مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,385
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

735
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

آلودگی آرد و انواع نان به آفلاتوکسین و ارزیابی خطر دریافت آفلاتوکسین از طریق مصرف نان در ایران

صفحات

 صفحه شروع 2420 | صفحه پایان 2428

چکیده

 مقدمه: در سال های اخیر, اطلاعات کمی از شیوع آفلاتوکسین در آرد و مقایسه آن در نان های سنتی و حجیم موجود در بازار منتشر شده است. در پژوهش حاضر, حدود آلودگی به آفلاتوکسین در برخی از محصولات نانوایی و ارزیابی خطر دریافت آن مورد بررسی قرار گرفت.روش ها: در این مطالعه مقطعی- تجربی, 66 نمونه شامل 29 نمونه مختلف آرد ستاره, 14 نمونه نان سنتی, 10 نمونه نان حجیم و 13 نمونه مغز برای تزیین نان به صورت تصادفی از کارخانه ها و نانوایی های مختلف استان اصفهان جمع آوری و از نظر حضور باقی مانده آفلاتوکسین به روش کیت اختصاصی Enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) بررسی شد. ارزیابی خطر دریافت آفلاتوکسین برای مصرف کنندگان با استفاده از شاخص خطر محاسبه و داده ها به کمک آزمون های آماری One-way ANOVA و آزمون Fishers least significant difference) Fisher's LSD) تجزیه و تحلیل شدند.یافته ها: کلیه نمونه های مورد مطالعه, حاوی آفلاتوکسین در محدوده 6.54-0.5 قسمت در بیلیون (Parts per billion یا ppb) و کمتر از حد استاندارد ملی ایران (15 ppb) تشخیص داده شدند. محدوده آلودگی در نان های سنتی دو برابر نان های حجیم محاسبه گردید. ضریب خطر بین 101-5.4 و عامل خطر اضافی بروز سرطان در طول عمر بالاتر از 4-10 به دست آمد.نتیجه گیری: اگر چه نتایج بررسی میزان باقی مانده آفلاتوکسین در نمونه های آرد و نان, نشان دهنده نمای ایمنی از نظر آلودگی نان به آفلاتوکسین است, اما بالاتر بودن ضریب خطر برآورد شده از دریافت آفلاتوکسین در نان, نسبت به حدود قابل تحمل برای بدن نشان دهنده لزوم کاهش سرانه مصرف نان در رژیم غذایی است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شکری، سمیرا، میرلوحی، مریم، و مشرف، لاله. (1394). آلودگی آرد و انواع نان به آفلاتوکسین و ارزیابی خطر دریافت آفلاتوکسین از طریق مصرف نان در ایران. مجله دانشکده پزشکی اصفهان، 33(368)، 2420-2428. SID. https://sid.ir/paper/50202/fa

    Vancouver: کپی

    شکری سمیرا، میرلوحی مریم، مشرف لاله. آلودگی آرد و انواع نان به آفلاتوکسین و ارزیابی خطر دریافت آفلاتوکسین از طریق مصرف نان در ایران. مجله دانشکده پزشکی اصفهان[Internet]. 1394؛33(368):2420-2428. Available from: https://sid.ir/paper/50202/fa

    IEEE: کپی

    سمیرا شکری، مریم میرلوحی، و لاله مشرف، “آلودگی آرد و انواع نان به آفلاتوکسین و ارزیابی خطر دریافت آفلاتوکسین از طریق مصرف نان در ایران،” مجله دانشکده پزشکی اصفهان، vol. 33، no. 368، pp. 2420–2428، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/50202/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button