مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

993
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

719
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر محافظتی زعفران در مقابل آسیب های اکسیداتیو در ایسکمی مغزی موضعی- موقتی در موش صحرایی

صفحات

 صفحه شروع 405 | صفحه پایان 412

چکیده

 زمینه و هدف: مطالعات متعدد نشان داده اند زعفران اثر محافظتی در مقابل آسیب اکسیداتیو در ایسکمی گلوبال مغزی دارد, اما اثر آن بر ادم مغزی و آسیب اکسیداتیو در ایسکمی مغزی موضعی کاملا مشخص نیست. این مطالعه با هدف بررسی اثر زعفران بر ادم مغزی, حجم ضایعات مغزی و میزان فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت (آنزیم سوپر اکسید دیس موتاز و گلوتاتیون پراکسید) و غلظت مالون دی آلدیید در بافت ایسکمیک مغز در مدل تجربی سکته مغزی طراحی شد.روش بررسی: ایسکمی موضعی با مسدود کردن موقتی شریان میانی مغز برای مدت یک ساعت در موش صحرایی ایجاد شد. زعفران با دوز mg/kg ip 100 در شروع ایسکمی به صورت داخل صفاقی تزریق و 24 ساعت بعد ادم و حجم آسیب مغزی اندازه گیری شد. غلظت مالون دی آلدیید و میزان فعالیت آنزیم سوپر اکسید دیس موتاز و گلوتاتیون پراکسید در بافت ایسکمیک مغز با استفاده از کیت مخصوص اندازه گیری شد.یافته ها: زعفران حجم ضایعات مغزی را 77% (P<0.001) و ادم مغزی را 60% (P<0.001) در مقایسه با گروه شاهد کاهش داد. همین طور زعفران به طور معنی داری غلظت بافتی مالون دی آلدیید را کاهش داده (P<0.001) و میزان فعالیت آنزیم سوپر اکسید دیس موتاز (P<0.001) و گلوتاتیون پراکسید (P<0.001) در بافت ایسکمیک کورتکس مغز به طور معنی داری افزایش داد.نتیجه گیری: زعفران اثرات محافظتی در مقابل آسیب اکسیداتیو ایسکمیک و ادم مغزی در مدل ایسکمی مغزی موضعی- موقتی در موش صحرایی دارد. این اثر احتمالا از طریق افزایش ظرفیت آنزیم های آنتی اکسیدان و کاهش تولید رادیکال های آزاد اعمال می شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    وکیلی، عابدین، عین علی، محمدرضا، و بندگی، احمدرضا. (1390). اثر محافظتی زعفران در مقابل آسیب های اکسیداتیو در ایسکمی مغزی موضعی- موقتی در موش صحرایی. مجله دانشکده پزشکی، 69(7)، 405-412. SID. https://sid.ir/paper/39596/fa

    Vancouver: کپی

    وکیلی عابدین، عین علی محمدرضا، بندگی احمدرضا. اثر محافظتی زعفران در مقابل آسیب های اکسیداتیو در ایسکمی مغزی موضعی- موقتی در موش صحرایی. مجله دانشکده پزشکی[Internet]. 1390؛69(7):405-412. Available from: https://sid.ir/paper/39596/fa

    IEEE: کپی

    عابدین وکیلی، محمدرضا عین علی، و احمدرضا بندگی، “اثر محافظتی زعفران در مقابل آسیب های اکسیداتیو در ایسکمی مغزی موضعی- موقتی در موش صحرایی،” مجله دانشکده پزشکی، vol. 69، no. 7، pp. 405–412، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/39596/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button