر فراوانی از متابولیت های آفلاتوکسین است بنابراین تا حد امکان باید از مصرف نان های خشک در تغذیه دام و مصرف انسانی خودداری کرد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

آزادبخت، نادر، خسروی نژاد، کبری، و طراحی، محمدجواد. (1387). بررسی میزان آلودگی ضایعات نان به آفلاتوکسین در استان لرستان. یافته، 10(3 (پیاپی 37))، 87-96. SID. https://sid.ir/paper/79753/fa

Vancouver: کپی

آزادبخت نادر، خسروی نژاد کبری، طراحی محمدجواد. بررسی میزان آلودگی ضایعات نان به آفلاتوکسین در استان لرستان. یافته[Internet]. 1387؛10(3 (پیاپی 37)):87-96. Available from: https://sid.ir/paper/79753/fa

IEEE: کپی

نادر آزادبخت، کبری خسروی نژاد، و محمدجواد طراحی، “بررسی میزان آلودگی ضایعات نان به آفلاتوکسین در استان لرستان،” یافته، vol. 10، no. 3 (پیاپی 37)، pp. 87–96، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/79753/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button