مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,411
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

634
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

امکان انتقال فاسیولا هپاتیکا از طریق مصرف نمک سبز در مدل حیوانی

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 16

چکیده

 مقدمه: نمک سبز (دالار) یکی از انواع غذاهای سنتی مردم استان های شمالی (گیلان و مازندران) می باشد که از سبزیجات محلی من جمله از سبزیجاتی که در حاشیه و یا داخل آب ها به ویژه آب هایی که چرخه زیستی انگل فاسیولا در آنها برقرار است تهیه می شود و می تواند موجب سرایت فاسیولیازیس به انسان شود.هدف: این مطالعه به منظور تعیین امکان انتقال فاسیولاهپاتیکا از طریق مصرف نمک سبز در مدل حیوانی انجام شد.مواد و روش ها: با تخصیص دو دستگاه آکواریوم و کشت سبزیجات محلی (خالواش و چوچاق) در آنها و انطباق شرایط آنها با شرایط طبیعی اعم از نور, حرارت و pH محیط را برای برقراری چرخه زندگی فاسیولا آماده کردیم.با آداپته کردن حلزون Galba truncatula در داخل آکواریوم ها و افزودن تخم های انگل فاسیولا هپاتیکا در یکی از آکواریوم ها چرخه زندگی انگل برقرار گردید. از سبزیجات داخل آکواریوم ها اعم از آکواریوم آلوده و غیر آلوده به تفکیک نمک سبز (دالار) تهیه شد.نمک سبز آلوده و غیر آلوده به طور مجزا به دو گروه خرگوش به طور تغذیه اجباری خورانده شد تا آلوده کنندگی نمک سبز آلوده مشخص شود همچنین از سبزیجات آلوده به متاسرکر فاسیولا با استفاده از فرمولاسیون مخصوص نمک سبز بهداشتی تهیه شد و به یک گروه خرگوش آزمایشگاهی به طریق تغذیه اجباری خورانده شد تا با بررسی خرگوش ها, عدم آلوده کننده گی نمک سبز بهداشتی به اثبات برسد. خرگوش های تحت بررسی به روش های انگل شناسی مدفوع (روش کاتو و تلمن مدیفیه), سرولوژی (C.C.I.E), کالبد شکافی و جداسازی انگل بالغ از مجاری صفراوی مورد آزمایش قرار گرفتند.نتایج :گروه اول از خرگوش هایی که با نمک سبز آلوده تغذیه شده بودند در بررسی های انگل شناسی مدفوع, سرولوژی و کالبد شکافی تماما به فاسیولا هپاتیکا آلوده بودند در صورتی که گروه شاهد تماما منفی بودند. گروهی که با نمک سبز و سرکه نیز تغذیه شده بودند از نظر فاسیولا منفی بودند.گروه دوم از خرگوش هایی که با نمک سبز بهداشتی تغذیه شده بودند در بررسی های انگل شناسی, سرولوژی و کالبد شکافی از نظر آلودگی به فاسیولا تماما منفی بودند.نتیجه گیری: نمک سبز (دالار) غیر بهداشتی و آلوده به متاسرکر فاسیولا می تواند موجب سرایت انگل به انسان شود که با تهیه نمک سبز بهداشتی همراه با سرکه می توان از سرایت بیماری فاسیولوز به انسان جلوگیری کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    آسمار، مهدی، متولیان، سیدعلی، و مسیحا، علیرضا. (1384). امکان انتقال فاسیولا هپاتیکا از طریق مصرف نمک سبز در مدل حیوانی . مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان، 14(55)، 11-16. SID. https://sid.ir/paper/39650/fa

    Vancouver: کپی

    آسمار مهدی، متولیان سیدعلی، مسیحا علیرضا. امکان انتقال فاسیولا هپاتیکا از طریق مصرف نمک سبز در مدل حیوانی . مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان[Internet]. 1384؛14(55):11-16. Available from: https://sid.ir/paper/39650/fa

    IEEE: کپی

    مهدی آسمار، سیدعلی متولیان، و علیرضا مسیحا، “امکان انتقال فاسیولا هپاتیکا از طریق مصرف نمک سبز در مدل حیوانی ،” مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان، vol. 14، no. 55، pp. 11–16، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/39650/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا