مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

427
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

576
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی اسانس پوست پرتقال دزفولی با و بدون آنتی بیوتیک های درمانی بر تعدادی از باکتری های بیماری زا در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 159 | صفحه پایان 167

چکیده

 با توجه به افزایش بیماری های عفونی ناشی از میکروارگانیسم های بیماری زا, شناسایی گیاهان دارویی و همچنین خالص سازی ترکیبات مؤثره موجود در آن ها در درمان بیماری ها می تواند مفید واقع شود. در این پژوهش آزمایشگاهی, فعالیت ضد میکروبی اسانس پوست پرتقال دزفولی بر 3 سویه گرم منفی (اشرشیا کلی, سودوموناس آئروژینوزا و سالمونلا تیفی) و 5 سویه گرم مثبت (استافیلوکوکوس اورئوس, باسیلوس سرئوس, باسیلوس سابتلیس, استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و لیستریا اینوکوا), با استفاده از روش های دیسک دیفیوژن آگار, حفره در آگار, حداقل غلظت بازدارندگی رشد (میکرودایلوشن براث), حداقل غلظت کشندگی و همچنین برهمکنش آن با آنتی بیوتیک های کلرامفنیکل, جنتامایسین, تتراسایکلین در شرایط آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از روش دیسک دیفیوژن نشان داد بیشترین هاله عدم رشد مربوط به سویه گرم مثبت باسیلوس سرئوس با قطر 20/21 میلی متر بود و کمترین قطر هاله عدم رشد نیز مربوط به سویه گرم منفی لیستریا اینوکوآ با قطر 20/13 میلی متر بود. در آزمون حفره در آگار بیشترین قطر هاله عدم رشد مربوط به باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس با قطر 30/17 میلی متر بود و کمترین قطر هاله عدم رشد مربوط به باکتری گرم منفی اشرشیاکلی با قطر 10/11 میلی متر بود. نتایج مربوط به حداقل غلظت بازدارندگی از رشد باکتری های اشرشیا کلی, سودوموناس آئروژینوزا, سالمونلا تیفی, استافیلوکوکوس اورئوس, باسیلوس سرئوس, باسیلوس سابتلیس, استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و لیستریا اینوکوا به ترتیب 25, 400, 50, 5/12, 25, 25, 400 و 5/12 میلی گرم بر میلی لیتر بود. نتایج مربوط به حداقل غلظت کشندگی اسانس پرتقال بر تمامی سویه ها بزرگتر از 400 میلی گرم بر میلی لیتر بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوشاد، محمد، علیزاده بهبهانی، بهروز، جوینده، حسین، رحمتی جنیدآباد، مصطفی، ابراهیمی همتی کیخا، محسن، و قدسی شیخ جان، میترا. (1400). ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی اسانس پوست پرتقال دزفولی با و بدون آنتی بیوتیک های درمانی بر تعدادی از باکتری های بیماری زا در شرایط آزمایشگاهی. علوم و صنایع غذایی ایران، 18(111 )، 159-167. SID. https://sid.ir/paper/397536/fa

    Vancouver: کپی

    نوشاد محمد، علیزاده بهبهانی بهروز، جوینده حسین، رحمتی جنیدآباد مصطفی، ابراهیمی همتی کیخا محسن، قدسی شیخ جان میترا. ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی اسانس پوست پرتقال دزفولی با و بدون آنتی بیوتیک های درمانی بر تعدادی از باکتری های بیماری زا در شرایط آزمایشگاهی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1400؛18(111 ):159-167. Available from: https://sid.ir/paper/397536/fa

    IEEE: کپی

    محمد نوشاد، بهروز علیزاده بهبهانی، حسین جوینده، مصطفی رحمتی جنیدآباد، محسن ابراهیمی همتی کیخا، و میترا قدسی شیخ جان، “ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی اسانس پوست پرتقال دزفولی با و بدون آنتی بیوتیک های درمانی بر تعدادی از باکتری های بیماری زا در شرایط آزمایشگاهی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 18، no. 111 ، pp. 159–167، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/397536/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button