مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,729
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

694
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین میزان آفلاتوکسین B در نمونه های آرد گندم شهرستان چالوس (استان مازندران) به روش الیزا

صفحات

 صفحه شروع 60 | صفحه پایان 67

کلیدواژه

آفلاتوکسین B1Q2

چکیده

 زمینه و هدف: مایکوتوکسین ها متابولیت های ثانویه حاصل از قارچ ها می باشند و در شرایط مناسب در مواد غذایی و محصولات کشاورزی تولید و باعث آلودگی می شوند. خوردن محصول آلوده به مایکوتوکسین, باعث ایجاد بیماری های حاد و مزمن در انسان و حیوان می شود. آلودگی گندم بوسیله آفلاتوکسین می تواند نقش مهمی در تهدید سلامت انسان داشته باشد. هدف از این تحقیق تعیین میزان آفلاتوکسین B1 در نمونه های آرد گندم شهرستان چالوس در استان مازندران به روش الیزا بوده است.روش بررسی: در این تحقیق 22 نمونه آرد گندم بصورت تصادفی, از نانوایی های شهرستان چالوس تهیه شد. نمونه های خام آردگندم از لحاظ آلودگی به آفلاتوکسین B1, به روش الایزا اندازه گیری شد. برای تجزیه و تحلیل آماری, از نرم افزار آماری SPSS16 و از آزمون میانگین و انحراف معیار استفاده شد.یافته ها: طبق نتایج بدست آمده, همه 22 نمونه آرد گندم مورد مطالعه, آلوده به آفلاتوکسین B1 بودند؛ که در 10 مورد, آلودگی بیشتر از حد مجاز استاندارد ایران مشاهده شد. ولی میزان بالاتر از استاندارد جهانی, در هیچ کدام از نمونه های آرد وجود نداشت (میزان مجاز طبق استاندارد ایران 5 نانوگرم برگرم و طبق استاندارد جهانی 20-1 نانوگرم برگرم است). بیشترین و کمترین غلظت سم آفلاتوکسین B1 در آرد گندم خام, بترتیب 10.6 و ppb 1.1 بود.نتیجه گیری: وجود آفلاتوکسین علاوه بر خسارت اقتصادی به صنعت, سلامت مصرف کنندگان محصولات را نیز به خطر می اندازد. برای همین کاهش آفلاتوکسین در مواد غذایی باید بعنوان جزئی کلیدی از برنامه های افزایش امنیت مواد غذایی بکار گرفته شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زابلی، فاطمه، غلام پورعزیزی، عیسی، روحی، سمانه، و عظیمی، مهسا. (1393). تعیین میزان آفلاتوکسین B در نمونه های آرد گندم شهرستان چالوس (استان مازندران) به روش الیزا. علوم پزشکی زانکو، 15(44)، 60-67. SID. https://sid.ir/paper/113101/fa

    Vancouver: کپی

    زابلی فاطمه، غلام پورعزیزی عیسی، روحی سمانه، عظیمی مهسا. تعیین میزان آفلاتوکسین B در نمونه های آرد گندم شهرستان چالوس (استان مازندران) به روش الیزا. علوم پزشکی زانکو[Internet]. 1393؛15(44):60-67. Available from: https://sid.ir/paper/113101/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه زابلی، عیسی غلام پورعزیزی، سمانه روحی، و مهسا عظیمی، “تعیین میزان آفلاتوکسین B در نمونه های آرد گندم شهرستان چالوس (استان مازندران) به روش الیزا،” علوم پزشکی زانکو، vol. 15، no. 44، pp. 60–67، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/113101/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button