مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,151
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

583
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

گزارش موارد بوتولیسم ناشی از مصرف اشپل شور در شهرستان رشت 1384

صفحات

 صفحه شروع 60 | صفحه پایان 64

چکیده

 مقدمه: بوتولیسم بیماری فلج کننده خطرناکی ست که از سم کلستریدیوم بوتولینوم پدید می آید. این باکتری در محیط بی هوازی, کم نمک و کم شیرین با اسیدیته کم و دمای بالاتر از دمای یخچال فعال بوده, غذاهای خانگی ذخیره شده و همینطور کنسروهای گوشتی محیط مناسب تکثیر آن است. سم با تاثیر بر سلسله اعصاب موجب از کار افتادگی آنها و در نهایت فلج سیستم تنفسی و مرگ می شود. بررسی نحوه ورود این سم به سبد غذایی انسان با توجه به احتمال بالای بروز مرگ در مسمومیت با آن اهمیت زیادی دارد.هدف: هدف از گزارش این موارد, شناسایی منابع اصلی بیماری در گیلان و ارائه روش های پیشنهادی برای مقابله با آن است.معرفی موارد: تعداد کل مسمومان 6 نفر با حداقل سن 23 و حداکثر 73 سال با 4 نفر زن و 2 نفر مرد بودند که یکی از آنها در ICU بیمارستان رازی فوت شد. تشخیص قطعی با تعیین میزان سم کلستریدیوم بوتولینوم در نمونه غذایی بوده است.نتیجه گیری: غلظت سم کلستریدیوم بوتولینوم در اشپل ماهی کپور شور شده در حدی است که قادر است بسرعت باعث بروز علائم بوتولیسم شود و به رغم دسترسی به امکانات پزشکی منجر به مرگ مسمومان شود. لذا آموزش عمومی در خصوص استفاده نکردن از ماهی کپور شور شده از یک سو و آموزش کادر درمانی از جانب دیگر برای در نظر گرفتن بوتولیسم به عنوان یکی از تشخیص های افتراقی در بیماران و سرانجام نظارت و کنترل دقیق تر در نحوه تهیه, نگهداری و توزیع مواد غذایی بخصوص غذاهای سنتی, در پیشگیری از مسمومیت با این سم مهلک اهمیت بسیار دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    موسوی، سیدمهدی، عدالت خواه، مهیار، صدیقی، آرمان، محتشم امیری، زهرا، اسدی، سهیلا، بینش برهمند، مسعود، صدیق کیارودی، ابراهیم، رضایی، عبداله، و مهدوی، محمدحسین. (1386). گزارش موارد بوتولیسم ناشی از مصرف اشپل شور در شهرستان رشت 1384. مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان، 16(61)، 60-64. SID. https://sid.ir/paper/39712/fa

    Vancouver: کپی

    موسوی سیدمهدی، عدالت خواه مهیار، صدیقی آرمان، محتشم امیری زهرا، اسدی سهیلا، بینش برهمند مسعود، صدیق کیارودی ابراهیم، رضایی عبداله، مهدوی محمدحسین. گزارش موارد بوتولیسم ناشی از مصرف اشپل شور در شهرستان رشت 1384. مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان[Internet]. 1386؛16(61):60-64. Available from: https://sid.ir/paper/39712/fa

    IEEE: کپی

    سیدمهدی موسوی، مهیار عدالت خواه، آرمان صدیقی، زهرا محتشم امیری، سهیلا اسدی، مسعود بینش برهمند، ابراهیم صدیق کیارودی، عبداله رضایی، و محمدحسین مهدوی، “گزارش موارد بوتولیسم ناشی از مصرف اشپل شور در شهرستان رشت 1384،” مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان، vol. 16، no. 61، pp. 60–64، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/39712/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button