مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,563
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

836
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تولید پودر خرما (Phoenix dactylifera) با خشک کن پاششی و بهینه سازی رنگ آن به روش سطح پاسخ

صفحات

 صفحه شروع 227 | صفحه پایان 236

چکیده

 استفاده از خرما, به عنوان جایگزین شکر در فرمولاسیون مواد غذایی به شکل پودر و یا شیره امکان پذیر است. بدین منظور, در این پژوهش ابتدا شیره خرمای مرداسنگ هرمزگان استخراج سپس با مالتودکسترین با نسبت ها 30:70, 40:60 و 50:50 درصد مخلوط گردیده و درنهایت توسط خشک کن پاششی خشک گردید. مقادیر مواد معدنی شیره خرما توسط جذب اتمی و نوع قند توسط HPLC اندازه گیری گردید و انحلال پذیری, رنگ, خصوصیات ارگانولپتیکی و ویژگی میکروبی پودر خرمای تولیدی مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین شاخص رنگ به روش سطح پاسخ بهینه یابی شد. نتایج نشان داد که شیره حاوی 28% فروکتوز, %32.2 گلوکز و %0.34 ساکارز بود و مقادیر سدیم, پتاسیم, کلسیم و منیزیم به ترتیب 163.7, 1119.11, 145.6 و 85.4 و 100mg/gr بود. آنالیز آماری اختلاف معنی داری در مقادیر انحلال پذیری و ویژگی میکروبی پودرهای فرموله شده نشان نداد. همچنین فرمول بهینه یابی شده جهت داشتن 37.38 درصد شاخص اختلاف رنگ تا سفیدی؛ با 30 درصد شیره خرما, 68.56 درصد مالتودکسترین حاصل گردید و بهترین تیمار از لحاظ خصوصیات ارگانولپتیکی نمونه C2 (60 درصد مالتودکسترین: 40 درصد شیره خرما) بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ملکی، مریم، حدادخداپرست، محمدحسین، و مشکانی، سیدمحمد. (1396). تولید پودر خرما (Phoenix dactylifera) با خشک کن پاششی و بهینه سازی رنگ آن به روش سطح پاسخ. علوم و صنایع غذایی ایران، 14(66)، 227-236. SID. https://sid.ir/paper/71663/fa

    Vancouver: کپی

    ملکی مریم، حدادخداپرست محمدحسین، مشکانی سیدمحمد. تولید پودر خرما (Phoenix dactylifera) با خشک کن پاششی و بهینه سازی رنگ آن به روش سطح پاسخ. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛14(66):227-236. Available from: https://sid.ir/paper/71663/fa

    IEEE: کپی

    مریم ملکی، محمدحسین حدادخداپرست، و سیدمحمد مشکانی، “تولید پودر خرما (Phoenix dactylifera) با خشک کن پاششی و بهینه سازی رنگ آن به روش سطح پاسخ،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 14، no. 66، pp. 227–236، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71663/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button